Użytkownik Anette dnia 04 November 2010 - 20:19 napisał
Nie wiem dlaczego to miałby być wymysł,jeżeli my tu sobie żyjemy,wymyślamy samochody,samoloty,rakiety i inne rzeczy to dlaczego gdzieś na jakiejś innej planecie miałoby nie być życia.Wątpię żeby cały kosmos miał należeć tylko do nas
Też tak uważam

w ogóle dziwi mnie jak ludzie mogą być tak egocentryczni twierdząc, że w całym Wszechświecie tylko na Ziemi jest inteligentne życie, przecież na logikę nawet - tak ogrom przestrzeni, kilkaset miliardów galaktyk, w nich kilkaset miliardów układów gwiezdnych z niezliczoną ilością wręcz planet... niemozliwe, żeby tylko na jednej z nich (Ziemi) wykształciła się rozwinięta cywilizacja. Jednak ja teraz nie o tym chciałem

Analizując powyższe dzieła wychodzi na to, że jednak kosmici nas odwiedzali niemal od początku naszego istnienia

To też wydaje się logiczne bo wtedy dla ludzkości kosmiczni przybysze byli bogami, którzy schodzą z niebios by odwiedzić ludzi... Teraz ludzkość jest o wiele bardziej rozwinięta technologicznie, posiada o wiele groźniejszą broń (w tym nuklearną) i taka bezpośrednia wizyta Obcych mogłaby zostać odebrana jako inwazja... więc wiemy co by się z tym wiązało. Natomiast wieki temu, gdy ludzie bardziej skupieni byli na rozwoju duchowym i nie znali jeszcze tak dobrze świata, nie byli na tyle rozwinięci jak teraz to odwiedziny kosmitów były dla nich czymś w rodzaju "spotkania z bogiem, wizyty składanej nam przez samego boga"
Użytkownik Andres edytował ten post 04 November 2010 - 21:06