Forum Lagata.pl: Migrena - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Migrena

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   tesca 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 24
  • Rejestracja Thu, 10 Nov 11

Napisano 22 November 2011 - 01:48

Wyświetl postUżytkownik oscyp777 dnia 20 November 2011 - 16:24 napisał

mi sie ujawnila 3 lata temu... i wlasnie najgorzej jest pora zimowa....czasem jak sieknie to na dywanie leze i sie zwijam z bolu ;/

Mnie najbardziej atakuje po zjedzeniu czekolady. w tym miesiacu dopadla mnie dwa razy. wtedy lepiej , zeby sie do mnie nikt nie odzywal.

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Piskorz 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1173
  • Rejestracja Tue, 15 Nov 11

Napisano 26 December 2011 - 22:02

Wyświetl postUżytkownik tesca dnia 22 November 2011 - 01:48 napisał

Mnie najbardziej atakuje po zjedzeniu czekolady. w tym miesiacu dopadla mnie dwa razy. wtedy lepiej , zeby sie do mnie nikt nie odzywal.

Tak się składa że moja wiedza na temat migreny jest żadna ale mogę opowiedzieć kawał:

Przychodzi milicjant do lekarza i mówi; panie doktorze mam migrenę a na to doktor ; migrenę to mogę mieć ja a pana to po prostu nap...r..ala łeb.

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   choinka66 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 25 Apr 12

Napisano 25 April 2012 - 20:19

Ja cierpię na migreny od wczesnego dzieciństwa, juz ponad 40 lat. Na początku pomagały leki przeciwbólowe, ale z wiekiem wszystko się nasiliło. Najdłuższe migreny trwały u mnie nawet 7 dni( wycięte z życiorysu).Przez kilka lat brałam tabletki divascan ,ale to uciążliwe, bo trzeba je przyjmować codziennie, spróbowałam akupunktury i tu byłam mile zaskoczona, miałam spokój około 2 lata.Po tym czasie migreny wróciły, teraz w moim wieku są to migreny giganty, obecnie biorę tabletki cinie( 2 szt. ok 20 zł lub 6 szt. 55 zł)ból przechodzi po ok. pół godziny, ale trzeba wziąć jak tylko ból zaczyna się nasilać. Ten lek powoduje lepsze krążenie w mózgu. Mi pomaga.Współczuję wszystkim z tym problemem i życzę powodzenia w znajdowaniu najlepszych sposobów leczenia.

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4758
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 25 April 2012 - 21:50

Ja dostaje tylko ataków migreny jak mi podskoczy ciśnienie,zwykle jak już mam 150/110 to mdleje prawie z bólu,ale wtedy wystarczy że wezmę tabletkę na nadcisnienie i po kwadransie znacznie przechodzi ból.
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   e-Rzecznik 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 26 Apr 12

Napisano 26 April 2012 - 14:47

Witam.
Jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Polpharma,prowadzimy na forach internetowych kampanię informacyjno-edukacyjną.W naszym projekcie bierze udział lekarz który odpowie na ewentualne pytania.
Leczeniem migreny powinien zajmować się wyłącznie specjalista czyli lekarz neurolog.Leki przeciwmigrenowe wykazują skuteczność jeżeli przyjmujemy je zgodnie z zaleceniami lekarza po wykluczeniu innych przyczyn bólu głowy.

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 26 April 2012 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik e-Rzecznik dnia 26 April 2012 - 14:47 napisał

Witam.
Jestem oficjalnym przedstawicielem firmy Polpharma,prowadzimy na forach internetowych kampanię informacyjno-edukacyjną.W naszym projekcie bierze udział lekarz który odpowie na ewentualne pytania.
Leczeniem migreny powinien zajmować się wyłącznie specjalista czyli lekarz neurolog.Leki przeciwmigrenowe wykazują skuteczność jeżeli przyjmujemy je zgodnie z zaleceniami lekarza po wykluczeniu innych przyczyn bólu głowy.

Gówno prawda ! leczyłem się u kilku neurologów , i nikt mi nie pomógł zawsze musiałem odleżeć migrenę przez przynajmniej 14 godz ! tabl brałem różne różniste i nic , zastrzyki też brałem i też gówno pomagały , na szczęście teraz już mam spokój po 40-stce migrena mi minęła oczywiście zdarza mi się jeszcze ale to juz sporadycznie :)
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4758
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 26 April 2012 - 19:59

Wyświetl postUżytkownik jack66 dnia 26 April 2012 - 19:55 napisał

Gówno prawda ! leczyłem się u kilku neurologów , i nikt mi nie pomógł zawsze musiałem odleżeć migrenę przez przynajmniej 14 godz ! tabl brałem różne różniste i nic , zastrzyki też brałem i też gówno pomagały , na szczęście teraz już mam spokój po 40-stce migrena mi minęła oczywiście zdarza mi się jeszcze ale to juz sporadycznie :)

Kiedyś moja matka miała straszne migreny że aż łzy jej leciały,lekarka przypisała jej jakieś magiczne tabletki 1 tabletka=60 zł czy jakoś tak, tylko one pomagały, potem przypadkiem przywiozłem z Niemiec inne tabletki nawet bez recepty, nazywały się Togal czy jakoś tak, były uniwersalne i przeciwmigrenowe i na przyziębienie itd, nawet nie były drogie coś koło 10 euro za opakowanie, teraz może już i u nas jest w aptekach bo znalazłem informację o nim http://www.ilekarze..../togal-ass-400/
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   jack66 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 12487
  • Rejestracja Wed, 26 Jul 06

Napisano 26 April 2012 - 20:04

Brałem też takie tabletki gdzie jedna kosztowała około juz teraz dokładnie nie pamiętam 50 zł , Ale one pomagały tylko jak się je wzięło na czas czyli w tak zwanej aurze jak już głowa bolała to nic nie pomagały , A jak mnie migrena dopadała swego czasu co dwa dni to bym zbankrutował :old:
W Żyłach Szlachetna Krew W Sercu Poznański Lech !!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opcje tematu:

• (4 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4