Forum Lagata.pl: Nieodwzajemniona miłość - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nieodwzajemniona miłość

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Lacrimosa 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Sat, 24 Apr 10

Napisano 09 May 2010 - 01:04

Mniej więcej w październiku ub. roku zakochałam się w koledze z klasy (chodzę do 1 gim). Jest przystojny i jednocześnie inteligentny, rzadki gatunek - problem w tym, że nie potrafię do niego zagadać, za ideał urody nie uchodzę (często jestem przezywana ze względu na mój trądzik), co dodatkowo łączy się z moją niską samooceną i jego słabym zainteresowaniem dziewczynami - praktycznie nie ogląda się za żadną, zdecydowanie woli towarzystwo swoich kumpli. Często mam wrażenie, że na niego nie zasługuję, niejednokrotnie pojawiały się myśli samobójcze. Nie potrafię mu nawet spojrzeć w twarz, na przerwach zwykle wałęsam się po najodleglejszych zakątkach szkoły, żeby go nie spotkać. Mimo to nadzwyczajnie często uświadamiam sobie, jak mały jest ten budynek - nawet zwykłe wyjście do biblioteki najczęściej kończy się wyminięciem go na schodach. Za to na niektórych lekcjach, gdy siedzę na tyłach klasy, bez przerwy się na niego patrzę, niezauważona. Mój słuch jest jakby wyczulony na jego głos - mimowolnie potrafię usłyszeć choćby jego szept (i nie wyszło mi to na dobre, dowiedziałam się, że on uważa, że kocham się w najgorszym durniu z klasy. A ja nie potrafię wyprowadzić go z błędu.) Nawet po szkole nie mam spokoju - chłopak wraca do domu autobusem, z przystanku doskonale widocznego z moich okien. Praktycznie codziennie wpadam w tzw. "doła", raz jestem przygaszona, kiedy indziej bez przerwy ryczę. W dodatku piosenki, które najbardziej mi się podobają, w swoich tekstach kryją treści miłosne. A kiedy patrzę na te wszystkie szczęśliwe miłości w grach/książkach/filmach, niedobrze mi się robi. Podobały mi się Galerianki - zakochany w Ali Michał, który pod koniec filmu popełnia samobójstwo. Nie wiem, czy zdążę się odkochać, zanim - w najlepszym przypadku - zamkną mnie w takim ślicznym pokoju bez klamek...

Sama nie wiem, czy szukam tu jakiejś rady (chyba takowa nie istnieje), czy po prostu chciałam się wyżalić.

Pozdrawiam.
I won't lie to keep you near me.

Profil na Last.fm

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10307
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 09 May 2010 - 10:50

Niezła ściema z tą jego inteligencją D.gif
Może i jest inteligentny, ale zakochałaś się w nim z innego powodu - bo jest najładniejszy w klasie smile.gif
Ile wy macie lat..? 13..? W tym wieku pewnie laski ma w dupie smile.gif Zresztą nawet gdyby było inaczej, to i tak Twoje szanse u niego byłyby niezbyt wielkie.

Poza tym - nie opisujesz wzniosłego uczucia, tylko stan zakochania, który nie ma nic wspólnego z "miłością", i jest ordynarnym psikusem sprawionym przez matkę naturę w celu udręczania niewinnych.

"Miłość" jako dar od losu i źródło harlequinowskich uniesień..?
Witamy w realnym świecie splashpz7.gif

Użytkownik Prince edytował ten post 09 May 2010 - 10:52

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763
  • Rejestracja Fri, 31 Aug 07

Napisano 09 May 2010 - 11:36

CYTAT(Prince @ 9.05.2010, 10:50) <{POST_SNAPBACK}>
W tym wieku pewnie laski ma w dupie smile.gif

Prince, na pewno nie jest na odwrót... ekhm D.gif
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10307
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 09 May 2010 - 11:50

CYTAT(nAGER @ 9.05.2010, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Prince, na pewno nie jest na odwrót... ekhm D.gif

Że niby laski mają w dupie mieć jego..? Raczej mało realne, skoro faktycznie jest ładny smile.gif

Poza tym to dziewczyny zaczynają wcześniej dojrzewać i latają za chłopakami wtedy, gdy oni latają za piłką smile.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ~Czarna 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 1534
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 09 May 2010 - 12:43

CYTAT(Prince @ 9.05.2010, 11:50) <{POST_SNAPBACK}>
Że niby laski mają w dupie mieć jego..? Raczej mało realne, skoro faktycznie jest ładny smile.gif

Poza tym to dziewczyny zaczynają wcześniej dojrzewać i latają za chłopakami wtedy, gdy oni latają za piłką smile.gif

Mam wrażenie, że nie o to mu chodziło pajac.gif
Dołączona grafika

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył

___
Yamaha F310 Dołączona grafika

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   nAGER 

• Szeryf
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 2763
  • Rejestracja Fri, 31 Aug 07

Napisano 09 May 2010 - 18:00

CYTAT(~Czarna @ 9.05.2010, 12:43) <{POST_SNAPBACK}>
Mam wrażenie, że nie o to mu chodziło pajac.gif

D.gif laugh.gif
Love is the fruit of friendship <3

"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17067
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 09 May 2010 - 18:08

A mnie to zalatuje prowokacją. wink.gif

Opcje tematu:

Strona 1 z 1