Książki mojego dzieciństwa.
Jestem zarejestrowana na forum poświęconym twórczości Montgomery,ale mam wrażenie że wyrosłam i nie czuje już tzw."aniowej" magi.
A wy jakie macie zdaniem na temat Ani i innych powieści Lucy Maud Montgomery.
Czy to tylko książki dla małych dziewczynek czy chłopcom mogą się również spodobać?
Strona 1 z 1
Ania z Zielonego Wzgórza
Napisano 28 October 2010 - 22:42
ktora dziewczynka nie marzyła o rudych wlosach i domku na zielonym wzgorzu?
ale z tego się wyrasta wg mnie. przeczytalam kiedys wszystkie części tej ksiązki i stwierdzam , że to raczej nie powieść dla chlopcow. czytalam mojemu bratu, ale po dwoch rozdzialach stwierdzil ze on woli cos innego bo 'to jest takie tylko o tym co ona kocha a co nie kocha, i mowi za duzo o kwiatkach , drzewach i ze to jest piekne a tamto nie'. takze jak widac , raczej nie są to męskie klimaty
za dużo opisów właśnie przyrody , otaczającego ją swiata, i rozkladania uczuć na czynniki pierwsze
Internet skupia szaleńców.
Napisano 04 January 2011 - 02:12
mi się podobały te książki. teraz mam na półce pozycję innej autorki - droga do zielonego wzgórza. muszę się zabrać za czytanie.
Napisano 19 May 2011 - 16:29
Książka mojego dzieciństwa - mam do niej straszny sentyment. Całą serię przeczytałam chyba z 5 razy i do tej pory nie jestem w stanie pozbyć się jej z półki, mimo, że od tamtych czasów fascynacji nigdy do niej nie wracałam. I jak się tak teraz zastanawiam, to ciężko mi określić, co konkretnie mi się w niej tak podobało? Ciepło, sielankowe wiejskie życie, "dobro zwycięża", romans z happy endem, jakieś małe i większe przygody - chyba takie rzeczy? Jak by nie było książka dla mnie ewidentnie kultowa w swoim czasie.
Napisano 31 May 2011 - 19:32
Ania z Zielonego Wzgórza i Rilla ze Złotego Brzegu - klasyki z dzieciństwa
Napisano 31 May 2011 - 22:16
Cały cykl czytałam kilka razy. Co prawda dawno temu bo 20 lat temu. Chyba ponownie wrócę do przypomnienia sobie szalonych przygód Anii
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie