Co lepsze- Nasza Klasa czy Facebook?
Napisano 16 March 2011 - 17:59
Napisano 16 March 2011 - 18:40
Napisano 16 March 2011 - 18:55
chodzilo mi glownie o forum mojej grupy z uczelni, ale z czasem przestalismy go uzywac i moglam usunac konto na tym portalu.
konta na facebooku rowniez nie posiadam, choć bylam gotowa zalozyc, tylko dla gry w farmville , ale znalazlam inna opcje - korzystniejszą, czyli farmerame
nie widze sensu w posiadaniu kont na takich portalach. nie mam potrzeby z obnoszeniem sie , z tym z kim jestem, gdzie jestem, co robie , co jem ..
Cytat
jesli juz mialabym wybierac, to mysle ze facebook.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 16 March 2011 - 18:56
Napisano 16 March 2011 - 19:06
Napisano 16 March 2011 - 19:10
FB górą.
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 16 March 2011 - 19:14
A na Naszej Klasie nie można tych rzeczy zrobić?
Napisano 16 March 2011 - 19:15
Cytat
moja mama ma, mój tata ma, mój chlopak i w sumie wiekszosc moich znajomych . masowo usuwaja konta na nk, i przenosza sie na Fb . jesli mialabym wybierac, to juz wolalabym zalozyc to drugie.
Cytat
a co w tym jest fajnego?
Użytkownik imbirowa edytował ten post 16 March 2011 - 19:16
Napisano 16 March 2011 - 19:20
To, że się dowartościujesz, bo ktoś "lubi" Twój link albo dodał paręnaście komentów do Twojej foci.
Ogólnie to podsumuje to tak:
Napisano 16 March 2011 - 19:25
fakt - facebook to jest dobre źródlo takowej wiedzy
Napisano 16 March 2011 - 23:17
Czy chciałbyś skończyć z odkładaniem rzeczy na później? Oto książka, która mi pomogła :) -> http://zlotemysli.pl...to-dzisiaj.html
Napisano 17 March 2011 - 13:47
Cytat
Tak samo możesz się dowartościować na jakimkolwiek innym portalu internetowym. Ja lubie jak jakis znajomy wrzuci na tablice smieszny filmik czy fajna piosenke i podpisze: "Cos dla romantykow" albo "Cos dla dresiarzy" bo wtedy mozna wiele fajnych rzeczy znalezc, ktore nam sie spodobaja.
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 17 March 2011 - 15:50
na naszej klasie możesz coś wrzucić na "Śledzika" czyli pokazać wszystkim link, który Ci sie spodobał. A na fb wchodzisz na konto danej osoby, wklejasz na tablicę i wiadomość jest kierowana tylko do niej.
To miało mnie rozśmieszyć? Tak samo na NK możesz do kogoś wysłać link w prywatnej wiadomości jeśli chcesz skierować wiadomość tylko do niej.
Z resztą facebook ma szybsze serwery
To są szczegóły NK zamulała na początku swego istnienia. Teraz daje radę i nie widać różnicy między FB.
łatwiej skontaktować się ze znajomym
Bzdura. Możliwość kontaktu jest taka sama jeśli jesteście użytkownikami danego portalu.
można znaleźć friends'ów z zagranicy i zobaczyć, kto organizuje ciekawą imprezę
A na NK niby nie możesz tego zrobić?
Ja lubie jak jakis znajomy wrzuci na tablice smieszny filmik czy fajna piosenke i podpisze: "Cos dla romantykow" albo "Cos dla dresiarzy" bo wtedy mozna wiele fajnych rzeczy znalezc, ktore nam sie spodobaja
Podobnie jak na NK czy innym Twitterze.
Napisano 17 March 2011 - 15:55
Cytat
A na NK niby nie możesz tego zrobić?
tu sie akurat zgodzę, z kolegą nagerem
NK jest w języku Polskim o ile wiem, jeśli masz znajomych obcokrajowców, raczej nie założą konta na ''naszym -szpiegu''
Napisano 17 March 2011 - 16:21
Co do znajomych, którzy są obcokrajowcami to jeśli ktoś pisze po polsku na FB to tacy obcokrajowcy nie skumają o co chodzi. Tak samo jak się będzie pisało na forum po angielsku to będzie to ciężko język dla polskich znajomych, już pomijam znajomych z krajów z mniej uniwersalnymi językami niż angielski. Tak więc FB nie ma tutaj żadnej przewagi, nie ma się czym podniecać.
Napisano 17 March 2011 - 16:30
Cytat
ja mam znajomych z zagranicy, których poznałam na wymianie w stanach, i pisząc 'z zagranicy' właśnie tacy ludzie mi się nasuwają ma myśl. nie rozgraniczył czy są to emigranci czy nie.
i ja moich znajomych raczej nie znalazłabym na nk, juz predzej na fb.
Cytat
moja znajoma co roku wakacje spędza w Hiszpanii u cioci, i założyła fb żeby mieć kontakt z ludźmi których tam poznała.
i pisząc im komentarze używa języka hiszpańskiego, a nawet katalońskiego.
a oni odwdzięczają jej się tym samym. tyle , że oni komentują jej tylko zdjęcia i linki.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 17 March 2011 - 16:32
Napisano 17 March 2011 - 22:43
Napisano 18 March 2011 - 19:18
Cytat
Twoja ironia w tym momencie jest dla mnie niezrozumiała, bo jak pisałam nie jestem zwolenniczką takich typu portali !
tylko opisałam przypadek mojej znajomej , i na jej również przykładzie twierdze, ze facebook jest bardziej użyteczny.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 18 March 2011 - 19:19
Napisano 18 March 2011 - 20:03
Napisano 18 March 2011 - 23:40

Logowanie