Forum Lagata.pl: Problem z dżwiękiem - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z dżwiękiem Dżwięk zacina się spowalnia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysztof250 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Thu, 07 Aug 08

Napisano 14 February 2010 - 20:55

Mam następujący problem z kartą muzyczna Creative sound blaster 5.1 VX zainstalowane najnowsze sterowniki, kupiłem niedawno chciałem polepszyć jakość dżwięku sobie podczas słuchania muzyki strasznie tnie dżwięk przerywa że nie da się słuchać wogóle procesor obciążony w granicach od 20 do 60%, system Vista Ultimate x64 najnowsze aktualizacje (oryginał) procesor intel E4400 2.0Ghz karta graficzna Ge Force 9600GT 3Gb ram płyta główna Gigabyte GA EP31 DS3L rev.1. Niewiem czy to niejest wina procesora jest już stary mam go ponad 3 i pół roku cały komputer zakupiony niedawno tylko procesora niekupiłem włożyłem ten stary, czy wina płyty głownej. Natomiast na systemie windows 7 to wogóle niedarady słuchać muzyki nawet na karcie zintegrowanej.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 14 February 2010 - 21:05

strona producenta http://support.creative.com/Products/Products.aspx?catid=1 jaki typ tej karty czasem jest tak ze starsze sterowniki pasują i bardziej hulają
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysztof250 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11

Napisano 14 February 2010 - 21:59

No właśnie sterowników próbowałem już różnych tych starszych też, nic niepomaga nawet tych systemowych próbowałem. czy płyta główna może być walnięta czy procesor za słaby?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 15 February 2010 - 06:37

nie to nie tego winna bardziej winna sterowników, obciążenie procesora wynika z zasobów programów użycia systemu no i ile pamięci masz, płyta główna odpada bo ci przyjęło kartę dźwiękową wiec jak by coś było to by ci wywaliło, ja mam realtek i bilo echo póki nie znalazłem starszych stertowników no ale na win 7, na win vista miałem problemy, ale coś tam znalazłem, jak co to będziemy szukać tylko podaj dokładny model tej karty muzyczna i pamiętaj zawsze czyść rejestr systemu po nie prawidłowych sterownikach.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysztof250 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11

Napisano 15 February 2010 - 10:56

Creative Sound Blaster 5.1 VX (PCI)
To taki model karty jest więcej niema nic na niej.
Dane techniczne:

24-bitowa analogowo-cyfrowa konwersja źródeł analogowych przy częstotliwości próbkowania 96 kHz
24-bitowa cyfrowo-analogowa konwersja źródeł cyfrowych przy częstotliwości próbkowania 96 kHz do analogowych głośników 5.1
Częstotliwości próbkowania przy nagrywaniu (16 i 24-bit): 8, 11.025, 16, 22.05, 24, 32, 44.1, 48 i 96 kHz
Wyjście SPDIF o jakości do 24-bit. Programowalna częstotliwość próbkowania 44.1, 48 lub 96 kHz
64-głosowa polifonia z obsługą wielu barw
128 instrumentów i 10 zestawów perkusyjnych
Odstęp sygnału od szumu: 100 dB (2 V)
Pasmo przenoszenia przy -3 dBr: <10 Hz do 40 kHz
Koleś w sklepie jak pytałem to powiedział że to może być wina płyty głównej, pamięci ram mam 3GB z pamięcią już kombinowałem wyjmowałem po kolei kości czy to nie jest ich wina mam 3 kości jedna 2GB Kingmaxa i dwie 512MB zostały mi to włożyłem do nowego sprzętu, procesor podkręcony do 2.4Mhz temperatury w normie przy tradycyjnych nastawieniach to samo tzn przy 2.0Mhz. próbowałem grzebać w biosie dawałem standardowe ustawienia też nic. Sterowniki do płyty głównej różne testowane: starsze, nowsze nic niepomaga. Jeżeli chodzi o Windows 7 to przy świeżej instalacji po zainstalowaniu direct"a, codeków, sterowników realteka dżwięk też przycina, próbowałem nawet sterowników systewmowych nic niepomaga.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysztof250 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11

Napisano 20 February 2010 - 23:39

oki problem rozwiązany poprostu padł bios i jego aktualizacja, wgranie nowego pomogło i wszystko już hula dzięki za pomoc

Opcje tematu:

Strona 1 z 1