Forum Lagata.pl: Jakie macie sny ? :P - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (12 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jakie macie sny ? :P

#221 Gość_Al_Hadzi_*

• Grupa Goście

Napisano 01 February 2009 - 04:32

CYTAT(Namir @ 30.01.2009, 13:34) <{POST_SNAPBACK}>
Mi ostatnio śnił się jakiś człowiek, który mówił:
"Zrozumiałem, że jest jedna, niepodważalna prawda. Jeśli złowisz rybę i ją złamiesz (odniosłem wrażenie, że chodzi o złamanie w sensie psychicznym) ..." - W tym momencie się obudziłem i nie poznałem całości przekazu. A szkoda. Ciekawe co miał do powiedzenia ;]

tez sie zaciekawilem... jakby sie pojawil skrobnij... nie chodzi o sama niepodwazalna prawde ale o to co z ta ryba... dziwne rzeczy mozna przeczytac szalajaac sie w nocy po forum...

thx

Al Hadzi

#222 Użytkownik nie jest zalogowany   kleopoldyna 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 43
  • Rejestracja Tue, 09 Sep 08

Napisano 02 February 2009 - 13:01

ja to najbardziej nie lubie jak śni mi sie śmierc moich bliskich... np. niedawno sniła mi się wojna i to ze moi rodzice byli w niej torturowani, meczeni, a na koniec mojego ojca rozstrzelano. Meczyłam sie w nocy i rano byłam zupełnie do niczego. Rano mama mi powiedziała że to nic nie znaczy tylko pewnie znowu jadłam późno i po porstu mój zołądek pracował i m.in. był powodem jakis tam reakcji mojego organizmu.. hmm, sama nie wiem.. ;/

#223 Użytkownik nie jest zalogowany   Kriss 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 551
  • Rejestracja Mon, 29 Dec 09

Napisano 03 February 2009 - 07:15

CYTAT(Theya)
Lubie ten sen.

Może to jest odpowiedź..?
Ta sceneria Ci się podoba i dlatego podświadomie wracasz do niej we śnie...
Generalnie przyznaję, że nie mam pojęcia, tak sobie spekuluję.

CYTAT
Mam tez jeszcze jeden i jest okropny.

Ja w takich nieprzyjemnych snach mam tylko powtarzający sie motyw - chcące mnie zeżreć dzikie zwierzęta, zwykle w totalnie nierealnych sytuacjach - śni mi się, że mam niedźwiedzia na podwórku, albo stado wilków, albo, że idę na piętro do pracowni, a na łóżku należącym kiedyś do babci leży mój pies obdarty ze skóry, zanim uda mi się wyjść, za moimi plecami pojawia się lew.

Jest też jeden sen, który nigdy się nie powtórzył, ale widać przeraził mnie na tyle, że pomimo upływu lat dokładnie go pamiętam.

#224 Użytkownik nie jest zalogowany   effeline 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 106
  • Rejestracja Mon, 26 Jan 09

Napisano 03 February 2009 - 07:47

ostatnio śniło mi się że zadzwonił do mnie brat. Krzyczał i był bardzo zmartwiony: "Siostra!? siostra!? Z kim ty sie zadajesz? siostra ty uważaj na siebie... i zaczęłam się powoli budzić zaczynalam czuc że mam drgawki i jestem jakby przerażona. Wcześniej śniły mi się trzy osoby. Myślę że ten telefon byl konkretnym odniesieniem do tych osób, ostrzeżeniem. tylko martwi mnie jedynie ze snil mi sie takze moj kolega z wydzialu. Mam teraz dylemat. Bo może to być ostrzeżenie przed czymś złym a moze to byc jedynie znak ze ta osoba nie pasuje do wyidealizowanego (ale oszukanego) swiata mojej rodziny.
Nie bój się śmierci, bój się nie przeżytego życia...

#225 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4758
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 03 February 2009 - 08:00

Mi się ostatnio snią Kochanki które pozniej okazują sie wampirami.............. ph34r.gif
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#226 Użytkownik nie jest zalogowany   Kriss 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 551
  • Rejestracja Mon, 29 Dec 09

Napisano 03 February 2009 - 08:25

CYTAT
tylko martwi mnie jedynie ze snil mi sie takze moj kolega z wydzialu. Mam teraz dylemat. Bo może to być ostrzeżenie przed czymś złym a moze to byc jedynie znak ze ta osoba nie pasuje do wyidealizowanego (ale oszukanego) swiata mojej rodziny.

A inne osoby pasują..?

#227 Użytkownik nie jest zalogowany   effeline 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 106
  • Rejestracja Mon, 26 Jan 09

Napisano 03 February 2009 - 14:54

inne osoby pasuja z jedną już nie mam kontaktu a trzaciej nie znałam w tym śnie ale to pewnie kwestia czasu, a może tylko minę ja na ulicy albo poznam w najblizszym czasie.
Nie bój się śmierci, bój się nie przeżytego życia...

#228 Użytkownik nie jest zalogowany   Kampa 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 2764
  • Rejestracja Sun, 17 Sep 06

Napisano 03 February 2009 - 15:18

a mi sie snila babcia, ze zna sie komputerach i miala moje filmy i mi oddawala ;D

#229 Użytkownik nie jest zalogowany   Coma White 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 9
  • Rejestracja Mon, 02 Feb 09

Napisano 03 February 2009 - 17:01

mi sie snilo jakies zabójstwo O_o...jakis gosciu zostal uduszony sznurkiem... ;/ a ja stalam obok. Pozniej bylam w szkole byly jakies zawody (dzieci)nastepnie nie chcieli nikogo wypuscic a jak juz ucieklam to mnie scigali bo chcieli sie dowiedziec kto zabil goscia i mnie tez chcieli zabic...ehh...
"byliśmy idealnymi neurofobami
dnia w którym straciliśmy dusze
może nie byliśmy tak ludzcy
jeśli będziemy płakać zardzewiejemy
byłem granatem ręcznym
który nigdy nie przestawał wybuchać
"

#230 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17094
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 20 January 2012 - 22:42

Rzadko cos mi się śni, ale dzisiejszy sen pamietam dobrze. Dostałam paczkę a w niej kilka malutkich krokodyli, niestety z braku powietrza zdechły. Kiedy z ciekawości przeczytałam znaczenie snów byłam zaskoczona. I jak tu nie wierzyć w sny? :scratchchin:

#231 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 20 January 2012 - 23:27

Mi się śniło, że cofnąłem się w czasie o 10 lat i wykorzystując wiedzę z poprzedniej dekady zacząłem zbijać majątek.
Mój sukces przerósł jednak moje oczekiwania i umiejętność przewidywania przyszłości spowodowała, że ludzie czcili mnie jak jakiegoś Jezusa.
Szkoda, że się obudziłem :)

#232 Użytkownik nie jest zalogowany   santaana 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 21 Jan 12

Napisano 21 January 2012 - 15:56

mi ostatni śniło się, że przedzierałem się rzekami w czasie wojny przez francję
naprawdę realistyczny sen choć nad wyraz dziwny...
Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz. części agd

#233 Użytkownik nie jest zalogowany   vik123 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 286
  • Rejestracja Tue, 13 Dec 11

Napisano 22 January 2012 - 05:48

Sny maja bardzo rozne funkcje. Czesc jest nieznana ale czesc tych funkcji jest znana. Jedna z funkcji snu, ktora wiekszosc ludzi doswiadcza przynajmniej raz w zyciu jest test czy sniacy poradzi sobie w zaistnialej sytuacji czy takiej ktora wkrtotce sie stanie albo w potencjalnej syttuacji o ktorej zajsciu np marzy. Prosty przyklad: test przeprowadzany przez czesc podswiadomosci odpowiedzialna za takie sny jest czy jestesmy dostatecznie dobrze przygotowani do interview o prace. Jesli tak to czesto potem sen nam powie, ze takowa dostalismy mimo, ze wynik jeszcze nie znany. W pechowej sytuacji moze zdarzyc sie tak, ze do interview przygotowani jestesmy ale praca i tak juz zaklepana po znajomosci. Wtedy po interview sen powie, ze niestety mimo dobrego wyniku pracy nie bedzie.

Najciekawsza jest grupa snow w ktorej podswiadomosc chce poinformowac swiadomosc, ze nalezy zmienic podejscie do zagadnienia albo zmienic postepowanie albo zrobic to czy owo albo nie zrobic tego co planujemy aby uniknac wpadki. To dokladnie tak samo dziala gdy odpowiednia czesc podswiadomosci produkuje bol czegos tam aby poinformowac swiadomosc, ze to cos jest chore i pomoc zewnetrzna potrzebna.

Inne znow sny mowia o tym co sie zdarzy w przyszlosci i czasami podpowiadaja jak sobie poradzic albo jesli czarna strona na wierzchu podkladaja swinie albo informuja, ze ... itd.

pozdrawiam,

Użytkownik vik123 edytował ten post 22 January 2012 - 05:50

#234 Użytkownik nie jest zalogowany   Kobreti 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 58
  • Rejestracja Tue, 07 Feb 12

Napisano 07 February 2012 - 11:26

Mój sen, który powtarza się już od dłuższego czasu śmiało moge nazwać postapokaliptycznym.
Jestem w swoim mieszkaniu a tam nikogo nie odnajduje. Wychodze na zewnątrz - tam pustka, brak ludzi. Tylko dziwna cisza i klimat jak z horroru. Tylko ja pośród tego wielkiego świata. Wchodze do wielu sąsiednich bloków, pałętam się po mieszkaniach i nikogo nie odnajduje. A więc w późniejszej fazie snu zaczynam sam żyć na świecie. Wybieram w samochodach, wybieram w mieszkaniach, a żeby przeżyć włamuje się do sklepów by zaczerpnąć pożywienia. Aż w końcu jadąc samochodem spotykam swoją byłą dziewczyne, która oznajmia mi że nigogo nie ma i nie wie co się dzieje. Później zabieram ją do siebie i sen sie kończy... Powtarzalny sen, który siedzi mi w głowie.

#235 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5017
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 07 February 2012 - 18:08

Różne. Nie zawsze je pamiętam, ale wiem, że nie miewam tylko koszmarów ani tylko tych przyjemnych.
Czasem śnią mi się dziwactwa, takie , że potem cały dzień o nich myślę. A czasem chciałabym szybko zapomnieć o tym co mi się śniło..
Ale to nie zmienia faktu, że uwielbiam śnić, i żałuję , że wielu z moich snów nie pamiętam. :)

A mój najgorszy sen jaki pamiętam to wypadek, w którym brałam udział. Ktoś w nim zginął więc mam nadzieję, że jest sporo racji w tym, iż sny interpretuje się odwrotnie.
Internet skupia szaleńców.

Opcje tematu:

• (12 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 10
  • 11
  • 12