W domach dziecka około 16% dzieci jest niepełnosprawne. Na wózkach, z zespołem Downa czy z niedowładem. Czy Polacy są gotowi, by adoptować niepełnosprawne dzieci? A może chcą zabierać z domów dziecka tylko takie, które są zdrowe, ładne i najlepiej jeszcze malutkie?
Strona 1 z 1
Adopcja niepełnosprawnych
Napisano 19 January 2011 - 20:04
Jasne, że większość ludzi chce zdrowe dziecko i najchętniej małe, tak aby je sobie wychować od początku.
Niepełnosprawni to spory kłopot. Nie można mieć pretensji do ludzi o to, że nie chcę sobie kłopotów zwalać na głowę.
Niepełnosprawni to spory kłopot. Nie można mieć pretensji do ludzi o to, że nie chcę sobie kłopotów zwalać na głowę.
Napisano 21 January 2011 - 19:21
Cytat
Czy Polacy są gotowi, by adoptować niepełnosprawne dzieci?
moim zdaniem nie ma co generalizowac, bo Polak Polakowi nierowny.
ja z reką na sercu moge powiedziec, ze nie wiem czy podjelabym sie wychowania cudzego dziecka, i do tego chorego. a znow jakas inna Polka moze stwierdzic ze nie ma oporow, nie ma przeszkod.
Cytat
A może chcą zabierać z domów dziecka tylko takie, które są zdrowe, ładne i najlepiej jeszcze malutkie?
bo tak na prawde, chyba kazdy marzy o takim dziecku - ladnym i zdrowym , oczywiscie tez wlasnym, ale jesli go miec nie moze - pozostaje adopcja.
Internet skupia szaleńców.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie