Pudzianowski znowu na ringu Pudzianowski poznał rywala
Napisano 29 March 2010 - 22:18
- Będzie się z kim zabawić. Nie lekceważę go, ale będę chciał zakończyć pojedynek jak najszybciej - zadeklarował na poniedziałkowej konferencji prasowej siłacz.
Pudzianowski ma za sobą tylko jedną walkę - wygraną przed czasem z Marcinem Najmanem w grudniu ubiegłego roku. - Do tamtej walki przygotowywałem się zaledwie dwa miesiące. Teraz trenuję niemal bez przerwy od października. Czuję się nawet przetrenowany. Jakiś czas temu trener wygonił mnie z sali i kazał odpoczywać przez dwa dni. Nie wiedziałem wtedy co mam ze sobą zrobić - powiedział pięciokrotny mistrz świata strongmanów.
Po tej walce "Pudzian" nie będzie miał dużo czasu na odpoczynek, bowiem dwa tygodnie później (21 maja) będzie walczył w USA z byłym mistrzem świata prestiżowej federacji UFC Timem Sylvią. We wrześniu natomiast do skutku może dojść pojedynek z Pawłem Nastulą. - Z tego co wiem, ta walka odbędzie się na 90 procent. Jeśli do niej dojdzie, to będzie rzeź - podsumował Pudzianowski.
Napisano 22 May 2010 - 11:16
walka pudzianowski vs. silva
Napisano 22 May 2010 - 17:17
A stary wierszyk o "męskości" mówi tak:
Nie jest ważna wielkość "pyty",
Lecz technika oraz chwyty
Użytkownik t.oskar edytował ten post 22 May 2010 - 17:17
Napisano 22 May 2010 - 17:56
I jeszcze: Pudzianowski nie ma złamania - Sport - WP.PL
Z tego wynika, że Silvia tak, czy tak miał wygraną walką. Chyba, żeby "Pudzianowi" wyszedł
"cios rozpaczy" dający mu zawycięstwo przez KO.
Użytkownik t.oskar edytował ten post 22 May 2010 - 17:58
Napisano 22 May 2010 - 21:07
Amerykanin pokazał, że Pudzian musi się wiele nauczyć. Przydałoby się też popracować nad kondycją.
A co do potencjalnego złamania, to chyba przez nieodpowiednią technikę może mieć problemy z nogą.
Moim zdaniem błędem jest branie sobie za przeciwnika byłego mistrza UFC, mając za sobą dopiero pół roku treningów.
Pudzian może zrobić "karierę" tylko biorąc za przeciwników ludzi 30kg lżejszych, którzy na co dzień są piekarzami.
Napisano 23 May 2010 - 00:13
Napisano 23 May 2010 - 13:06
Cytat
Znów ja uważam, że brak mu potencjału. Moim zdaniem będzie się za długo uczył, aby osiągnąć coś w MMA i nie zdąży, nie te lata. Był mistrzem w Strong Man'ach i tam też powinien zakończyć karierę, z głową w górze, z piersią wypiętą, z pełną dumą. Teraz jakiś taniec z gwiazdami, przebieranie za Shreka i walki MMA. Wiek będzie coraz bardziej doskwierał, chodź myślę, że dużą sprawność organizmu utrzyma do 40'tego roku życia. Mimo wszystko wg mnie nie jest dobrym materiałem na fightera.
Napisano 09 August 2010 - 19:21
Napisano 09 August 2010 - 21:27
Będzie ciężko. Ponad 30kg różnicy. Myślę, że jak Mariusz zgarnie 2 ciosy to skończy się walka. Jeżeli uda mu się ich unikać to powinien sobie poradzić. Jednak moim zdaniem to amerykanin będzie faworytem i wygra
Napisano 11 August 2010 - 20:55
Napisano 11 August 2010 - 21:07
Napisano 11 August 2010 - 21:36
Napisano 24 November 2010 - 18:46
Moim zdaniem Butterbean się mu podstawił. W końcu to on mu walkę ma organizować, więc wylansował sam sobie Pudziana.
Uważam, że Pudzian jest trochę za głupi na MMA.
Napisano 25 November 2010 - 01:52
Napisano 28 November 2010 - 01:30
Ja twierdzę, że on jest za głupi, bo nie wie jak się w walce zachować. Moim zdaniem nawet na takiej wiejskiej wichurze byłby kiepski.
A Ci co go do najlepszych porównują to laicy nie znający się na formule MMA.

Logowanie