- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
wahadło
Napisano 06 November 2008 - 18:03
Napisano 06 November 2008 - 19:04
Podaj przykład jednego choćby eksperymentu, który byłby POWTARZALNY i miał przynajmniej 80% skuteczności. Np. bierzemy 2 pierścionki - złoty i blaszany zabawkowy, przykrywamy jakimś nieprzezroczystym naczyniem, żebyś nie widział który gdzie i przy pomocy wahadełka wskazujesz złoto z minimum 80% skutecznością (np. w 100 próbach).
A jak chcesz się wymienić doświadczeniem...
Jak dotychczas żadnym doświadczeniem nie potwierdzono istnienia żył czy cieków wodnych. Owszem woda pod ziemią występuje, przesącza się pomiędzy różnymi warstwami - ale w żaden sposób nie wpływa na samopoczucie człowieka.
Napisano 06 November 2008 - 21:33
Cóż to w ogóle jest ta "żyła"?
Napisano 06 November 2008 - 22:39
Wahadło okultyści wykorzystują w bardzo wielu celach - znajdowanie przedmiotów na mapach, ładowanie energią np. tzw. odpromienniki, leczenie za pomocą zdjęcia, oczyszczania itp. Mój wuj się wahadłem zajmuje.
Użytkownik Morfeusz edytował ten post 06 November 2008 - 22:40
Napisano 07 November 2008 - 02:05
OK. Zatem generalnie wierzysz, że to działa? A kto/co konkretnie porusza wahadełkiem? Bóg, Szatan, czy też może naturalne siły jak np. grawitacja, elektryczność, magnetyzm...??
Spytaj wuja
Napisano 07 November 2008 - 08:14
Tak wierzę, że to działa, ale również to odrzucam jako pochodzenia od demona.
Wuj uważa, że to naturalne energie ziemi tak jak np. grawitacja
Napisano 07 November 2008 - 08:33
Napisano 07 November 2008 - 09:08
Jest to potępiane przez wiele Kościołów również przez KK. To, że ktoś coś czyni nie znaczy, że czyni to zgodnie z nauką tej wspólnoty w której jest. Przykładem jest Izrael wśród którego wielu postępowało wbrew naukom Boga, a mimo to byli Izraelitami. No mienili się takimi.
Napisano 07 November 2008 - 10:09
Napisano 07 November 2008 - 11:55
No to jeszcze raz proszę o podanie konkretnego doświadczenia, w którym mógłbyś to udowodnić. Może być odróżnianie złota od jakiegoś pospolitego metalu? Zakładamy się o dowolną kwotę, przyjeżdżam, robimy eksperyment, udowadniasz mi, że to działa (nie tylko mi, bo wezmę kamerę i z chęcią się nagranym materiałem podzielę), inkasujesz kasę a ja tutaj na forum publicznie odszczekuję to, że jesteś szarlatanem.
Podaj kwotę i lecimy. Tylko minimum niech to będzie 2 zł x odległość od Zielonej Góry, żebym nie był stratny na benie jak ci się przypadkiem nie powiedzie.
Napisano 07 November 2008 - 14:26
Napisano 07 November 2008 - 15:39
Typowa gadka szarlatanów
BTW. Wcale nie nalegam. Po prostu spotkałem już co najmniej kilkunastu takich szarlatanów jak kolega i za każdym razem gadka była taka sama: mam super zdolności i 100% skuteczność ale się nie założę, bo na kasie mi nie zależy, daleko mieszkam, nie mam czasu a w ogóle to nie muszę nic udowadniać
Więc zwyczajnie dorzuciłem sobie kolejnego szarlatana do kolekcji
Może w ramach dzielenia się doświadczeniem wytłumacz nam dokładnie co to są te żyły wodne
Użytkownik magnus edytował ten post 07 November 2008 - 15:40
Napisano 07 November 2008 - 16:44
Napisano 07 November 2008 - 17:04
Ja Ci wytłumaczę, że chodzi chyba o wodę pod ziemią.
Daje się to wykryć różdżką, jeżeli ktoś ma zdolności, a znam takich i to całkiem dobrze (jak również efekty znalezisk w postaci studni).
Napisano 07 November 2008 - 18:09
Znajomy budowlaniec kiedyś namierzył takiego szarlatana, co to jeździł po wioskach i za drobną opłatą pokazywał ludziom, gdzie kopać studnie. Co się okazało - że spryciarz miał dostęp do map geologicznych (i trochę wiedzy żeby z nich skorzystać), wybierał takie działki, gdzie w obojętnie jakim miejscu by się nie kopało, to woda była
Napisano 07 November 2008 - 18:11
Żyła kojarzy się z przepływem ciśnieniowym płynów.
Tylko po co, kiedy można sobie kupić mapę hydrogeologiczną?
Napisano 07 November 2008 - 18:55
Mylisz się, można wykryć różdżką.
Mój ojciec to robi dobrze, a ja dar straciłem mając piętnaście lat.
Wcześniej też mi szarpało, chociaż zawsze słabiej niż jemu.
Dla jasności - właściwość tę odkrył przypadkiem, a wykorzystał do znalezienia miejsca na studnię w terenie, gdzie prawie nie ma wody. Teraz ma jedyną działkę, na której nie brakuje wody, a opłat nie pobierał od siebie
Użytkownik Prince edytował ten post 07 November 2008 - 18:56
Napisano 07 November 2008 - 20:00
Kiedyś czytałam artykuł na temat tych wahadełek (było to dawno więc nie podam linka). Jacyś naukowcy przeprowadzali badania na ponad stu osobach podających się za radiestetów. Mieli oni narysować na planie domu przebieg zwykłych rur pod podłogą. Nie dość, że każdy z nich narysował plan inaczej to jeszcze okazało się, że pod podłogą żadnych rur nie ma
Oczywiście, że jest
Napisano 07 November 2008 - 21:46
Wg Ciebie, ale nie wg chrześcijaństwa. Jest to okultyzm z tego punktu widzenia czy Ci się to podoba czy nie. A praktykowanie czegoś takiego jak wahadlarstwo jest grzechem dla chrześcijan tak jak praktykowanie magi.
I co z tego? Mogą sobie mieć nawet certyfikat ISO.
Wiesz jedna wróżka dostała nawet dotacje z UE więc tym bardziej wahadlarze nic tu nowego nie wniosą
Napisano 07 November 2008 - 21:49
Morfeusz tylko nie to.
Opcje tematu:
- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie