Forum Lagata.pl: Zakupy przez internet - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zakupy przez internet

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6305
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 16 November 2010 - 10:44

Wyświetl postUżytkownik Deletor dnia 16 November 2010 - 10:26 napisał

Dzięki za adresik bardzo fajna stronka, ceny też nie głupie ;) No wiadomo że duży sklep to większy problem. to tak jak z dziećmi, małe dziecko małe problemy duże dziecko duże problemy. Ale z takim mocno sprecyzowanym ciężko było by się przebić, a z kolei na duży sklep trzeba dużo asortymentu, a co za tym idzie trzeba na to sporo kasy...

No wszystko zależy od tego jak się zareklamujesz,co by to było i w jakich cenach.Wiadomo,że jak ktoś ma do wyboru dwie takie same rzeczy ale jedna jest tańsza,a druga droższa to każdy wybierze tańszą.Inaczej sprawa się ma gdybyś wymyślił sprzedaż czegoś co rzadko się spotyka w sklepach,jakieś nowości gdzie jest mało sprzedawców z tej dziedziny.Np. znajomy mi mówił,że z kolei jego znajomy zajmuje się sprzedażą jakiejś bielizny erotycznej na allegro i podobno sprzedaje się to rewelacyjnie,być może też temu,że ludzie mogą się krępować iść do sklepu i kupować takie rzeczy,a tu nikt cię nie widzi,paczkę listonosz przynosi do domu :),no i sprzedawców z tej dziedziny chyba też nie jest za wielu,zresztą musiałbyś sprawdzić

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399
  • Rejestracja Sat, 25 Jul 09

Napisano 17 November 2010 - 11:10

Hehe mój znajomy jakiegoś czasu się zajmował produkcją i sprzedażą takiej bielizny, nie wiem czy jeszcze tym się bawi bo to jakiś czas temu było, a kontakt się urwał.
Na tej stronie są fajne rzeczy ale nie kumam jeszcze tego ze się podaje tam dwie ceny i nie wiem jak to liczyć, a jakoś nie chce mi się pisać do kogoś o zapytanie.

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Anette 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 6305
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 17 November 2010 - 11:13

Wyświetl postUżytkownik Deletor dnia 17 November 2010 - 11:10 napisał

Hehe mój znajomy jakiegoś czasu się zajmował produkcją i sprzedażą takiej bielizny, nie wiem czy jeszcze tym się bawi bo to jakiś czas temu było, a kontakt się urwał.
Na tej stronie są fajne rzeczy ale nie kumam jeszcze tego ze się podaje tam dwie ceny i nie wiem jak to liczyć, a jakoś nie chce mi się pisać do kogoś o zapytanie.

Może w googlach poszukaj,bo ja też nie mam pojęcia

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399

Napisano 17 November 2010 - 11:18

Ogólnie to tylko mieć pewność że się zwróci to można tam ładnie zarobić bo jak liczyłem to pendrive 32GB wychodzi niecałe 100pln

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 308
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 23 November 2010 - 17:00

Jak nie zaryzykujesz to się nie przekonasz.
Co do alle to nie wszystko jednak takie opłacalne. Dla przykładu na licytacji ludzie kupują roboty kuchenne, które w sklepach internetowych są o ok. 2-30 dyszek tańsze. Co się lepiej opłaca czy duży sklep czy skupiony na określonym asortymencie. Nie ma reguły - najważniejsze by znaleźć miejsce dla siebie. Np. takie koszulki Jinx, ogólnie u nas niedostępne były a teraz wchodzisz sobie na level77.eu i masz możliwość bez ściągania zza oceanu. Jest zapotrzebowanie - jest klient.

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399

Napisano 24 November 2010 - 11:09

Cytat

Jest zapotrzebowanie - jest klient.

Jest zapotrzebowanie - jest sklep. Zapotrzebowanie = klient.

Wiesz to po prostu zależy jak dobrą hurtownię znajdziesz albo czy ściągasz bezpośrednio od producenta. Może kiedyś jak będę miał trochę zapasowej gotówki to się pobawię w to, może z tego wyjść ładny interes.

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 24 November 2010 - 14:00

Długo szukałem po sklepach płyt DVR-Ram do mojej nagrywarki. Płyty Rw są do niej niekompatybilne a nie chcę jednorazówek (-R). W końcu poszukałem w necie i z wrocławskiego sklepu Olimp przysłano mi te płyty i to znacznie taniej niż kiedyś kupowałem w zwykłym sklepie. Płyty nówki, pełnowartościowe Verbatimy 4,7 GB.

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399

Napisano 25 November 2010 - 02:08

No i widzisz jak się chce to można znaleść. Tylko ilu ludzi poszukuje takich płytek. Bo to w sumie to nie był by problem aby otworzyć sklep z takimi rzeczami. Najgorzej jest zacząć potem to już jakoś leci.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   ramonescojones 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 25
  • Rejestracja Mon, 13 Sep 10

Napisano 09 January 2011 - 16:18

Na jakich portalach oprócz allegro wystawiacie przedmioty? Proszę o opinię o www.delibo.pl Nie wiem czy się w to bawić czy nie.
Ja Tarzan Ty Dżejn

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Langerek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 27
  • Rejestracja Tue, 17 Aug 10

Napisano 18 January 2011 - 13:45

Ja kupuję masę rzeczy przez Internet, bo jak wszystkim wiadomo jest taniej, a i można zaoszczędzić dużo czasu. Oczywiście jako rasowa kobieta uwielbiam kupować ubrania, najchętniej w dunkashop.com. Można przez Internet kupić fajne prezenty na różne okazje, np ostatnio kupiłam piękne perfumy. No po prostu cudne.

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Franca 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 308
  • Rejestracja Thu, 08 Nov 07

Napisano 28 April 2011 - 19:53

Słuchajcie a korzystacie z tego programu payback? Często dokonuję transakcji poprzez sieć to może jednak warto to wykorzystać i zbierać te punkty?

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   KKR 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 5
  • Rejestracja Thu, 01 Sep 11

Napisano 01 September 2011 - 18:49

Wolę kupować w internecie niż w sklepie stacjonarnym dlatego, że nie musze łazić i tracić czasu na stanie w kolejkach i przepychanie się w tłumie.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Redsika 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 78
  • Rejestracja Fri, 19 Dec 08

Napisano 23 January 2012 - 23:23

Ja też często wolę kupować w sieci. zazwyczaj jest to allegro ale ostatnio przekonałam się do ofert w serwisach zakupów grupowych. tylko ich już tyle powstało że wycwaniłam się i zaglądam tylko na jeden portal godealla i tam są wszystkie już oferty. często kupuję vouchery na wywoływanie zdjęć czy na soczewki.

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3