Czy kiedykolwiek próbował ktoś uczyc się języka angielskiego metodą Callana?
Zastanawiam się właśnie czy warto..?
Czy naprawdę daję takie niesamowite efekty?
Nawet znalazłam książkę do nauki tego języka..
http://www.intergo.p...s---Etap-1.html
Czekam na wasze porady:)
Strona 1 z 1
Metoda Callana
Napisano 24 September 2010 - 17:08
Uczyłam się przez jakiś czas i polecam tą metodę do nauki słówek i aby nabrać śmiałości w konwersacjach. Niestety gramatyki praktycznie w ogóle nie czy...
Napisano 27 September 2010 - 16:24
Bo ta metoda nie stawia na gramatykę i zapamiętywanie jakichś reguł, tylko uczy przede wszystkim mówienia w danym języku. I nabieramy śmiałości w mówieniu :-) Ale trzeba dać sporo od siebie, żeby się nauczyć języka tą metodą :-)
Napisano 18 October 2011 - 14:38
hej, mam pytanko bo wątek dotyczy metody callana a teraz już tak naprawdę klasyczny callan jest trochę przestarzały... jestem ciekaw czy ktoś korzystał z nauki metodą "new callan", czyli met. bezpośrednią? szukam w katowicach kursu i zastanawiam się nad taką metoda bo podobno jest znacznie dzisiejsza niż stary callan a zalety callana pozostały. Upatrzyłem sobie kurs w lingua house i teraz tylko jeszcze szukam dodatkowych informacji. Wiem, że do takiego kursu są specjalne książki w dość niskiej cenie (chyba ok 40zl, w cenie są też materiały na płytach), bo poprzednio jak się uczyłem w inne szkole to straszliwie buliłem za książki ;/ Chce taki kurs zacząć nie od podstaw bo te już mam, ale od wyższego poziomu, tak żeby od razu wskoczyć na ten pułap gdzie ok 80% czasu lekcji spędza sie na praktycznym wykorzystywaniu języka w mowie.
Napisano 18 October 2011 - 15:15
jeśli chodzi o kurs angielskiego w Katowicach polecam SpeakUp na stawowej. 
uczą metodą podobną co Callana .
mnie przyciągnął kiedyś indywidualny program nauczania i harmonogram zajęć.
i byłam bardzo ale to bardzo zadowolona.
uczą metodą podobną co Callana .
mnie przyciągnął kiedyś indywidualny program nauczania i harmonogram zajęć.
i byłam bardzo ale to bardzo zadowolona.
Internet skupia szaleńców.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie