Forum Lagata.pl: Wypadek Roberta Kubicy w rajdzie Ronde di Andora - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wypadek Roberta Kubicy w rajdzie Ronde di Andora Wypadek Roberta Kubicy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586
  • Rejestracja Sun, 24 Oct 10

Napisano 06 February 2011 - 12:43

Kubica uległ poważnemu wypadkowi w rajdzie.

Jak podaje serwis autoklub.pl, Robert Kubica miał poważny wypadek na pierwszym z odcinków specjalnych rajdu Ronde di Andora – Val Merulo 1. Skoda Fabia S2000 prowadzona przez Polaka mocno uderzyła w ścianę kościoła.

Kierowcę musieli wyciągać strażacy poprzez wycięcie rozbitego samochodu. Pilot Roberta – Kuba Gerber nie doznał obrażeń. Według informacji polskiego serwisu Robert był przytomny i rozmawiał z lekarzami. Kierowcę przetransportowano do szpitala, a rajd został przerwany. :cr

Aktualizacja 1

Autoklub.pl napisał przed chwilą: „Dziennik Savona News pisze o paru złamaniach. Robert Kubica znajduje się w szpitalu Santa Corona w Pietra Ligure”. Inne źródła donoszą, że organizatorzy rajdu wkrótce zorganizują konferencję prasową, by poinformować o stanie zdrowia Roberta Kubicy.

Aktualizacja 2

Il Vostro Giornale pisze z kolei, że Polak doznał kilku złamań nogi, w tym złamania kości udowej.

Kurde złamanie kości udowej!!! Nie za ciekawie zaczyna się robić. :cr

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 06 February 2011 - 13:53

No to nie wesoło ! czyli po zawodach F1 przynajmniej na początku :( coś tam pisali że może mieć amputacje dłoni !!! Ale myślę że to nie prawda ! o 14 lekarz ma wydać oświadczenie zobaczymy co będzie !
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 06 February 2011 - 14:51

Czekam na tą konferencję z ciężkim sercem.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 06 February 2011 - 15:36

Z tego co piszą to nie jest wesoło obecnie trwa operacja powstrzymania krwotoku wewnętrznego , no i dłoń ma zmiażdżoną :(
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 06 February 2011 - 17:06

i po co on sie do tych rajdow pchal ?? (jasne mogl sie polamac idac ulica)

dziwne ze team kubicy wyrazil na to zgode - to mnie najbardziej dziwi
Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 06 February 2011 - 19:46

Wyświetl postUżytkownik Lukas_79 dnia 06 February 2011 - 17:06 napisał

i po co on sie do tych rajdow pchal ?? (jasne mogl sie polamac idac ulica)

dziwne ze team kubicy wyrazil na to zgode - to mnie najbardziej dziwi

Bo jest rasowym kierowcom wyścigowym.Zresztą nie on jeden z kierowców F-1 bierze udział w innych wyścigach.Równie dobrze nie powinien jeździć na rowerze albo na nartach.Pamiętasz wypadek Kubicy na torze formuły? To przestań zadawać głupie pytania.Ten sezon raczej już bez Kubicy.Mam tylko nadzieję,że Robert wróci do formuły.No cóż nie będzie Roberta,to będę kibicował Alonso.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 06 February 2011 - 19:48

Najnowsze doniesienia o Robercie Kubicy.

Włoska telewizja Sky przekazała właśnie najnowsze informacje na temat Roberta Kubicy bezpośrednio ze szpitala Santa Corona. Dowiadujemy się z nich, że:

* życiu Kubicy nie zagraża niebezpieczeństwo,
* nie ma wewnętrznego krwawienia,
* dłoń nie zostanie amputowana,
* lekarze spróbują przywrócić jej wszystkie funkcje,
* operacja jest dopiero w pierwszej fazie i zakończy się prawdopodobnie około godziny 20,
* dopiero po zakończeniu operacji lekarze udzielą oficjalnych informacji o stanie polskiego kierowcy.

Ponadto pojawiła się wypowiedź pilota Kubicy – Jakuba Gerbera, który ujawnił, że Robert bezpośrednio po wypadku był przytomny, potem zemdlał i odzyskiwał kilka razy świadomość, nie mając jednak dokładnej wiedzy, co się stało.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Pigułka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 63
  • Rejestracja Tue, 07 Dec 10

Napisano 06 February 2011 - 21:56

Ja usłyszałam tylko tyle że już 7 godzin trwa operacja i dłoń jest złamana, nie zmiażdżona i próbują ją poskładać (chodzi też o ścięgna i mięśnie), jak złamania kości udowej i ramienia.

Słyszałam wypowiedzi, że to nie wyglądało aż tak strasznie jak mówią media, jednak to był poważny wypadek.

Oby wyszedł z tego cało i wrócił do wyścigów.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 07 February 2011 - 07:30

Niestety z ostatnich wiadomości wiadomo już,że w tym sezonie Robert nie wystartuje.Za 7 dni dopiero będzie wiadomo czy dłoń Kubicy będzie sprawna.

Stacja SKY TG 24 Sport podała, że zakończyła się operacja Roberta Kubicy. Według lekarzy operujących Polaka wszystko przebiegło zgodnie z planem.

Operacja trwała w sumie siedem godzin i prowadzona była przez znanego specjalistę od chirurgii tego typu urazów – Profesora Igora Rossello. Na pełne potwierdzenie dobrych informacji na temat dłoni trzeba jednak jeszcze poczekać – wszystko okaże się w ciągu najbliższych dni.

„Musimy poczekać przynajmniej tydzień, by zobaczyć, czy jego ręka przetrwa” – powiedział Rossello włoskim mediom, odnosząc się do prawdopodobieństwa powrotu Polaka do pełnej sprawności. Dodał on, że powrót do pełnej dyspozycji prawej ręki Roberta może potrwać nawet do roku. Największym zmartwieniem, jak mówił Włoch, była z początku dość duża utrata krwi w organizmie Polaka – jak wiemy, aż godzinę trwało wydobywanie go z uszkodzonego samochodu.

Rossello jest specjalistą z pobliskiego szpitala San Paulo w Savonie i podczas konferencji towarzyszył mu lekarz zespołu Lotus Renault, Riccardo Ceccarelli. Kubica przeszedł operację rekonstrukcji kości ręki, zanim doktorzy przystąpili do naprawy unerwienia oraz naczyń krwionośnych, które zostały mocno zniszczone. W międzyczasie druga ekipa zajmowała się jego nogą.

Na pełne i oficjalne informacje musimy poczekać do jutra. Szpital Santa Corona wyda komunikat o stanie zdrowia Roberta o godzinie 9.30.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 07 February 2011 - 07:36

Po dzisiejszym wypadku Roberta Kubicy od kierowców Formuły 1 i innych ludzi ze środowiska sportów motorowych płyną słowa otuchy i wsparcia dla naszego rodaka.

Zespołowy partner Polaka z F1 – Witalij Pietrow wydał oświadczenie prasowe, w którym wyznał, że chce jak najszybciej zobaczyć się ze swoim kolegą: „Życzę Robertowi szybkiego powrotu do zdrowia i za kierownicę. Nasza ekipa naprawdę potrzebuje jego doświadczenia i wiedzy podczas przygotowań do nowego sezonu. Jestem pewien, że jeszcze nie raz ujrzymy jego niesamowite występy w Formule 1”.

Szef stajni Lotus Renault GP – Eric Boullier w udzielonym wywiadzie nie krył nadziei co do rychłego powrotu Kubicy za kierownicę czarno-złotego bolidu przygotowanego dla niego na sezon 2011, lecz jednocześnie przyznał, iż będzie to w najbliższym czasie raczej niemożliwe.

„Jego ręka mocno ucierpiała, ale na szczęście nie jest w stanie, który nie pozwalałby na jej rekonstrukcję” – powiedział. „Stan zdrowia Kubicy daje małą szansę na to, że odegra w tym sezonie znaczącą rolę. Dosyć nieprzyzwoite i zbyt wczesne jest myślenie teraz o tym, kto może go zastąpić. Poczekamy na wieści od Roberta i informację, jak długo będzie niedysponowany, zanim podejmiemy tego typu decyzję”.

Ponadto wielu kierowców cały czas za pomocą portali społecznościowych śle słowa otuchy dla Kubicy, oto niektóre z nich:

Fernando Alonso, który przybył do szpitala, gdzie przebywa Polak: „Wspierajmy Roberta Kubicę, który miał dziś wypadek. To świetny kierowca i wspaniały człowiek”.

Rubens Barrichello: „Chciałbym poprosić wszystkich o życzenia powrotu do zdrowia dla Roberta Kubicy. Wszyscy go lubimy i on zdecydowanie na to zasługuje”.

Nick Heidfeld: „Drogi Robercie, pośród tych wszystkich strasznych wieści moje myśli są teraz tylko i wyłącznie z Tobą. Zdrowiej jak najszybciej”.

Sebastien Buemi: „Wspieram z całych sił Roberta Kubicę! Jestem z Tobą stary!”

Nico Hulkenberg (to jego pierwszy wpis na Twitterze): „Robert wracaj do zdrowia! Życzę Ci wszystkiego najlepszego!”

Timo Glock: „Myślę o Robercie, życzę Mu wszystkiego najlepszego i mam nadzieję szybko zobaczyć go na torze oraz poza nim, jako swojego przyjaciela”.

Juan Pablo Montoya: „Modlę się za Roberta. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze”.

Myślę,że wszyscy fani F-1 i talentu Roberta są myślami teraz przy nim i życzą mu szybkiego powrotu do zdrowia.Alonso-przypuszczałem,że to on z kierowców F-1 pojawi się w szpitalu gdzie przebywa Robert. B)

Użytkownik GIZIO 1966 edytował ten post 07 February 2011 - 07:39

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 07 February 2011 - 12:52

Robert został wybudzony ze śpiączki farmakologicznej i od dwóch godzin samodzielnie oddycha.W operacji Roberta brało udział,aż jedenastu lekarzy.

Menedżer polskiego kierowcy – Daniel Morelli poinformował po godzinie 11 dziennikarzy przebywających przed szpitalem: „Robert jest przytomny. Rozmawiałem z nim. W porównaniu z sytuacją sprzed 24 godzin nastąpiła bardzo pozytywna, wręcz zdumiewająca poprawa stanu jego zdrowia. Robert powiedział, że odczuwa skutki wypadku, ale sytuacja jest zdecydowanie lepsza niż wczoraj”.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465

Napisano 07 February 2011 - 15:56

Cytat

Pamiętasz wypadek Kubicy na torze formuły? To przestań zadawać głupie pytania.

jasne, ze pamietam i pytanie nie jest glupie - ryzyko powinno sie minimalizowac

a rajdy samochodowe nie naleza do sportow malo ryzykownych, powiedzial bym, ze ryzyko jest znacznie wieksze niz w f1 - jest takie stare powiedzenie - lepiej dmuchac na zimne, bardzo czesto zdajemy sobie z tego sprawe po fakcie

jesli sledzisz zuzel to gollob ostatnio tez zostal wyeliminowany nabawiajac sie kontuzji nie na zuzlu, lecz startujac w krosie
Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 07 February 2011 - 16:46

No fakt-sporo w tym racji,ale sam wiesz jakim kierowcom jest Robert.Żużel oglądam,no może nie tak jak Moto GP.Tam też giną i odnoszą kontuzje zawodnicy.Zresztą każdy sport motorowy jest niebezpieczny i zawodnicy doskonale o tym wiedzą.

http://www.zuzel_smierc.republika.pl/

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465

Napisano 07 February 2011 - 17:08

jasne, ze wiem jakim jest kierowcom :)

zuzel sledze bardziej niz f1 i z gollobem byl tylko i wylacznie przyklad - podobny zreszta pod wieloma wzgledami do wypadku kubicy, jak obaj znalezli guza tam gdzie go nie powinni znalezc

gollob mial o tyle szczescie, ze wyeliminowal sie tylko i wylacznie na jeden turniej i mial juz w kieszeni tytul MS i kontuzje leczyl w trakcie przerwy zimowej

kubica mial go znacznie mniej - bo oberwal zanim sezon sie rozpoczal, nie ma co dywagowac juz na ten temat, lecz trzymac kciuki, by to sie jaknajlepiej i mozliwie szybko poukladalo

i co najwazniejsze by wrocil do scigania
Dołączona grafika

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 07 February 2011 - 17:26

A tak czekałem na ten sezon-trudno.Niech Robert powraca do zdrowia,bo to jest najważniejsze.Reszta przyjdzie z czasem. B)

Pozytywny wynik operacji.

Pojawiły się dalsze informacje o obecnym stanie Roberta. „Pacjent został przez nas przejęty w stanie krytycznym. Miał kilka krwotoków, w tym wewnętrzne w klatce piersiowej. To spowodowało konieczność szybkiej reakcji. Pacjent do tej pory leży na oddziale intensywnej terapii, ale świetnie reaguje na zastosowane leczenie” – powiedział szef oddziału intensywnej terapii Georgio Baranino.

„Trzeba będzie przeprowadzić kolejne zabiegi. Wygląda jednak na to, że udało nam się zrekonstruować wszystkie połączenie nerwowe. Robert stracił pięć, sześć litrów krwi. Od godziny dziesiątej oddycha jednak samodzielnie. Jest przytomny. Musieliśmy go wybudzić, aby zanalizować stan połączeń nerwowych, potem go znieczuliliśmy. Ból, który mu towarzyszy może być kontrolowany. Musimy teraz zakończyć fazę stabilizacji”.

„Z punktu widzenia ortopedycznego specjaliści będą prowadzić kolejne badania. Nie ma zagrożenia dla życia. Są jeszcze pewne problemy z płucami i potrzebujemy jeszcze od 24 do 48 godzin, aby w pełni ocenić jego stan zdrowia” – dodał Baranino. Z kolei specjalista zajmujący się ręką Kubicy – profesor Igor Rossello powiedział: „Dłoń wydaje się dobrze reagować na bodźce i ponownie jest unaczyniona. To była bardzo trudna operacja, ale jej wynik jest wyjątkowo satysfakcjonujący”.

Lekarze podkreślają cały czas, że jest jeszcze za wcześnie na pełną ocenę stanu zdrowia Kubicy i wyników wczorajszej operacji. Potrzeba na to około tygodnia.

Użytkownik GIZIO 1966 edytował ten post 07 February 2011 - 17:37

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 10 February 2011 - 08:51

Kolejne informacje o obecnym stanie Kubicy.

Menedżer Roberta Kubicy – Daniele Morelli poinformował dziennikarzy w szpitalu Santa Corona, że kierowca Lotus Renault GP powinien w czwartek zostać przeniesiony z oddziału intensywnej opieki medycznej na ortopedię.

„Prawdopodobnie Robert opuści oddział intensywnej terapii i zostanie przeniesiony na ortopedię” – cytuje słowa Daniele Morellego portal PIT STOP. „Robert będzie miał własny pokój”.

Włoch dodał, że nasz rodak „ze względu na liczne urazy cierpi i zażywa silne środki przeciwbólowe, ale jego stan przez cały czas się poprawia”. Niedługo powinny być znane dalsze szczegóły na temat stanu zdrowia Roberta Kubicy, bowiem w tej chwili trwa spotkanie lekarzy z dziennikarzami (rozpoczęło się o godzinie 11:45).

Morelli: Najgorsze za Robertem

Z dalszych informacji docierających z Pietra Ligure dowiadujemy się, że „wszystkie dotychczasowe zabiegi powiodły się znakomicie. Stan Roberta jest na tyle dobry, że możemy już zacząć myśleć o rozpoczęciu rehabilitacji. Stan psychiczny Roberta jest lepszy lub gorszy, w zależności o stopnia nasilenia bólu. Silne środki przeciwbólowe sprawiają, że świadomość Roberta jest ograniczona”.

Morelli zapewnia też, że „najgorsze jest już za nami”, i że „możemy odetchnąć z ulgą”. Szef oddziału intensywnej opieki medycznej – Giorgio Barabino dodaje: „Sytuacja jest ustabilizowana. Nie ma już problemów związanych z krążeniem, możemy przejść do kolejnej fazy leczenia. Od piątku Roberta czekają kolejne zabiegi chirurgiczne, które nie wymagały natychmiastowej interwencji. Chodzi o bark i stopę”.

#17 Gość_drewno_*

• Grupa Goście

Napisano 12 February 2011 - 15:21

życze Robertowi szybkiego powrotu do zdrowia i dalszych sukcesów w F1

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 21 February 2011 - 16:13

Włoska Gazetta dello Sport przeprowadziła pierwszy dłuższy wywiad z Polakiem, który omal nie przypłacił życiem wypadku w rajdzie

Robert Kubica jest przekonany, że powróci na tor Formuły 1 jako jeszcze lepszy kierowca. Pomimo, że fatalny wskutek wypadek na rajdzie Ronde di Andora przydarzył się stosunkowo niedawno, Polak utrzymuje że "musi" wrócić na tor jeszcze w tym roku.

Lekarze ostrzegają, że kierowca Lotus Renault będzie musiał zrobić sobie dłuższą przerwę. Mówi się o roku rozbratu z Formułą 1. Ale mimo to Kubica już teraz, w pierwszym wywiadzie od czasu wypadku utrzymuje iż jedyne, na czym jest teraz skoncentrowany, to powrót na tor.

"Chcę wrócić na tor silniejszy niż wcześniej, ponieważ po takich wypadkach nie jesteś już taki sam jak wcześniej. Jesteś mocniejszy." - mówi Kubica w wywiadzie dla włoskiego Gazzetta dello Sport. "Przydarzyło mi się to już w 2007 roku, po wyścigu w Kanadzie. Musiałem opuścić jeden wyścig i kiedy wróciłem, byłem silniejszy. Kierowca nie jest tylko od wciskania gazu i skręcania, to coś ponad to. Jest różnica między kimś, kto jedzie na 80, a tym który jedzie na 95%. W tych 15% procentach można odnaleźć umiejętności i motywację. Od 2007 roku jestem mocniejszym i mądrzejszym kierowcą. Tym razem będzie tak samo, kiedy tylko powrócę do dobrej dyspozycji fizycznej. Muszę wrócić jeszcze w tym roku."

"Pamiętam dobrze swój stan po wypadku siedem lat temu. Jechałem samochodem z przyjacielem, zostaliśmy uderzeni przez auto prowadzone przez pijanego kierowcą. Wtedy również zakończyliśmy na barierze armco i ją wygięliśmy, co uchroniło nas przed spadnięciem z klifu. To było to samo ramię - zostało zmasakrowane. Ale wtedy po czterech dniach nie czułem się z nim tak dobrze, jak tym razem. To mnie upewnia, a resztę wykonuje Dr. Ceccarelli. Teraz także on mi asystuje."

"Mam niesamowitą chęć skrócenia czasu oczekiwania na powrót przez możliwie najlepsze przygotowania z mojej strony. Nie wiem nawet która kość jest która, ale od kiedy mnie poskładają, do mnie będzie należało zrobienie tego, co trzeba."

Kubica przyznał, że nie pamięta wypadku, który tak mocno uszkodził mu nogę i ramię. Zapytany o stan kończyn, powiedział: "Mogę ruszać palcami, czuję je, ramię także działa. Ale przejdę jeszcze operację i wtedy zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać... Przykro mi z powodu tego, co się wydarzyło. To nie powinno się stać. Nawet nie wiem co właściwie się stało. Nie pamiętam nic z wypadku. Ocknąłem się w szpitalu i wszystko wyjaśniłmi dopiero mój menadżer Daniele Morelli, który jest ze mną od niedzieli."

Polak przyznał, że gdy powróci do pełni sprawności i w konsekwencji do Formuły 1, jego dalsze łączenie startów z rajdami nie jest już pewne. Mimo to, nie żałuje poświęcania sie swojemu największemu hobby. "Gdybym nic nie robił, żałowałbym że siedzę w domu. Więc robiłem to, i teraz leżę w łóżku. Ale rajdy to nie tylko pasja. To trudny, wyczerpujący trening przed Formułą 1. Jestem lepszym keirowcą F1, ponieważ przejechałem wiele rajdów w zeszłym roku. Rajdy pomagają w koncentracji, zwłaszcza gdy w czasie sezonu F1 nie mamy już testów. Osiągi w F1 zależą od wielu czynników. Rajdy pozwalają mi na pracę nad sobą w wielu aspektach, w których jest jeszcze coś do zrobienia. To ważne w takim sezonie jak ten, gdy mamy 20 wyścigów grand prix."

Menadżer Kubicy, Daniele Morelli ujawnił również, że powiedziano mu by przygotował się na najgorsze gdy Kubica dotarł do szpitala. Zagrożenie życia spowodowane było utratą wielkiej ilosci krwi. "Kiedy dotarł do szpitala, miał ogromny upływ krwi w organiźmie. 'Zadzwoń do rodziców chłopaka' - powiedziano mi w niedzielne popołudnie. Poczułem dreszcz na karku..."

Użytkownik GIZIO 1966 edytował ten post 21 February 2011 - 16:19

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 21 February 2011 - 16:47

Któraś z telewizji (chyba TVN-24) podała,że ową barierę rozkręcili miejscowi mieszkańcy, aby skrócić sobie drogę do kościoła. Na filmach z kamer kierowców jedących przed Kubicą widać wyraźnie, że jest ona w połowie odgięta.

Użytkownik t.oskar edytował ten post 21 February 2011 - 16:55

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   GIZIO 1966 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1586

Napisano 21 February 2011 - 22:41

Wyświetl postUżytkownik t.oskar dnia 21 February 2011 - 16:47 napisał

Któraś z telewizji (chyba TVN-24) podała,że ową barierę rozkręcili miejscowi mieszkańcy, aby skrócić sobie drogę do kościoła. Na filmach z kamer kierowców jedących przed Kubicą widać wyraźnie, że jest ona w połowie odgięta.

Brak słów.Głupota ludzka nie zna granic.

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3