Forum Lagata.pl: studia - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (10 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

studia

#181 Użytkownik nie jest zalogowany   wikaG 

• Super Woman :)
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 83
  • Rejestracja Wed, 17 Nov 10

Napisano 22 November 2010 - 23:01

maja na pewno internet, to ważne. z aneksem kuchennym i łazienkami jest róznie. w niektórych są wspólne inne mają wyzszy standard. to zależy.
ale da się zyć ;)
musisz posprawdzać poszczególne miejscówki :)

#182 Użytkownik nie jest zalogowany   HaniaL 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21

Napisano 29 November 2010 - 14:45

No ja z pewnością będę szukała pokoju z łazienką to rzecz którą muszę mieć :) Wiesz może gdzie najlepiej wynająć mieszkanie, w jakiej dzielnicy ??

#183 Użytkownik nie jest zalogowany   wikaG 

• Super Woman :)
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 83

Napisano 29 November 2010 - 18:25

Jeżyce nie uchodzą za wymarzone miejsce do zamieszkania. Przez wiele lat były uznawane za jedną z najbardziej niebezpiecznych dzielnic w Poznaniu. Dziś ta opinia powoli się zmienia.

Stare Miasto stanowi reprezentacyjną część aglomeracji. To tutaj widzimy najwięcej cudzoziemców. I choć większości z przyjezdnych wydaje się, że Stare Miasto ogranicza się do ścisłego centrum, to prawdziwi Poznaniacy dobrze wiedzą, iż północna część miasta wchodzi w obręb tej dzielnicy. Cytadela na pewno jest wielkim plusem dla mieszkańców tego rejonu. Jednak ścisłe centrum Poznania pozbawione np. trawników odstrasza psimi kupami na chodnikach, a także sporym hałasem.

Wilda, podobnie jak Jeżyce, nie była uważana za miejsce bezpieczne. Do dziś niektórzy mieszkańcy boją się wychodzić na ul. Wierzbięcice lub Górną Wildę po zmroku. Komfort mieszkania w tej okolicy zwiększa się dzięki np. bliskości działek, parku im. Jana Pawła II i dobrej organizacji komunikacji miejskiej. Zawsze znajdzie się jednak ktoś, komu mieszkanie w tej części miasta nie odpowiada.

Każda z dzielnic ma swoje plusy i minusy. Studenci i osoby, które przyjeżdżają do Poznania tymczasowo, przy wyborze mieszkania kierują się przede wszystkim ceną. Nie wszystkich stać na to, by zamieszkać w pięknej willi przy Parku Sołackim, czy w nowym bloku na strzeżonym osiedlu w centrum.

#184 Użytkownik nie jest zalogowany   Laia 

• l'ombra del vent
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 516
  • Rejestracja Mon, 02 May 11

Napisano 14 May 2011 - 19:14

Studiowałam język i literaturę hiszpańską + język i literaturę katalońską, kierunek łączony, na Uniwersytecie Autonomicznym w Barcelonie. A teraz chciałabym turystykę (choć wciąż nie jestem do niej przekonana, zobaczymy) bądź coś związanego z geografią i na pewno na innej uczelni, byćmoże spróbuję się dostać na Pompeu Fabra, jesli nie to na UB.
locura de los demás y nunca miro la mía!

#185 Użytkownik nie jest zalogowany   Szary 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 39
  • Rejestracja Tue, 03 May 11

Napisano 16 May 2011 - 19:28

Ja się teraz zastanawiam nad medycyną we Lwowie. Podobno dużo Polakow tam studiuje.

#186 Użytkownik nie jest zalogowany   Zodiac 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 93
  • Rejestracja Mon, 16 May 11

Napisano 16 May 2011 - 21:43

Ja wybieram się na Energetykę na Politechnikę Ślaską, chociaż nie powiem marzył by mi się semestr albo dwa na Sorbonie, albo w Luksemburgu :)
Największym darem bogów nie jest wolność czynienia wszystkiego, co sobie człowiek zamarzy, czego mu się zachce - najważniejszym ich darem jest to, żeby mu się wciąż chciało, żeby sie w nim palił płomień tej ochoty do wszystkiego

#187 Użytkownik nie jest zalogowany   Anuśka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Mon, 24 Oct 11

Napisano 02 November 2011 - 23:33

Ja stydiowalam administracje państwową w Krakowie chyba najwspanialszym miejscu do studiowania i dzięki temu znalazłam szybko pracę praktyczny kierunek, a szkołę polecam :P dla zainteresowanych http://www.apeiron.edu.pl

#188 Użytkownik nie jest zalogowany   Klara89 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 319
  • Rejestracja Sat, 01 Oct 11

Napisano 03 November 2011 - 14:28

Ja miałam iść na jakiś kierunek matematyczny, ale wybrałam pedagogikę. Studia o kierunku związanym z matematyką mogę zacząć jak te obecne skończę. :mruga

#189 Użytkownik nie jest zalogowany   oscyp777 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 58
  • Rejestracja Wed, 02 Nov 11

Napisano 24 November 2011 - 01:10

ja mialem isc na prawo ale stwierdzilem ze pojde na lewo ; )Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#190 Użytkownik nie jest zalogowany   duffee 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 623
  • Rejestracja Tue, 24 Oct 06

Napisano 21 January 2012 - 21:03

A ja chcę zrobić studia podyplomowe tylko nie wiem w którym kierunku ... W tym w którym mam tytuł technika i to ciągnąć dalej czy też coś innego? Sam nie wiem, bo to by się zaczęło od następnego roku akademickiego, ale kurna zaocznie , i jest problem czy najpierw I czy od razu II stopnia ? Co o tym sądzicie ?
1 minuta śmiechu, to 5 minut życia ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Opcje tematu:

• (10 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 8
  • 9
  • 10