Trudno jest w necie znaleźć ciekawe forum filmowe..raczej ble ble ble, ale może ktoś mi pomoże? Wiadomo, że pierwszym polskim serialem był "Barbara i Jan", ale on bywał powtarzany nawet na TV Polonia kilka lat temu. Nieco później, w Łodzi, w okolicach lotniska Lublinek było westernowe miasteczko. Jako mały chłopak jeździłem tam z kolegami na rowerze.Problemów z wejściem nie było gdyż stróż był zawsze pijany:-)...Pamiętam jak przez mgłę- był tam kręcony serial prawie niepowtarzany (przyznaję, że beznadziejny, ale to poziom "Kapitana Sowy na tropie" ktróry jest powtarzany!). Tak po prawdzie, to pierwszy polski western (jeszcze przed Wilczymi echami) w odcinkach..wprawdzie, jak pamiętam miały po niecałe pół godziny i były totalnie benadziejne, ale chciałbym to znów zobaczyć! Może ktoś mi pomoże i przypomni nazwę?? Grali tam m.inn. Benuit, Szewczyk, którego bardzo nie lubię (przetałaczałem mu kiedyś beczki z lepikiem na łódzkim osiedlu "Falista" i nigdy nie postawił obiecanego piwa:-)))), oraz, być może(grał) facet z tego samego osiedla, ale o 180 stopni fajniejszy, skromniejszy, bardziej słowny i niestety, już nieżyjący- Bogusław Sochnacki. To był fajny Gość! A zatem prośba: czy ktoś pamięta ten serial i czy może podać jego nazwę???? Pozdrawiam! Łodzianin z dziada pradziada