Forum Lagata.pl: Zabili ich. Pod Smoleńskiem - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zabili ich. Pod Smoleńskiem zekali na ten samolot od lat...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   District.pl 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 04 Sep 10

Napisano 04 September 2010 - 12:17

Oto fragment tekstu:

...Piotr Jaskulski był poruszony nie tylko tą tragedią, ale także prostą reakcją mózgowo-rdzeniową, która zaszła w głowie jego dobrego znajomego

, o czym później opowiadał przy okazji kolacji w Bazie FN. Zabili ich - to jasne. Ale kto? Oni. Kim są oni?! To sprawa bardziej złożona, ale dla

tego owładniętego teoriami spiskowymi człowieka praktycznie w kilka minut

po tym, jak dowiedział się o katastrofie prezydenckiego samolotu stało się jasne, że to nie był żaden błąd pilota

, to nie było lądowanie na siłę z przyczyn politycznych i głupoty ludzi, ale robota wiadomych sił. Znajomy naszego oficera FN ma czerep naładowany informacjami dotyczącycmi teorii spiskowych jak chińska ciężarówka robotnikami ze wsi powiatu Makong. Są tam przemyślenia Davida Icke demaskującego aż miło zamach 11 września jako robotę wiadomych sił, taki człowiek dobrze wie, że dziura w Pentagonie była za mała, tysiąc razy

czytał, że znaleziono paszporty terrorystów i pod tym się podpisuje rękami i nogami, a WTC po prostu wysadzili amerykańscy agenci w ramach

zwykłych, obowiązków służbowych. Kto to wszystko robi? Oni. Źli, podli ludzie

. Najgorsi z najgorszych. Przede wszystkim tajne służby. Agenci. Bush, Donald Tusk, premier Blair. Może Papież, może główny Rabin. Także trzeba wziąć pod uwagę istoty gadowate z dalekich układów gwiezdnych, którzy weszli w konszachty z Bushem i podobnymi mordercami spod znaku Republikanów. Ale nie zapomnijmy o Iluminatach i Broń Boże nie pomińmy sukinkotów spod znaku Rządu Światowego. Całe to towarzystwo dla kasy i władzy nic nie robi, tylko knuje, zatruwa (żywność i wprost siejąc trucizny z samolotów), morduje i zagrabia. Dzielni ludzie, co to nie kupują

oficjalnej papki znają prawdę. Punktują tych bandziorów, patrzą im na ręce i wykrywają paskudztwa...

Po resztę zapraszam na: www.spam.pl dział Teorie Spiskowe. Temat jest wciągający. Opinie prosiłbym dawać na podanym adresie w odpowiednich tematach na: www.spam.pl
Gdyż tutaj jest wszystko strasznie zaśmiecone.
www.spam.pl
www.spam.pl

Użytkownik Prince edytował ten post 04 September 2010 - 13:39
Powód edycji spam

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 04 September 2010 - 12:59

Wyświetl postUżytkownik District.pl dnia 04 September 2010 - 12:17 napisał

(...)a WTC po prostu wysadzili amerykańscy agenci w ramach zwykłych, obowiązków służbowych.
Kto to wszystko robi? Oni. Źli, podli ludzie

Najgorsi z najgorszych. Przede wszystkim tajne służby. Agenci. Bush, Donald Tusk, premier Blair. Może Papież, może główny Rabin. Także trzeba wziąć pod uwagę istoty gadowate z dalekich układów gwiezdnych, którzy weszli w konszachty z Bushem i podobnymi mordercami spod znaku Republikanów.

Znam wiele teorii spiskowych, ale ta bije chyba wszystkie dotychczasowe na głowę :D Taaa... cały świat to jeden wielki UKŁAD, którym rządzi grupa polityków w połączeniu z ufoludkami... :D Ech, czytając ten post po raz kolejny przekonałem się, że największym niebezpieczeństwem i głupotą jest popadanie w skrajności - na przykład takie jak Twoja powyżej. Oczywiście jest wiele spisków na tym świecie, o których my zwykli ludzie nie mamy pojęcia, ale już takie skrajne wymysły to nawet na scenariusz filmowy okazałyby się nazbyt nieprawdopodobne. Nie wszystko jest białe, albo czarne drogi kolego, są również inne odcienie rzeczywistości...

Wyświetl postUżytkownik District.pl dnia 04 September 2010 - 12:17 napisał

Agenci. Bush, Donald Tusk, premier Blair. Może Papież, może główny Rabin. Także trzeba wziąć pod uwagę istoty gadowate z dalekich układów gwiezdnych

Hurra! Polacy! - W skład grupy osób rządzących światem wchodzi nasz premier! :D Kurde, jednak jako Polska jesteśmy silniejsi niż kiedykolwiek!!! :skok:
PS: Dobrze, że głosowaliśmy na PO bo jakby Kaczyński był premierem to pewnie by się do tej grupy nie załapał bo by go nie chcieli :rotfl:

Użytkownik Andres edytował ten post 04 September 2010 - 13:03

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   District.pl 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3

Napisano 04 September 2010 - 13:11

Ograniczony jesteś strasznie. Post nie mojego autorstwa. Ale jest ciekawy czyli warty przeczytania. Nie ma co wyśmiewać... nikogo. Temat jak temat znajdziesz wiele w necie ale ten pochodzi z wiarygodnego źródła (nie mówie o tym gdzie podałem wam link)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 04 September 2010 - 13:34

WTC to faktycznie jeden wielki przekręt...
Szkoda tylko, że jak najbardziej rozsądne i podparte argumentami teorie są pakowane do jednego worka z urojeniami fantastów i przez ten fakt ośmieszane.

PS. District - reklama reklamą, na pewne rzeczy można przymknąć oko... stwierdzenie, że odpowiadać na post mamy pod wskazanym adresem, to jednak lekka przesada.

Użytkownik Prince edytował ten post 04 September 2010 - 13:45

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 04 September 2010 - 14:11

Wyświetl postUżytkownik District.pl dnia 04 September 2010 - 13:11 napisał

Ograniczony jesteś strasznie. Post nie mojego autorstwa. Ale jest ciekawy czyli warty przeczytania. Nie ma co wyśmiewać... nikogo. Temat jak temat znajdziesz wiele w necie ale ten pochodzi z wiarygodnego źródła (nie mówie o tym gdzie podałem wam link)

Wypraszam sobie takie epitety bo nie znasz mnie i nie masz podstaw by twierdzić, że jestem ograniczony. Poza tym jeśli nie wyłapałeś w moim poście nutki ironii, to przykro mi, ale najwyraźniej sam kandydujesz do miana ograniczonego ;)

Wiem, że post nie jest Twojego autorstwa, ale przeklejając go tutaj pod własnym nickiem jasne jest, że podzielasz teorie w nim zamieszczone - no chyba, że jest inaczej?

Post na pewno jest ciekawy, ale tylko dlatego, że tezy w nim zawarte klasyfikują się do gatunku fantasy, lub też science fiction. Innymi słowy można to nazwać wybujałą wyobraźnią. Twierdzenie, że nad światem sprawuje władzę jakaś mistyczna grupa w skład której mogą wchodzić przybysze z innych planet, a z którą powiązani (czy będący również jej członkami) mogą być też Papież, Blair i... Donald Tusk jest tak prawdopodobne jak to, że za 5 minut w centrum Warszawy wyląduje statek-matka obcej cywilizacji...

Ja nic tu nie wyśmiewam, ale tworzenie tak wybujałych teorii spiskowych jest dla mnie zwykłym bajkopisarstwem... a wiesz dlaczego? bo powstają wskutek wybujałej fantazji pasjonatów, którzy w żadnym aspekcie głoszonej przez siebie tezy nie opierają się na dowodach, a jedynie na własnej wyobraźni...

W ogóle teorie spiskowe mają to do siebie, że nie można (lub nie jest łatwo) ich udowodnić, dlatego praktycznie żadnej teorii nie można paradoksalnie zanegować bo przecież wszystko jest możliwe, tak? Ale w takim razie skoro nie mamy żadnych dowodów, a nawet przesłanek świadczących o słuszności naszej teorii to mówmy to głośno, że jest ona wytworem naszej fantazji, a nie stawiajmy jej w gronie prawdopodobnych wersji bo wtedy głosząc takie tezy bez żadnych dowodów stajemy się po prostu śmieszni... (mowa oczywiście o autorach tego typu fantastycznych teorii spiskowych, których w żaden sposób nie da się zweryfikować)

Jeśli założymy, że wszystko jest możliwe to równie dobrze każdy może stworzyć własną teorię spiskową, np ja teraz powiem Ci, że światem rządzi tak naprawdę wielkie dębowe drzewo znajdujące się w Indiach, które ma moc wpływania na zachowanie wszystkich istot żywych (oddziałując na nie zarówno zbiorowo jak i indywidualnie na każdą z osobna). Tym samym to owo drzewo jest odpowiedzialne za wszystkie wojny bo wpływało i wpływa nadal na ludzi, którzy je wywołują. To drzewo jest również odpowiedzialne za wszelkie morderstwa, grabieże i ogólnie całe zło na tym świecie. ;) I co, uwierzysz w moją teorię? Jeśli ją zanegujesz to uznam, że jesteś strasznie ograniczony bo skąd masz pewność, że nie mam racji? Potrafisz udowodnić ponad wszelką wątpliwość, że takie drzewo nie istnieje? ...

Użytkownik Andres edytował ten post 04 September 2010 - 14:13

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   District.pl 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3

Napisano 04 September 2010 - 14:35

dobra teoria...
ale wiesz teorie spiskowe zawsze są ciekawe... ludzie lubią marzyć a fantastyka to inaczej marzenie... ja lubie takie rzeczy czytać...

ale jest jedno powiedzenie: "Nawet w najgorszym kłamstwie jest ziarno prawdy". nie żeby wierzył w te rzeczy z powodu "ziarenka". Takie artykułu po prostu wciągają. A taka ironia jest troche denerwująca. Pisze ograniczenie bo zależy jaki kontekst i jak sie go zrozumie :P

No wiecie że wolałbym opinie na swojej stronie. Ale tutaj tez mogą być mogę tu ciągle dostarczać część artykułów do wypowiadania się na nie. Mi nabije się troszeczkę odwiedzin. I może ktoś w końcu założy konto. W końcu reklama serwisu na podstawie fragmentów tekstu nie jest do końca złym spamem :)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 04 September 2010 - 15:21

Wyświetl postUżytkownik District.pl dnia 04 September 2010 - 14:35 napisał

dobra teoria...
ale wiesz teorie spiskowe zawsze są ciekawe... ludzie lubią marzyć a fantastyka to inaczej marzenie... ja lubie takie rzeczy czytać...

Teorie spiskowe to nie są marzenia... kieruje nimi raczej odwieczny "pociąg" człowieka do wszystkiego co nieznane, tajemnicze, nieprawdopodobne, nawet absurdalne... człowiek po prostu lubi czytać i obcować z tym czego sam do końca nie rozumie, co jest dla niego zagadką. Człowiek z natury podąża za tym co budzi sensacje, co jest nieprawdopodobne - tak stety/niestety jesteśmy skonstruowani.

Ogólnie ja nie mam nic przeciwko teoriom spiskowym, ale tylko wtedy gdy są one nazwane po imieniu, czyli jest z góry powiedziane, że mamy do czynienia z teorią spiskową, a nie teorią opartą na jakichś dowodach, przesłankach (innych niż domysły). Bo jeśli z teorii spiskowej robimy teorię prawdopodobną to wtedy podświadomie szerzymy kłamstwa, domysły wyssane z palca i manipulację wręcz... bo mieszamy ludziom w głowach - zawsze przecież znajdzie się ktoś kto uwierzy, że np światem rządzi Donald Tusk do spółki z ufoludkami... (taki skrót myślowy całej teorii którą przytoczyłeś) a to jest wtedy niebezpieczne bo taki pogląd może się dalej rozpowszechniać i żyć własnym życiem...

Dlatego jeśli już mówimy o teoriach spiskowych to nazywajmy je po imieniu żeby uniknąć rozważań odnośnie tego czy taka teza jest prawdziwa, czy też jest kompletną bzdurą. Bo rozważania na zasadzie "wszystko jest możliwe" zaprowadzą nas donikąd bo wtedy żadnej teorii spiskowej nie będziemy w stanie zanegować, a czy to oznacza, że wszystkie będą prawdziwe?

ale jest jedno powiedzenie: "Nawet w najgorszym kłamstwie jest ziarno prawdy". nie żeby wierzył w te rzeczy z powodu "ziarenka". Takie artykułu po prostu wciągają. A taka ironia jest troche denerwująca. Pisze ograniczenie bo zależy jaki kontekst i jak sie go zrozumie :P

Ale ziarnko to jednak chyba trochę za mało,żeby na jego podstawie tworzyć niezwykle rozbudowaną i ciężką gatunkowo tezę, nie sądzisz?;)

No wiecie że wolałbym opinie na swojej stronie. Ale tutaj tez mogą być mogę tu ciągle dostarczać część artykułów do wypowiadania się na nie. Mi nabije się troszeczkę odwiedzin. I może ktoś w końcu założy konto. W końcu reklama serwisu na podstawie fragmentów tekstu nie jest do końca złym spamem :)

Zawsze możesz dać swoj baner na stronie (masz na głównej na samej górze opisane w jaki sposóB) - nachalny spam na pewno nie przysporzy Ci nowych użytkowników. Ale jeśli podzielisz sie tutaj z nami swoimi poglądami (bez linków w każdym poście :D) to całkiem możliwe, że kogoś one zainteresują i zechce odwiedzić Twoją stronę żeby dowiedzieć się więcej... ;)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Marsianowędrowiec57 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 180
  • Rejestracja Sun, 15 Apr 12

Napisano 29 April 2012 - 19:22

Jak każda teoria spiskowa zaczyna się i kończy, ta już skończyła się z chwilą jak samolot się rozpieprzył
Moim zdaniem nastompił błąd człowieka i dlatego zgineli,a robienie z tego teori spiskowej ma za zadanie tylko i wyłącznie doprowadzić do naręcania spirali nienawiści pomiędzy tymi co mają inne zdanie na temat tej katastrofy.Kto doprowadza do tego że ludzim odbija i dochodzi do idiotycznych wypowiedzi,to chyba nie trzeba pisać ???
Dołączona grafika

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1793
  • Rejestracja Sun, 23 Oct 11

Napisano 29 April 2012 - 20:35

pod Smolenskiej zabito ... owszem ale zabito spora czesc racjonalnego myslenia umyslow ludzi wierzacych w te teorie.
_ _ _
óida oudén eidós
Dołączona grafika_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _Dołączona grafika

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   currara 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1012
  • Rejestracja Tue, 04 Oct 11

Napisano 02 May 2012 - 11:35

a ilez mozna o tym? do upapranej? ble dlaczego w tym kraju nie potrafi sie pamietac o tragediach ale nie zyc nimi i wciaz nimi sie nakrecac - taki odgrzewany kotlet, jak sie nie ma o czym to o wojnie, o ruskich, teraz o Smolensku? :scratchchin:

Użytkownik currara edytował ten post 02 May 2012 - 11:35

gallus in suo sterquilinio plurimum potest

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Marsianowędrowiec57 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 180
  • Rejestracja Sun, 15 Apr 12

Napisano 02 May 2012 - 15:26

A może by tak powrót do Grunwaldu ? tam też gineli ludzie.
Dołączona grafika

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   catalog31 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Thu, 17 May 12

Napisano 17 May 2012 - 11:23

czasami my sami - ludzie, niepotrzebnie sobie zaprzątamy głowy tymi wszystkimi teoriami spiskowymi.

Jest to spowodowane tym, że zwykli ludzie nie mają ważnych zajęć, ważniejszych problemów i zajmują się sensacjami różnego rodzaju: smoleńsk, World Trade Center i wiele innych.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Melancthe 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 75
  • Rejestracja Fri, 23 Mar 12

Napisano 19 May 2012 - 10:25

te teorie....to robi się coraz bardziej żałosne
"Powinnam umrzeć z uśmiechem na twarzy, prawda?"

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Przechodzień 

• wersja z zaimplementowana złośliwością
  • PipPipPipPipPipPipPipPip