Forum Lagata.pl: cellulit - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

cellulit

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nadia115 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Tue, 08 Feb 11

Napisano 08 February 2011 - 18:32

Potrzebuję informacji jak pozbyć się szybko i skutecznie cellulitu. Mam z tym okropny problem. Podobno pojawiły sie nowe sposoby na walkę z nim,
słyszałam że jest nowy zabieg o nazwie transdermalna liposonikacja
znalazłam artykuł w necie
[url]http://www.dlalejdis...-dla-liposukcji ,proszę o informację czy ktoś to już stosował i jakie są efekty ?

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ribery 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 42
  • Rejestracja Thu, 09 Sep 10

Napisano 07 April 2011 - 09:58

Podstawą do zwalczania niedoskonałości skóry jest zdrowie całego organizmu, więc na początku warto zacząć od zmiany trybu życia i diety. Tyle, że to metoda długotrwała. Jeśli zależy ci na szybszym efekcie, to jedynie zabiegi specjalistyczne. Możesz poczytać sobie na stronie vimed.pl o terapii vacu.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   InfernalTear 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 48
  • Rejestracja Wed, 11 May 11

Napisano 11 May 2011 - 18:43

Słyszałam od instruktorki fitness, że cellulit można zwalczyć ćwiczeniami i dietą jeśli jest w 1 lub 2 stadium. Dalej już raczej nic na niego nie zaradzimy, chociaż ja nie bardzo się na tym znam.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sigma 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Thu, 07 Jul 11

Napisano 07 July 2011 - 12:33

Ja walczę z cellulitem cały czas. Wystarczy ze na troche zapomne o ćwiczeniach i juz widac tego efekty. Oprócz oczywiście zdrowej diety, ćwiczę, a po kąpieli masuję przez kilkanaście minut uda Zabłocką solą, taki peeling. Świetne orzeźwienie i skuteczna terapia.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   aneciakb 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 43
  • Rejestracja Wed, 17 Nov 10

Napisano 29 July 2011 - 16:41

Ja mysle ze dopiero taki zabieg jak mezoterapia tak naprawde pomagaja nam sie rozprawic z cellulitem.Nieraz własnie jest tak ze mozemy miesiacami wklepywac balsamy i tak nic z tego nie wyjdzie,a taki zabieg na 100% okazuje sie skuteczny przy pozbyciu sie cellulitu.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Frania 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 5
  • Rejestracja Thu, 06 Oct 11

Napisano 06 October 2011 - 08:10

Domowym sposobem są pillingi z soli kuchennej i oliwki dla dzieci... stosuje i działa, chyba ze to taki mega duży cellulit to warto dołożyć ćwiczenia i jakies masaże albo endermologie? (z tego ostatniego też korzystałam)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   myaka 

• nadmorska diablica
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2481
  • Rejestracja Sat, 13 Aug 11

Napisano 06 October 2011 - 10:34

Frania- napiszesz na czym polega dokładnie ten zabieg?
Zauważyłaś, że książka po kilkakrotnym przeczytaniu staje się o wiele grubsza, niż była? Jakby za każdym razem coś zostawało między kartkami: uczucia, myśli, odgłosy, zapachy... A gdy po latach zaczynamy ją kartkować, odnajdujemy w niej nas samych, młodszych, innych...

http://www.karmimypsiaki.pl/home

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 795
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 06 October 2011 - 10:40

Wyświetl postUżytkownik aneciakb dnia 29 July 2011 - 16:41 napisał

Ja mysle ze dopiero taki zabieg jak mezoterapia tak naprawde pomagaja nam sie rozprawic z cellulitem.Nieraz własnie jest tak ze mozemy miesiacami wklepywac balsamy i tak nic z tego nie wyjdzie,a taki zabieg na 100% okazuje sie skuteczny przy pozbyciu sie cellulitu.

cellulitu nie pozbedziesz sie na 100%, nie wierz w bajki, tak jak nie istnieja diety cud, tak nie istnieje 100% pozbycie sie cellulitu, mozesz zmniejszyc jedynie jego objawy

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   jasminna 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Thu, 11 Aug 11

Napisano 20 December 2011 - 15:05

Podnoszę temat, bo chyba i mnie ten problem dopadł... Miałam niestety okazję obejrzeć sobie parę dni temu moje nogi w jaskrawym świetle przymierzalni i się lekko przeraziłam... Zdaję sobie sprawę, że samo nie zniknie, a nie chcę zostawiać problemu do wiosny-lata, kiedy będę chciała chodzić w sukienkach i szortach... :( Po wstępnym rozeznaniu terenu wiem, że powinnam działać na zewnątrz i od środka. W odpowiednie kremy i peelingi się już zaopatrzyłam (dzięki Wam, blogi kosmetyczne!), basen zacznę wdrażać od stycznia (bo teraz i tak zaraz wyjeżdżam na tydzień) i jedyna moja wątpliwość jest taka, który środek doustny wybrać – Cellinea czy Inneov? Ten pierwszy ma dobre opinie na forach, a tego drugiego widziałam reklamę w gazecie. Miałyście do czynienia z którymś z nich? Albo coś słyszałyście?

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Anka38 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Fri, 04 Nov 11

Napisano 27 December 2011 - 00:26

Wyświetl postUżytkownik InfernalTear dnia 11 May 2011 - 18:43 napisał

Słyszałam od instruktorki fitness, że cellulit można zwalczyć ćwiczeniami i dietą jeśli jest w 1 lub 2 stadium. Dalej już raczej nic na niego nie zaradzimy, chociaż ja nie bardzo się na tym znam.

o ranychu to mnie załamałaś

mnie się właśnie w ciazy pojawił na rękach :<<<<
nie wiem co robic
w ciazy podobno nie mogę stosowac żadnych kosmetyków antycellulitowych tak gdzieś słyszałam

a jest bardzo widoczy więc nawet nei wiem które to stadium, pewnie ostatnie :<<<

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   werissa 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 34
  • Rejestracja Mon, 05 Sep 11

Napisano 09 January 2012 - 10:50

Infernaltear - a jak rozpoznać takie stadia? Czym różni się takie początkowe od zaawansowanego?
Sigma - gdzie można dostac taki peeling "Zabłocka sól"? W aptekach, drogeriach, przez net? Frania pisze o peelingu tego typu własnej roboty, ale chyba wolałabym gotowy, bo obawiam się, że taki robiony będzie za mocny...
Jasmina - jakie kosmetyki kupiłaś, możesz napisać? Ja nie jestem oblatana w blogach, tam jest wszyyystko... :( O tych tabletkach Cellinea kiedyś słyszałam, któraś moja koleżanka je brała, ale teraz nie wiem, która... :( Faktycznie mają takie dobre opinie?
Anka38 - są przecież specjalne kremy dla kobiet w ciąży, dostępne i w aptekach, i w drogeriach, więc raczej nie ma takich przeciwwskazań :) Na pewno są na rozstepy, może łączą w sobie też działanie antycellulitowe.

I pytanie ode mnie - polećcie sprawdzone kremy i balsamy oprócz tych, o które dopytywałam! I w sumie coś doustnego też może być, każdy sposób na cellulit w cenie :)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   jasminna 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 13 January 2012 - 12:18

Wyświetl postUżytkownik werissa dnia 09 January 2012 - 10:50 napisał

Jasmina - jakie kosmetyki kupiłaś, możesz napisać? Ja nie jestem oblatana w blogach, tam jest wszyyystko... :( O tych tabletkach Cellinea kiedyś słyszałam, któraś moja koleżanka je brała, ale teraz nie wiem, która... :( Faktycznie mają takie dobre opinie?

I pytanie ode mnie - polećcie sprawdzone kremy i balsamy oprócz tych, o które dopytywałam! I w sumie coś doustnego też może być, każdy sposób na cellulit w cenie :)

Wiesz, co kupiłam na razie na próbę serum i peeling z Dax'u, bo sa tanie, a mają dobre opinie. Dużo dobrego pisza też o kremach z Vichy, ale one są drrrogie... :( Wolę zainwestować w tabletki, bo najważniejsze jest działanie wewnętrzne, kremy to taki dodatek, no i ruszam się teraz więcej, więc to też ma wpływ. Co do samych tabletek, to znalazłam takie porównanie http://inneov-cellulit.info/ i niby oba ok, z wpisów na forach wynika, że chyba popularniejsza jest Celliena, ale jeszcze nie zdecydowałam...

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   werissa 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 34

Napisano 17 January 2012 - 09:27

A to serum to które dokładnie? Bo ja znalazłam na stronie 2 różne sera (jak to się odmienia?), ale wyszczuplające, a na cellulit jest koncentrat... Bo o serii Extraslim mowa, tak? :> Ten peeling tez z tej serii? A cenowo jak to wychodzi?
A możesz powiedzieć, co ćwiczysz?
Dzięki za tego linka, czytam właśnie opinie i więcej piszą na temat Cellinea... Może też się skuszę? Jakbyś jeszcze miała jakieś info tego typu, to napisz proszę o nich :)

Użytkownik werissa edytował ten post 17 January 2012 - 09:28

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   jasminna 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 19 January 2012 - 15:27

Bo to jest serum-koncentrat :) Dokładnie to to. Peeling też z tej serii :) Cenowo to nie wiem dokładnie, ok. 10 zł? Na te produkty sa chyba często w drogeriach promocje, a jak widzisz opinie mają w miarę.
Chodzę na basen od tego miesiąca dwa razy w tygodniu, zadowolona jestem, dobrze się czuję, jak się trochę poruszam :) A na pewno wpływa to tez na napięcie skóry, a co za tym idzie - cellulit ulega redukcji. Ale tabletki Cellinea i tak planuję, bo z tym moim ruszaniem to różnie może być ;)

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   trussela 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 28
  • Rejestracja Mon, 10 Oct 11

Napisano 20 January 2012 - 13:10

Wyświetl postUżytkownik jasminna dnia 13 January 2012 - 12:18 napisał

Wiesz, co kupiłam na razie na próbę serum i peeling z Dax'u, bo sa tanie, a mają dobre opinie. Dużo dobrego pisza też o kremach z Vichy, ale one są drrrogie... :( Wolę zainwestować w tabletki, bo najważniejsze jest działanie wewnętrzne, kremy to taki dodatek, no i ruszam się teraz więcej, więc to też ma wpływ. Co do samych tabletek, to znalazłam takie porównanie http://inneov-cellulit.info/ i niby oba ok, z wpisów na forach wynika, że chyba popularniejsza jest Celliena, ale jeszcze nie zdecydowałam...

Jasminna, zainteresowałaś mnie tymi tabletkami Cellinea... Zdecydowałaś się już na nie? Jakie ogólnie są o nich opinie? Mnie też przydałoby się popracować nad sobą, bo przez zimę dorobiłam się "ładnego cellulitu", a nie miałam go wcześniej aż tak widocznego... :/ A co ze sportów jeszcze dobrze działa na cellulit? Bieganie, rower, fitness?

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   jasminna 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 23 January 2012 - 10:05

Na 90% zamówię na poczatku lutego Cellinee :) Szukałam sporo w sieci i Cellinea ma chyba najlepsze opinie - dziewczyny piszą, że im pomogły pozbyć się cellulitu, a jak systematycznie dbają o skórę po skończonej kuracji, to cellulit nie wraca. Oprócz tego polecają mnóstwo dodatkowych sposobów na gładką skórę, więc warto samemu poczytać. Co do sportu, to ja akurat preferuję basen, ale wydaje mi się, że z tego, co wymieniłaś, to najlepszy jest chyba basen i rower, nie mam pewności co do fitnessu... Ale wg mnie najważniejsze, by ćwiczyc to, co się lubi, bo inaczej to nie sprawia nam przyjemności i szybko się zniechęcamy.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   werissa 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 34

Napisano 25 January 2012 - 09:56

Wyświetl postUżytkownik jasminna dnia 19 January 2012 - 15:27 napisał

Bo to jest serum-koncentrat :) Dokładnie to to. Peeling też z tej serii :) Cenowo to nie wiem dokładnie, ok. 10 zł? Na te produkty sa chyba często w drogeriach promocje, a jak widzisz opinie mają w miarę.
Chodzę na basen od tego miesiąca dwa razy w tygodniu, zadowolona jestem, dobrze się czuję, jak się trochę poruszam :) A na pewno wpływa to tez na napięcie skóry, a co za tym idzie - cellulit ulega redukcji. Ale tabletki Cellinea i tak planuję, bo z tym moim ruszaniem to różnie może być ;)

Aaa, widzisz, to ja źle spojrzałam :( A przejrzałam juz całą stronę Dax-u :P Ale teraz już znalazłam :) Widzę, że już przeprowadziłaś śledztwo w sprawie tabletek - czyli jednak Cellinea? Szukałaś na jakims forum czy na blogach? Ja mam w domu stepper, myślicie, że jakbym zdecydowała się też brać jakieś tabletki, to stepper w ramach sportu byłby dobry? :scratchchin:

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Margola 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1502
  • Rejestracja Sat, 28 Jul 07

Napisano 25 January 2012 - 20:55

Intensywny trening pogłębia cellulit. Szybko rozwijające się mięśnie dodatkowo wypychają grudki na wierzch.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   dyrdymałka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7
  • Rejestracja Mon, 30 Jan 12

Napisano 30 January 2012 - 20:48

Podobno Vacu Well pomaga na cellulit, ale ile w tym prawdy, to nie wiem, bo nie korzystałam. koleżanka chodzi i mówi, ze widzi efekty.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 308
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 09 February 2012 - 18:16

Chyba jako dodatkowy sposób wspomagający. Przecież trzeba też walczyć od wewnątrz.

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2