Forum Lagata.pl: cienie pod oczami O_o - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

cienie pod oczami O_o

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1841
  • Rejestracja Tue, 23 May 06

Napisano 08 October 2006 - 11:53

mam takie jedno pytanko... jak mozna w latwy sposob zlikwidowac cienie pod oczami??? tylko nie piszcie mi ze nalezy sie wyspac bo to niemozliwe, chyba ze na weekendzie - ale to tez niezawsze.... jakies pomysly?? smile.gif
"I remember the days you were a hero in my eyes..."
http://img529.imageshack.us/img529/753/horseriderredbt2.png

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 08 October 2006 - 11:59

Sa specjalne korektory maskujace cienie pod oczami, kiedys ogladalam na tvn style jak kobitka robila makeupy, i zawsze zaczynala od zamalowania cieniow takim korektorkiem. Tylko obawiam sie, ze to moze przyspieszyc powstawanie zmarszczek wokol oczu i kurzych lapek sad.gif

Moze oklady ze swietlika albo herbaty, nie wiem czy zlikwiduja cienie, ale oko robi sie bardziej wypoczete.

No i jeszcze slyszlam o kostkach lodu zawinietych w chusteczke i rano polozonych na oczy - to znow pomaga gdy oczeta sa zapuchniete...

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1841

Napisano 08 October 2006 - 12:07

korektor odpada bo nie lubie miec tapety na buzi, ale dziesiaj wieczorem sprubuje swietlika a rano lod.... jak nie pomowe na cienie to przynajmniej taki konfort maly sobie zaserwuje, a co - uczniowi tez sie chwila rekaksu nalezy... :mrgreen:

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   lovely-daisy 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5829
  • Rejestracja Sun, 09 Jul 06

Napisano 08 October 2006 - 18:00

podobno dobry jest oklad z rumianku smile.gif kladziesz sobie dwie torebeczki na oczy, oczywiscie uprzednio zalane wrzatkiem i wystygniete tongue.gif i lezysz kilka minut.
Dołączona grafika

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510
  • Rejestracja Sat, 07 Oct 06

Napisano 23 October 2006 - 23:51

Jak za malo spie to mam cienie pod oczami, jak za duzo spie to tez tongue.gif, oszalec idzie wink.gif. Od 25 roku zycia trzeba juz stosowac kremy, bede miala zmarszczki ee, a ja sie czuje jak 18latka wink.gif. Ktos mi kiedys mowil, ze trzeba jakies maseczki robic pod oczy.
Jedna minuta gniewu pozbawia Cię minuty szczęścia.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   AngeliDevil 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 951
  • Rejestracja Fri, 20 Oct 06

Napisano 24 October 2006 - 03:26

hehehe apropo cieni ja mam fajny D.gif po dzisiejszej nocy jak szedlem do kibla na dol i jak spadlem ze schodow D.gif hehehe cien w ksztalcie poręczy D.gif
www.myspace.com/misio66661 zapraszam na moje MYSPACE

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510
  • Rejestracja Sat, 07 Oct 06

Napisano 25 October 2006 - 01:36

CYTAT(AngeliDevil)
hehehe apropo cieni ja mam fajny D.gif po dzisiejszej nocy jak szedlem do kibla na dol i jak spadlem ze schodow D.gif hehehe cien w ksztalcie poręczy D.gif

Hehe to musi byc ciekawe, a jaki kolor?wink.gif
Jedna minuta gniewu pozbawia Cię minuty szczęścia.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 25 October 2006 - 03:00

protenar ja sama ciagle mam cienie pod oczami. Bylam nawet u lekaza, poniewaz kiedy bylam mala moja sasiadka nagadal mojej mamie, ze moge miec problem z watroba. Lekaz nic nie wykryl, ale potwierdzil ze czesto ma to powiazanie. Zberalam tez rozne rady, np. picie ogromniej ilosci wody ( nie pytaj sama nie rozumiem), herbata na oczy, kremy swietliki i takie tam, i przebadanie wzroku. Czasmi okulary pomagaja.
U mnie jest tak, metody babc, sasiadek i przyjaciolek nie pomogly. Okulista wykryl wade wzroku, ale okulary nie pomogly. Zostaly tylko porady " stylistow". Tak jak pisze Lagata, korektorek, o tone jasniejszy od podkladu. I jasne cienie na oczy.
Chociaz sama wiem, ze czasmi lepiej nie tuszowac cieni, bo jest jeszcze gorzej.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1841

Napisano 25 October 2006 - 21:41

no to mnie zmartwilas.... ja sie swoich cieni nawet na wakacjach pozbyc nie moglam.... sad.gif czyli wizyta u lekarza mowisz?? :?

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 26 October 2006 - 00:29

Niekoniecznie, czasami poprostu jest to naturalna rzecz. Tak jak np piegi. Poszukam Ci jakis innych informacji, przynajmiej sama sie czegos wiecej dowiem.
Pamietaj ze takie cienie maja tez swoj urok, i nie sa najgorsza rzecza pod sloncem wink.gif

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Forgiven 

• Wujek Dobra Rada
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1414
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 26 October 2006 - 00:35

Potwierdzam z autopsji problem z cieniami jako objaw kłopotów z wątrobą, w takich przypadkach jednak oprócz cieni pojawia się bardzo często lekkie zażółcenie wokół oczu (nie chodzi o białka jak przy żółtaczce). Najlepiej widać to na cyfrowych zdjęciach wykonywanych z małej odległości i przy użyciu lampy błyskowej sad.gif

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441

Napisano 29 October 2006 - 16:03

protenar i dowiedzialam sie troszke. Po pierwsze zwroc uwage czy przypadkiem ktos w rodzinie nie ma cieni pod oczami i jeszeli tak to przygladnij sie swojej buzce. Byc moze masz cienka skore pod oczami i przebijaja zylki, dlatego tez pojawiaja sie cienie. Dwa, jak dlugo je masz, czy od zawsze ? Jezeli tak, to nie masz co sie martwic, wtedy sa one genetyczne. Pozostaje Ci je tylko pokochac.
Trzy, jezeli pojawiaja sie one tylko co jakis czas, np. przy zmeczeniu, to duze prawdopodobienstwo jest ze masz zmeczony oczy. Nie zawsze musisz miec wade wzroku, czasami wystarcza krople do oczu i kremy relaksacyjen pod oczy.
Cztery, jezeli pojawiaja sie one np. wieczorami kiedy jestes bardzo glodna, kiedy nie nic nie jadlas. Lub po posilku (ciezkostrawnym) wtedy byc moga problemy z watroba, zoladkiem lub jakies alergie pokarmowe.
Piec , cienie pod oczami maja tez osoby majace problemy z nerkami. Wlasnie od tego jest ta woda, powinnas pic jej duzooo.

Zacznij od obserwacji i kremiku ze swietlika, niby relakasacyje sa najlepsze. Ale pamietaj one nie usuwaja cieni tylko pomagaja odopczac oczkom. I pij ta wode. A pozniej zobaczysz.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17107
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 29 October 2006 - 17:45

Protenar ...wyczytalam jeszcze ze te cienie moga pojawiac sie gdy brakuje witamin,zelaza i tak jak pisali inni ...snu. Sprobuj wiecej odpoczywac ,dluzej spac i wychodz na spacerki... smile.gif Jedz tez wiecej warzyw i owocow...Z kosmetykow polecaja kremy z wyciagiem z kasztanowca lub arniki (obkurczaja naczynka krwionosne)...Powodzenia w walce z cieniami... wink.gif

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   protenar 

• Zasłużony
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1841

Napisano 29 October 2006 - 20:00

WIELKIE dzieki.... smile.gif u mnie w rodzinie to ja mam takie cos tylko przez taki dlugi okres, mam je juz od baaaaaaaaardzo dlugo i nie moge sie ich pozbyc nawet spic dlugo i odpoczywajac przez dluzszy okres czasu regularnie....

poobserouje sie i jakby co to do lakarza pojde bo mnie przestarszylyscie teraz.... myslamam ze to sprawa bardziej kosmetyczna i "plytsza" a tu prosze....

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 29 October 2006 - 21:50

ehhh nie martw się. Może to poprostu niekorzystne oświetlenie. Pozatym ja też mam cienie pod oczami i mi to nie przeszkadza wink.gif Tylko starsi mnie ciagle mecza ze niby nie spie i za duzo przed komputerem wink.gif
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   KROPLA*** 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 103
  • Rejestracja Sun, 14 Jan 07

Napisano 14 January 2007 - 12:24

CYTAT(protenar)
korektor odpada bo nie lubie miec tapety na buzi,

wiec masz problem...Niektóre osoby mają te cienie z powodu głębokiego osadzenia oczu...Jeśli nie skorzystasz z np korektora bądź podkładu rozświetlającego, to nic innego nie przyniesie efektu...Sen, lód, czy okłady np z herbaty, to tylko "wspomaganie"...Kosmetyki są tutaj potrzebne...Niestety-mówię ci na własnym przykładzie...
Jestem delikatną kobietą, ale nazwij mnie szmatą, a przy****dolę ci za to!

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   mimi05 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 42
  • Rejestracja Tue, 23 Oct 07

Napisano 29 October 2007 - 12:13

Cienie pod oczami to chyba zmora większości z nas. Kiedyś stosowałam różne korektory i niestety nie pomagały, a jak coś zakryły to na krótko. Od niedawna znalazłam idealny kosmetyk na cienie, jest to DERMACOL można go stosować jako podkład, ale na codzień nie polecam ponieważ jest on tłustym kosmetykiem i może powodować efekt maski, ale takze jest idealny na sesje fotograficzne itp, ja go używam na cienie pod oczkami i musze stwierdzić, że jest dla mnie idealny i maskuje moje cienie na cały dzień i nic nie widać, a więc polecam go jak najbardziej, dla osób, które mają cienie oraz stosują makijaż :taniec

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   bzusia 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 420
  • Rejestracja Thu, 13 Sep 07

Napisano 28 November 2007 - 20:20

Ja na moje (małe, bo małe, ale wciąż..) cienie używam od niedawna specjalnego kremu nivea pod oczy (taki mały, niebieski). Po tygodniu używaniu jakiś specjalnych zmian nie widzę, ale może na to potrzeba więcej czasu. Natomiast korektor pod oczy to u mnie podstawa tongue.gif Tapety też nie lubię i rzadko używam jakiś podkładów, ale wystarczy że sobie maźnę takim rozjaśniającym korektorkiem pod ślepia i już to spojrzenie robi się takie ładniejsze D.gif tongue.gif
"Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie Twojemu pragnieniu".

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Marthe 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Sat, 31 May 08

Napisano 31 May 2008 - 11:31

Tez mam z tym problem.Zaczelam uzywac krem pod oczy minimalizujacy cienie Sublimage Eye Chanel - zadnych efektow.To juz wole sztyft Vichy Oligo 25 Yeux,choc tak naprawde niewiele pomaga.Probowalam korektorow,ale nie czuje sie z tym dobrze i nie widze zadnej roznicy, .Slyszalam,ze w miejscu gdzie skora jest ciemna - sina mozna posmarowac zoltym cieniem.Mam ochote wyprobowac.Moze w przyszlosci uda mi sie je zlikwidowac jakims zabiegiem kosmetycznym - laserowym lub innym. smile.gif

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   fjona10 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 67
  • Rejestracja Fri, 22 Feb 08

Napisano 01 June 2008 - 21:56

Lód plus krem pod oczy rozświetlający i niezastąpiony..korektor. No i więcej wypoczynku wink.gif

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2