Forum Lagata.pl: Konto w mbanku... - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Konto w mbanku...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 353
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 03 September 2010 - 19:48

Zastanawiam się nad otworzeniem konta w mbanku i chciałbym w związku z tym dowiedzieć się od osób, które posiadają już takie konto jak to wygląda w praktyce... tzn. nie jestem laikiem, mam już konto w innym banku, więc nie ma potrzeby wyjaśniania od podstaw wszystkiego :) Zaglądałem na stronę mbanku i wiem czym się charakteryzuje ich eKONTO (o takie właśnie mi chodzi), ale chciałbym zobaczyć jak to wygląda "od kuchni", jakie są opinie posiadaczy tego typu konta, itd. Na początek może zapytam jak to dokładnie jest z założeniem u nich rachunku? - wypełniam kwestionariusz na stronie i czekam aż kurier przyjedzie z dokumentami do podpisania i to wszystko? Ile trwa cała procedura?, tzn. od momentu wypełnienia kwestionariusza ile mniej więcej dni zajmą formalności (dostarczenie pinów, kart, itd) zanim będę mógł zacząć korzystać z konta?

To są początkowe pytania, w miarę rozwoju wątku pojawią się następne :) Mam nadzieje, że innym osobom również ten temat się przyda i będą mogły zasięgnąć opinii posiadaczy konta w mbanku:) dlatego proszę o rzetelne, sprawdzone odpowiedzi... ;)

Użytkownik Andres edytował ten post 03 September 2010 - 19:50

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kasik666 

• Adept
  • Pip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 16
  • Rejestracja Fri, 13 Aug 10

Napisano 04 September 2010 - 10:56

Witam Cię Andres :)
Konto zakładałam zaprawde już pare lat temu więc nie pamiętam drobiazgów...
Jeżeli chodzi o kuriera to odezwał się w moim przypadku szybko i to ja ciągle przesuwałam date spotkania ze względu na to, że dzwonił do mnie akurat kiedy nie miałam możliwości zagospodarowania czasu mimo szczerych chęci ;)
Spotkanie odbyło się u mnie i trwało krótko. Kurier wyjaśnił wszystko co mnie interesowało pare moich autografów i tyle :P
Na karty i piny długo nie czekałam ... Z tego co pamietam zarówno do eKonta jak i euroKonta nie trwało to więcej niż 2 tygodnie.

Nie mam zamiaru rezygnować z konta między innymi dlatego, że jest za darmo ;) co w rzeczywistości da się odczuć po dłuższym czasie korzystania...
Jedyne co czasem mnie denerwuje to rozmowa z konsultantami, ale to jeszcze da się przeboleć :) Aaa no i zbyt mało bankomatów z mBanku przynajmniej w Katowicach ;)
Polecam i pozdrawiam.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 353

Napisano 04 September 2010 - 13:25

Dziękuję Kasiu za odpowiedź :) uwagi jak najbardziej pomocne, rozjaśniły mi nieco sprawe :) chociaż miło by było jakby jeszcze wypowiedział się ktoś kto zakładał konto stosunkowo niedawno, czyli w ostatnich miesiącach, a nie latach :D Tak dla pewności bo życie jest życiem i wszystko się zmienia z upływem czasu, tym bardziej w bankowości ;)

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 353

Napisano 10 September 2010 - 21:19

Nikt nie posiada konta w mbanku prócz Kasi? :cry

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Lokalny Alfons
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3315
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 10 September 2010 - 22:54

Wyświetl postUżytkownik Andres dnia 10 September 2010 - 21:19 napisał

Nikt nie posiada konta w mbanku prócz Kasi? :cry

Spox, pewnie sie ktoś zaraz zjawi nie sądzisz chyba że tylko ty podłapałeś to zlecenie

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Agatha 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 69
  • Rejestracja Thu, 02 Sep 10

Napisano 12 September 2010 - 16:58

Wyświetl postUżytkownik ANIOŁ dnia 10 September 2010 - 22:54 napisał

Spox, pewnie sie ktoś zaraz zjawi nie sądzisz chyba że tylko ty podłapałeś to zlecenie

Dobre :D , ja nic nie napiszę - za friko to nie będę się produkować!

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1534
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 12 September 2010 - 17:08

Ja zakładałam niedawno :P
Dołączona grafika

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył

___
Yamaha F310 Dołączona grafika

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10184
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 12 September 2010 - 17:13

Wyświetl postUżytkownik ~Czarna dnia 12 September 2010 - 17:08 napisał

Mogłaś się nie przyznawać - teraz dostaniesz bana za spam od Anioła :D
"Przez cztery lata były tam wielkie połacie terenu, na których morderstwo było obowiązkiem, podczas gdy pół godziny stamtąd było ono równie surowo wzbronione. Czyżbym powiedział: morderstwo? Pewnie, że morderstwo. Żołnierze to mordercy."

Kurt Tucholsky

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 15605
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 12 September 2010 - 18:17

Ale Andres przestanie ryczeć. :)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1534

Napisano 12 September 2010 - 19:00

Wszystko ma plusy i minusy :D
Dołączona grafika

___

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 353

Napisano 12 September 2010 - 21:38

Wyświetl postUżytkownik ~Czarna dnia 12 September 2010 - 17:08 napisał

Fajnie, super, hiper, ekstra ;) ale to stwierdzenie nie przybliżyło mnie ani o centymetr do znalezienia odpowiedzi na pytanie umieszczone w pierwszym poście tego wątku :D
Jakbyś, więc mogła się do niego odnieść i podać jakieś szczegóły/fakty/informacje/detale/wskazówki/wytyczne/sugestie/opinie/analizy/tezy/wrażenia etc... to byłbym :zabawa: wdzieczny :wub: ;)

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1534

Napisano 12 September 2010 - 22:24

Więc ja wszystko załatwiałam 'na mieście' w mKiosku. Jeśli kwestionariusz wypełniłeś przez neta, cała procedura podpisania umowy zajmuje dosłownie 5 minut (wcześniej wzór dostajesz na podanego przez siebie e-maila, więc spokojnie masz czas na zapoznanie się z nią w domowym zaciszu i nie tracisz później czasu na jej czytanie). Ja kwestionariusz wypełniałam w poniedziałek i jeszcze tego samego dnia dostałam telefon z propozycją podpisania umowy jeszcze tego samego dnia. Sam widzisz, że cała procedura trwa krótko ;)
Co do samej karty to czeka się max 14 dni, ja swoją dostałam chyba po 4? Jakoś tak... Karta podstawowa z chipem co też ma swoje plusy.

Plus jeszcze jeden jest taki (nie wiem jak jest w innych bankach), że miesięczne zestawienie operacji dostaję na maila co mnie bardzo cieszy :P W poprzednim dostawałam w formie listownej, co było tylko niepotrzebną makulaturą...

Jeszcze jedno. Mając już założone eKonto bez problemu można założyć konto oszczędnościowe itd. itp. również przez internet. Zero łażenia, załatwiania i innych biurokratycznych pierdół.
Dołączona grafika

___

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399
  • Rejestracja Sat, 25 Jul 09

Napisano 02 November 2010 - 10:00

Teraz można za 5pln miesięcznie mieć darmowe wypłaty z wszystkich bankomatów w polsce. Zamiast płacić za każdą wypłatę 5pln. Więc też się fajnie opłaca. Trochę lipa że ekonto nie jest oprocentowanie, ale jeśli ktoś potrzebuje to może sobie założyć eMaxa. Na mbank nie miałem kiedy narzekać a mam u nich konto od paru ładnych lat. Ostatnio były jakieś problemy z doładowaniem kom. Przelew poszedł kasę zabrało, zadzwoniłem w 48h kasę miałem z powrotem na koncie.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1534

Napisano 02 November 2010 - 19:09

No niestety. Jeśli chodzi o konta oszczędnościowe to mBank się nie popisał.
Dołączona grafika

___

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399
  • Rejestracja Sat, 25 Jul 09

Napisano 02 November 2010 - 23:38

Popisać się nie popisał ale mają też bogatą i ciekawą ofertę. Z jednej strony mają konto oszczędnościowe. Jeśli ktoś jest w stanie odłożyć jedna wypłatę to cały czas może mieć na nim jedną wypłatę albo i więcej. Można też zrobić tak że płaci się kartą kredytową, do kwoty wypłaty a potem tylko ją spłacać ale to już trzeba wierzyć samemu sobie i znać umiar aby nie wpaść w kłopoty.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10184
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 29 November 2010 - 18:39

Wielka awaria w mBanku! Klienci dostali przelewy z danymi innych osób!

Największa w Polsce internetowa instytucja finansowa, należąca do grupy BRE, zmaga się od południa z jedną z największych awarii w swojej historii. Klienci otrzymali źle opisane przelewy. Bank wyłączył możliwość przeglądania historii rachunków, nie sposób się dodzwonić na mLinię. Nie działał też serwis transakcyjny bliźniaczego MultiBanku.

Niezależnie od tego, jak się skończy ta - najprawdopodobniej jedna z największych w historii banku - awaria, sprawa na pewno znajdzie finał przed Komisją Nadzoru Finansowego oraz Głównym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych. Bank ujawnił bowiem jednym klientom dane osobowe innych klientów.

http://wyborcza.biz/...e_przelewy.html
"Przez cztery lata były tam wielkie połacie terenu, na których morderstwo było obowiązkiem, podczas gdy pół godziny stamtąd było ono równie surowo wzbronione. Czyżbym powiedział: morderstwo? Pewnie, że morderstwo. Żołnierze to mordercy."

Kurt Tucholsky

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Atom 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 25
  • Rejestracja Wed, 16 Mar 11

Napisano 16 March 2011 - 20:55

Ja mam konto i je sobie chwalę :) jeśli ktoś wykonuje dużo transakcji w internecie to naprawdę warto je założyc. Oczywiście tzw. konto oszczędnościowe (1%) to tylko dodatek.
Pozdrawiam :)

Użytkownik Atom edytował ten post 16 March 2011 - 21:20

Żyj tak, jakby każdy dzień miał byc ostatnim. Ucz się tak, jakbyś miał życ wiecznie. - Mahatma Gandhi

Czy chciałbyś skończyć z odkładaniem rzeczy na później? Oto książka, która mi pomogła :)
-> http://zlotemysli.pl...to-dzisiaj.html

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   jcb 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 440
  • Rejestracja Fri, 22 Oct 10

Napisano 17 March 2011 - 11:40

Do 2 tyg wszystko chyba powinieneś załatwić i uruchomić w pełni konto.
Mam tylko mBank i bardzo sobie chwalę. Przelewy robi się bardzo łatwo i szybko. Jakiś czas temu zrezygnowałem z haseł jednorazowych na kartce przysyłanej z mBanku na rzecz hasła przysyłanego smsem na bieżąco do każdej transakcji. Przelewy są wszędzie darmowe to też jest plus. Wszystko czego oczekiwałbym od banku tam mam ;)
Dołączona grafika
Ściągnij sobie darmowe tapety na telefon np. świąteczne tapety.
antyramy

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   konsul 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 01 Jun 11

Napisano 02 June 2011 - 00:05

Konto jest darmowe i nie żadnych opłat czy wymagań za prowadzenie i karte, więc chyba mozna założyć nawet nie mając zamiaru używać jako swojego "głównego" banku/konta (a może i nawet w ogóle). Co w różnych bankach bywa różnie ale po mbanku raczej nie spodziewam się takiego ruchu jak nagłe wprowadzenie opłat za samo posiadanie konta (jak to pare miesiecy temu wycial getin).

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   arnhem 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Thu, 14 Jul 11

Napisano 15 July 2011 - 09:49

Tak, ale ja miałem konto w mbanku - darmowe, bez opłat. Z czasem zostawiłem je puste, przeszedłem na inne, i po roku przyszedł mi list (za który jest opłata 20 zł), że pobrali opłatę za konto w wysokości 3,45 i mam debet na koncie. Takich listów przesłali mi 3, za każdym razem dodając do debetu na koncie 20 zł, z czego wyszło 73 złote chyba, 60 zł za listy i 13 zł za 3,45+ odsetki. I pytanie, co oni chcieli tym osiągnąć. Zadowolonego klienta? Jak dla mnie Mbank taki jak wszystkie. Swoje sposoby na wyciągnięcie kasy znajdzie.

Opcje tematu:

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2