Forum Lagata.pl: Scrapbooking - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Scrapbooking

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6305
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 16 April 2011 - 14:39

Scrapbooking jest sztuką ręcznego tworzenia i dekorowania albumów ze zdjęciami i pamiątkami rodzinnymi. Nazwa pochodzi od ang. scrapbook, oznaczającego taki album.

Podstawowymi materiałami do ozdabiania są: kolorowy papier, nożyczki do wycinania profilu, ćwieki, ozdobne nity, urządzenia do ich mocowania, klej. Bardziej wyrafinowane ozdabianie wymaga także: pieczątek dekoracyjnych, farbek i pisaków z efektem Pluster („puchnących”), szablonów, shape cutter, naklejek dziurkaczy wzorków, kolorowego proszku i podgrzewaczy do embossingu.

Nową formą scrapbookingu jest digital scrapbooking. Coraz częściej zdjęcia w formie cyfrowej umieszczane są na określonym tle, ozdabiane a następnie całość jest drukowana. Digital scrapbooking daje nieskończone możliwości obróbki zdjęć.

W scrapbookingu nie ma określonych reguł, zasady tworzenia są dowolne. Cześć osób preferuje, gdy zdjęcie znajduje się w centrum, dla innych zdjęcie jest tylko pretekstem do dobrej zabawy na kartach albumów. Im bardziej kreatywny twórca, tym ciekawszy efekt końcowy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5019
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 16 April 2011 - 14:45

Cytat

Scrapbooking jest sztuką ręcznego tworzenia i dekorowania albumów ze zdjęciami i pamiątkami rodzinnymi. Nazwa pochodzi od ang. scrapbook, oznaczającego taki album.

Podstawowymi materiałami do ozdabiania są: kolorowy papier, nożyczki do wycinania profilu, ćwieki, ozdobne nity, urządzenia do ich mocowania, klej. Bardziej wyrafinowane ozdabianie wymaga także: pieczątek dekoracyjnych, farbek i pisaków z efektem Pluster („puchnących”), szablonów, shape cutter, naklejek dziurkaczy wzorków, kolorowego proszku i podgrzewaczy do embossingu.

robiłam to w przedszkolu, ale nie miałam pojęcia , że tak się to nazywa :D
Internet skupia szaleńców.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Loca7 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Wed, 09 Feb 11

Napisano 13 May 2011 - 10:50

Na stronie klubu miłośników dobrej herbaty widziałam narzędzie do robienia scrapbooków. Jest całkiem proste i ma dość dużo opcji;) Strasznie fajna sprawa z tymi scrabookami;)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   klaudka16x 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Fri, 16 Dec 11

Napisano 16 December 2011 - 21:14

Niedawno znalazlam super sklep internetowy www.skillcrafting.com, maja ogromny wybór, niskie ceny i duze rabaty, mozna zbierac rowniez punkty za zakupy ktore pozniej wymieniane sa na złotówki!!!! Fantastyczna sprawa, wysyłka rowniez jest tania i towar dostarczony błyskawicznie, robilam juz tam kilkakrotnie zakupy i jestem bardzo zadowolona.
Tylko do 31 stycznia wazny bedzie kupon rabatowy na 10zł w sklepie internetowym www.skillcrafting.com przy zakupach na 90zł. Wystarczy wpisać mikolaj podczas zamawiania aby otrzymac ten bonus.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   fiolka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 8
  • Rejestracja Sat, 14 Jan 12

Napisano 14 January 2012 - 11:52

Napiszcie proszę ile was kosztuje to hobby? Jak zaczęłam się zajmować decoupagem, to kosztowało mnie to dosyć sporo - szczególnie na początku, kiedy trzeba było zaopatrzyć się w pierwsze materiały. A jak tu to wygląda? I czy można się tego nauczyć np. z internetu, czy trzeba płacić za specjalne kursy? Pozdrawiam
www.wybierzhobby.pl i Złap Bakcyla

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1795
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 14 January 2012 - 16:06

ja bym to nazwal wyklejanka ale moda na angielskie zwroty powoduje ze tytul jak wyzej brzmi lepiej.. jesli bede emerytem to sie za to wezme.. chyba ze juz nie bede widzial..
_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

Opcje tematu:

Strona 1 z 1