Forum Lagata.pl: Domowe eksperymenty z wlosami - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Domowe eksperymenty z wlosami czlowiek madry po szkodzie :)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 10 February 2011 - 21:48

Ile razy sobie obiecywalam- nigdy wiecej, sama sobie nic nie zrobie z wlosami. Chociazby mnie korcilo, kusilo a kazdy fryzjer w okolicy bedzie zamkniety. Nie!!!
No i tyle razy ile sobie obiecalam, tyle razy zlamalam obietnice. A to grzyweczke podcielam, a to wlosy wycieniowalam, a to kolorek na wlosy...Ehhh i zawsze z mizernym skutkiem,tak ze jeszcze w tm samym tygodniu ladowalam na krzesle fryzjerskim i nie tylko tracilam podwojnie czas, to i nierzadko pieniazki.
Jak to sie mowi, czlowiek madry po szkodzie, ale rowniez lubi popelniac te same bledy.

Oto co dzisiaj wymysliam... schodze z czarnego koloru do sredniego bladu, moj fryzjer stopniowo ton po tonie rozjasnia mi wlosy. Czas pozbycia sie ciemnego koloru tak mi sie dluzyl, ze dzisiaj bedac w kosmetycznym (po przyslowiowe waciki) zakupilam rozjasniacz :blink: Pomyslam, a co bede sie rozdrabniac...raz a dobrze...no i efekt doslownej jajecznicy ( zolto- biale) zawital na mojej glowie. Przysiegam, nigdy wczesniej nie widzialam czegos takiego u kogokolwiek na glowie. Taki wstyd, ze z lazienki nie chcialam wejsc...A ze jutro do pracy, polecialam do sklepu (w czapce) po kolejna farbe ( ciemny blad)..i tutaj kolejna niespodzianka, wlosy zrobily sie prawie ze czarne :(
I znowu, dwa miesiace rozjasniania poszyly w niepamiec :(

A czy Wy macie jakies wesole lub mniej wesole, przygody z eksperymentami w domu ? Kto odwazny, niech ze sie przyzna :)

Użytkownik netha edytował ten post 10 February 2011 - 21:49

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 10 February 2011 - 22:41

Teraz mam ciemne to mi wychodzą jak chciałam :)
Ale blond nie raz mi wychodził za żółty/biały/sikowaty :P
Dołączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 11 February 2011 - 19:41

Lovely, ale chodzisz do fryzjera za kadym razem, czy w domowym zaciszu?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5019
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 12 February 2011 - 15:49

Cytat

A czy Wy macie jakies wesole lub mniej wesole, przygody z eksperymentami w domu ? Kto odwazny, niech ze sie przyzna

na cale szczescie nie, pierwszy raz w zyciu farbowalam wlosy we wrzesniu zeszlego roku u fryzjera. ale dosc szybko mi sie znudzil i wrocilam do swojego naturalnego koloru ( blondu) . i wtedy tez poszlam do fryzjera, bo z tego co czytalam lepiej nie farbowac samemu wlosow na kolor jasniejszy , bo nigdy nie wiadomo co wyjdzie. :/

ale pamietam, jak moja znajoma chciala pofarbowac wlosy na czarno.
kupila sobie farbe, badz szampon, kolor- granatowa czern.
na obrazku czern jak czern, w rzeczywistosci moja znajoma musiala chodzic z niebieskimi wlosami :D

Cytat

Oto co dzisiaj wymysliam... schodze z czarnego koloru do sredniego bladu, moj fryzjer stopniowo ton po tonie rozjasnia mi wlosy. Czas pozbycia sie ciemnego koloru tak mi sie dluzyl, ze dzisiaj bedac w kosmetycznym (po przyslowiowe waciki) zakupilam rozjasniacz Pomyslam, a co bede sie rozdrabniac...raz a dobrze...no i efekt doslownej jajecznicy ( zolto- biale) zawital na mojej glowie. Przysiegam, nigdy wczesniej nie widzialam czegos takiego u kogokolwiek na glowie. Taki wstyd, ze z lazienki nie chcialam wejsc...A ze jutro do pracy, polecialam do sklepu (w czapce) po kolejna farbe ( ciemny blad)..i tutaj kolejna niespodzianka, wlosy zrobily sie prawie ze czarne

a z wlosow cos pozostalo po takich eksperymentach? :)

Użytkownik imbirowa edytował ten post 12 February 2011 - 15:51

Internet skupia szaleńców.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Agatha 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 75
  • Rejestracja Thu, 02 Sep 10

Napisano 13 February 2011 - 20:56

Ja się nie odważę, własnie niedawno oglądałam marne efekty takich eksperymentów koleżanki. Ku przestrodze wyblondziła sie na platynkę - koszmar!

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 13 February 2011 - 21:06

Wyświetl postUżytkownik imbirowa dnia 12 February 2011 - 15:49 napisał

a z wlosow cos pozostalo po takich eksperymentach? :)

Na szczescie tak :D wlosy ku ogolnemu zdziwieniu sa w bardzo dobrym stanie, byc moze
ze nie tak dawno widzialy sie z fryzjerem i zostaly na krotko obciente. Ehhh :blink:
Ja rowniez czytalam o roznych, dziwnnych pomyslach a jednak sama musialam przekonac sie na wlasnej glowie i teraz mam....A moze po prostu mam miec czarne wlosy i juz :D

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 13 February 2011 - 22:14

Wyświetl postUżytkownik netha dnia 11 February 2011 - 19:41 napisał

Lovely, ale chodzisz do fryzjera za kadym razem, czy w domowym zaciszu?

różnie - czasami fryzjer a czasami mama mi farbuje :)
choć ja akurat mogę sobie pozwolić na każdorazowe wyjścia do fryzjerki, bo to kuzynka Kamila, wiec płace u niej tylko za farbę - tylko nie zawsze chce nadużywać jej uprzejmości, więc staram się co 3miesiące na farbowanie i podcięcie końcówek :)

netha - szczerze to bardziej mi się podobałaś w ciemniejszych :)
Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 14 February 2011 - 00:40

lovely i wrocilam do ciemniejszych....chociaz naturalnie to mam ciemny blad...ale natura zrobila sobie zart i przy mojej ciemnej karnacji i czarnych oczach, wyglada do nijako.... Jedyne co mi szkoda, to tych kilku miesieczy meczarni zeby zejsc z czarnego, obciecia wlosow...a efekt koncowy - powrot do ciemnych wlosow...Wiec po co to wszystko :blink:

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Laia 

• l'ombra del vent
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 516
  • Rejestracja Mon, 02 May 11

Napisano 01 June 2011 - 19:53

Kobiety lubią takie eksperymenty :D Ja sama jakiś czas temu miałam fanaberię na blond (a mam na głowie ciemny kasztan). No i oczywiście szkoda mi było kasy na fryzjera, miałam nadzieję, że po dwóch rozjaśniaczach już będę mogła coś na tej głowie położyć. Okazało się, że przy samej skórze włosy miałam białe, dalej rudo-brązowe, brązowe, ciemno brązowe i czarne końcówki ^^ Oczywiście dnia następnego położyłam znów ciemny kasztan, tylko przytrzymałam krócej i w efekcie rozjaśniłam włosy o dwa-trzy tony przy czym zostały mi jaśniejsze i lekko rudawe pasemka. Efekt ogólnie niezły ale do blondu jeszcze daleko...

Dalej z rozjaśniania zrezygnowałam bo musiałabym zniszczyć włosy i dużo obciąć a mam już długie i nadal zapuszczam więc stwierdziłam, że lepiej zostać przy ciemnych włosach ale zdrowych i ładnych niż mieć blond i trzy włosy na krzyż :P I tak się skończyła moja historia z eksperymentowaniem.
locura de los demás y nunca miro la mía!

Opcje tematu:

Strona 1 z 1