Forum Lagata.pl: Pomysł na Biznes - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pomysł na Biznes Potrzebuję porady

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Dominik16 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 16 Jan 11

Napisano 16 January 2011 - 12:48

Posiadam uprawnienia do obsługi koparko-ładowarki oraz koparki, a w przyszłości chciałbym zrobić jeszcze inne typy. Jako operator tych maszyn pracuję już kilka lat, mam również do czynienia z innym sprzętem budowlanym. W związku z tym myślę o założeniu własnej działalności, która opierała by się na możliwości wynajęcia mnie do obsługi sprzętu. Myślę że to rozwiązanie niesie ze sobą wiele korzyści dla potencjalnego klienta. Pracodawca nie martwi się o znalezienie odpowiedniego pracownika, o jego zarejestrowanie, odprowadzanie składek, nie musi ponosić kosztów związanych z urlopem, chorobowym i zapewnieniem pracownikowi odzieży, obuwia, środków czystości. Bardzo dużym kłopotem dla pracodawcy jest zima, która niestety niesie ze sobą problem z praca dla pracowników, a problem wypłat i ubezpieczenia pozostaje. Taka działalność nie wymaga ode mnie dużych nakładów finansowych. Prowadziłem już własną działalność i mam doświadczenie na tym polu. Nie jestem jednak pewien czy warto ryzykować zakładając taką firmę i czy byli by chętni do korzystania z takich usług. Wszystko wymaga jeszcze dokładnego przemyślenia. Proszę o opinię na ten temat. Z góry dziękuję

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Redaktor1966 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 326
  • Rejestracja Mon, 08 Jun 09

Napisano 13 February 2011 - 15:18

www.pzepr.pl
Konsorcjum/branża: PROEKOLOGICZNE ŹRÓDŁA ENERGII, POJAZDY; ROZWIĄZANIA

Celem konsorcjum jest proekologiczna działalność biznesowa w branży energetycznej i transporcie osobowym. (Dodatkowo produkcja, sprzedaż, w oparciu o moje zgłoszenia w urzędzie patentowym: http://www.wolnyswiat.pl/25.html ) Nasza oferta skierowana jest do odbiorców indywidualnych i firm. Zapraszamy do współpracy.

Warszawa 02.2011 r.

PROEKOLOGICZNA PROPOZYCJA BIZNESOWA DLA HUT
(/firm produkujących turbiny wiatrowe)

Sz. P.
Trzeba b. precyzyjnie, w sposób b. przemyślany, profesjonalnie - bo już na stałe - zaprojektować standardowe rurowate, stożkowate, wieże z stali nierdzewnej do turbin wiatrowych, by huta mogła je odlewać. Ich uniwersalność, trwałość spowoduje ich popularność, mam nadzieję, że będzie to także związane z eksportem, co będzie skutkować ich dużą produkcją, a co za tym idzie spadkiem ich ceny, a to dodatkowo zwiększy ich popyt.
Stąd apel, najpierw do projektantów, by przygotowali projekt, a następnie do właścicieli huty, by zajęli się ich wytwarzaniem.
(Plik z rysunkiem w załączniku)

Załączone pliki

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jcb 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 440
  • Rejestracja Fri, 22 Oct 10

Napisano 13 February 2011 - 23:02

Nie wiem czemu ale nie mogę wysłać do Ciebie PW... odezwij się proszę do mnie na PW
Dołączona grafika
Ściągnij sobie darmowe tapety na telefon np. świąteczne tapety.
antyramy

Opcje tematu:

Strona 1 z 1