Forum Lagata.pl: Historyczne dowody na istnienie UFO - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Historyczne dowody na istnienie UFO

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 04 November 2010 - 20:15

Teza o istnieniu inteligentnych pozaziemskich istot ma bez wątpienia równie dużo zwolenników co przeciwników. Niektórzy sądzą, że UFO to bajka nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością, inni sądzą, że obserwowane każdego dnia na całym świecie tajemnicze niezidentyfikowane obiekty latające to nic innego jak tajne wojskowe pojazdy będące w fazie testów o których zwykli ludzie nie mają pojęcia. Postanowiłem jednak spojrzeć na fenomen UFO z innej perspektywy - czy jest on znakiem jedynie ostatnich 50-60 lat, czy może wzmianki na temat Obcych pojawiały się o wiele wcześniej na przestrzeni wieków, czy miały swój ślad w historii ludzkości - gdyby tak było możnaby odrzucić już na wstępie teorię mówiącą, iż UFO to tak naprawdę wojskowe pojazdy będące dziełem człowieka. W średniowieczu ludzkość przecież nie dysponowała taką technologią a jednak temat UFO również i wtedy się pojawiał, a będąc dokładnym - pojawiał się od początku istnienia ludzkości, towarzyszył człowiekowi niemal od początku jego powstania... Okazuje się bowiem, że ciekawe wzmianki o UFO znajdziemy zwłaszcza w historycznych zapiskach, dziełach, obrazach, wierszach, dziełach architektonicznych, a więc UFO to nie jest tylko wymysł XX wieku - ono ma swój początek setki/tysiące lat wcześniej, o czym świadczą historyczne przekazy... Spójrzcie na przykłady kilku ciekawych dzieł sztuki... co widzicie? Czyż nie ciekawe? Co o tym sądzicie?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

i najlepsze moim zdaniem...
Dołączona grafika

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6309
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 04 November 2010 - 20:19

Nie wiem dlaczego to miałby być wymysł,jeżeli my tu sobie żyjemy,wymyślamy samochody,samoloty,rakiety i inne rzeczy to dlaczego gdzieś na jakiejś innej planecie miałoby nie być życia.Wątpię żeby cały kosmos miał należeć tylko do nas

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 04 November 2010 - 21:04

Wyświetl postUżytkownik Anette dnia 04 November 2010 - 20:19 napisał

Nie wiem dlaczego to miałby być wymysł,jeżeli my tu sobie żyjemy,wymyślamy samochody,samoloty,rakiety i inne rzeczy to dlaczego gdzieś na jakiejś innej planecie miałoby nie być życia.Wątpię żeby cały kosmos miał należeć tylko do nas

Też tak uważam :) w ogóle dziwi mnie jak ludzie mogą być tak egocentryczni twierdząc, że w całym Wszechświecie tylko na Ziemi jest inteligentne życie, przecież na logikę nawet - tak ogrom przestrzeni, kilkaset miliardów galaktyk, w nich kilkaset miliardów układów gwiezdnych z niezliczoną ilością wręcz planet... niemozliwe, żeby tylko na jednej z nich (Ziemi) wykształciła się rozwinięta cywilizacja. Jednak ja teraz nie o tym chciałem :) Analizując powyższe dzieła wychodzi na to, że jednak kosmici nas odwiedzali niemal od początku naszego istnienia :) To też wydaje się logiczne bo wtedy dla ludzkości kosmiczni przybysze byli bogami, którzy schodzą z niebios by odwiedzić ludzi... Teraz ludzkość jest o wiele bardziej rozwinięta technologicznie, posiada o wiele groźniejszą broń (w tym nuklearną) i taka bezpośrednia wizyta Obcych mogłaby zostać odebrana jako inwazja... więc wiemy co by się z tym wiązało. Natomiast wieki temu, gdy ludzie bardziej skupieni byli na rozwoju duchowym i nie znali jeszcze tak dobrze świata, nie byli na tyle rozwinięci jak teraz to odwiedziny kosmitów były dla nich czymś w rodzaju "spotkania z bogiem, wizyty składanej nam przez samego boga" ;)

Użytkownik Andres edytował ten post 04 November 2010 - 21:06

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   destrukcyjna 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 13
  • Rejestracja Mon, 22 Nov 10

Napisano 25 November 2010 - 13:24

kosmos jest zbyt duży, byśmy tu mieszkali sami. z pewnością na jakiejś planecie (bo to na jednej?) wykształciło się życie i pewnie osiągnęli już wyższy poziom cywilizacyjny niż my. ufo to pewnością nie jest wymysł i nie jest dla mnie dziwne, że ktoś twierdził, że widział jakieś niezidentyfikowane kształty na niebie.
zbuntowany anioł.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1