Forum Lagata.pl: Francja, Hiszpania, Grecja co wybrać? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Francja, Hiszpania, Grecja co wybrać?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   forum 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Sat, 13 Jun 09

Napisano 27 January 2010 - 22:56

Hej! To znowu ja (ten co jechał do włoszech) w tym roku też jade i nie wiem gdzie jechać? mam do wyboru Francje, Hiszpanie i Grecje... Myśle o hiszpani smile.gif jeśli ktoś z Was był w którymś z tych krajów to niech napisze jak tam było i gdzie by pojechał na moim miejscu mrugato2.gif Licze na Was

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   justyna1981 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 46
  • Rejestracja Mon, 10 Jan 11

Napisano 27 January 2011 - 12:30

Ja byłam w Hiszpanii ale po sezonie i było ok, plaże w miarę czyste, było ciepło (w sezonie pewnie jest cieplej), Barcelona sporo zwiedzania. W Grecji byłam tylko poleżeć na plaży i wypoczywać więc nie powiem za wiele ale obsługa hotelu Thetis Palace rewela, 400m od plaży. To było jednak kilka lat temu. Do Francji jadę na tydzień ale w podróż służbową to mogę napisać za trzy tygodnie. ;)

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 27 January 2011 - 13:21

Byłem w Hiszpanii. Dokładnie wybrzeże Costa Brawa. Super klimat, raj dla turystów, niezapomniane wakacje itd.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 28 January 2011 - 23:30

A czym sie kierujesz wybierajac kierynek. Ja troszke zwiedzilam Hiszpanie i jej cudne wyspy. Francje tez zaliczylam, ale niestety tylko Paryz, do Grecji nie dodtalam :( Napisz troszke wiecej, czy chcesz zwiedzac, czy lezec na plazy czy troszke wycieczek krajobrazowych a wtedy moze bede mogla Ci cos doradzic.

No i koniecznie napisz w jakim terminie, bo pogoda tez ma wielkie znaczenie. Szczegolnie jak trafisz jak raz ja na pore deszczowa:)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Siemen 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 12
  • Rejestracja Sun, 15 May 11

Napisano 04 June 2011 - 18:45

Moim zdaniem każdy z krajów warto odwiedzić, pytanie tylko na jakie 'klimaty' masz aktualnie większą ochotę. Porównaj sobie zdjęcia z Francji, Hiszpanii i Grecji. Ja nie byłem akurat w żadnym z tych krajów, ale 'na pierwszy ogień' poszła by Grecja, później Hiszpania a na końcu Francja.

Użytkownik Siemen edytował ten post 04 June 2011 - 18:46

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Marianna86 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 9
  • Rejestracja Tue, 14 Jun 11

Napisano 16 June 2011 - 12:56

Co do wyjazdu na wakacje, to ja zastanawiałabym się nad Grecją i Hiszpanią. Do Francji osobiście mnie nie ciągnie, może jedynie do Paryża... W Grecji mamy różnorodne, przepiękne i zielone wysepki, morze i góry... w Hiszpanii byłam tylko w Barcelonie i naprawdę zakochałam się w tym mieście, ale na wakacje to raczej nie najlepszy pomysł. Jak ktoś chce sobie odpocząć to radzę poszukać jakieś mniejsze plaże. Ale i tak wszystko zależy od tego, co chciałbyś robić podczas tego urlopu czy zwiedzać, odpoczywać, imprezować etc.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Tuśka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 50
  • Rejestracja Fri, 19 Dec 08

Napisano 27 July 2011 - 19:30

Hiszpania a konkretnie Barcelona jest przecudowna, byłam poza sezonem zwiedzać, Dwa dni temu moja kolezanka wrocila z objazdówki :) Też jest zachwycona.
No ale zalezy co kto lubi i co chcesz uwzglednic zwiedzanie czy wypoczynek. Jak masz mozliwosc wyjazdu last minute to ja bym się rozglądała za Grecją. W Itace maja duzo fajnych ofert, moze wartyo skorzystac skoro przyszedł czas ze wyjazdy do tego kraju są tanie.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7413
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 28 July 2011 - 07:13

Też polecam Hiszpanię z Barceloną i okolicami. Raj dla turystów.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Tuśka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 50
  • Rejestracja Fri, 19 Dec 08

Napisano 07 September 2011 - 23:01

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 28 July 2011 - 07:13 napisał

Też polecam Hiszpanię z Barceloną i okolicami. Raj dla turystów.

Dokładnie :D
Do Barcelony wybrałam się w samotnie organizowanej podrózy mocno turystycznie,a wypoczynkowo z biurem podróży :)

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   wesoly-witek 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Mon, 12 Sep 11

Napisano 21 September 2011 - 12:55

zdecydowanie Hiszpania! po pierwsze, jest tam ciekawiej, więcej interesujących miejsc, różnorodności niż we Francji, a do tego taniej niż tam czy w Grecji. dobre wino, piękne plaże - to znajdziecie we wszystkich trzech krajach, więc po co przepłacać?!

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Izabel 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Fri, 30 Sep 11

Napisano 30 September 2011 - 18:36

Byłam w Hiszpanii(dokładniej w niewielkiej miejscowości Torrevieja) i uważam, że to piękny kraj, jednak dużo bardziej ciągnie mnie do Grecji, choć poczekałabym do momentu, kiedy uspokoi się tam. Francuzi z kolei są niezbyt ciekawymi ludźmi, jadąc do Hiszpanii kilka razy potraktowano mnie bardzo niemiło i nie mam dobrych wspomnień z tym krajem...(poza tym Francuzi nawet jak potrafią, to nie lubią rozmawiać po angielsku i często nie chcą)
Lubię jeździć z aven travel
Nie lubię Facebook
A sejm przejada tylko nasze pieniądze

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   alusia 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 17
  • Rejestracja Thu, 29 Dec 11

Napisano 06 February 2012 - 00:03

Ja byłam w Grecji i mogę polecić :) W tym roku zainteresowały mnie rejsy po morzu śródziemnym.
Zobaczymy czy się uda :) A Hiszpania to moje kolejne marzenie :)
Jak już człowiek zacznie,to ciężko przestać zwiedzać :)

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesio 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 23 Jul 09

Napisano 01 March 2012 - 13:17

Wszystkie kraje do siebie podobne i klimatem i kulturą że tak powiem ogólnie. Co wybrać? Co tańsze i... gdzie nie spodziewasz się większych politycznych zawirowań, bo te ostatnio mogą popsuć nawet najlepiej zorganizowany wypoczynek.
Przejrzyj bazę ofert last minut i nie zadecyduje... cena!

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4758
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 01 March 2012 - 22:19

Wyświetl postUżytkownik Izabel dnia 30 September 2011 - 18:36 napisał

(poza tym Francuzi nawet jak potrafią, to nie lubią rozmawiać po angielsku i często nie chcą)

Widać miałaś pecha, ja byłem juz parę razy we Francji i w Paryżu i na południu i zawsze spokojnie dogaduje sie po Angielsku czy z młodymi francuzami czy starszymi,uważam że to naturalne że ktoś może nie chcieć rozmawiac w nie swoim jezyku sam czesto mam że jak ktoś sie mnie coś pyta po Angielsku czy Niemiecku to w pierwszej reakcji nie chce mi się odpowiadać, taka chyba ludzka natura :scratchchin:
Ja polecam Francję, ale nie jakaś durna wycieczka ale samemu sie wybrać, zwiedziasz co chcesz i ile chcesz itd,można też od razu zachaczyć o przepiękną jak dla mnie Belgię, chodząc po ulicach Brukseli na starówce czułem się jak dziecko, urokliwa architektura, wszedzie komiksy i muffinki na każdym rogu.
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   puldupek_za_krzaka 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 12
  • Rejestracja Fri, 02 Mar 12

Napisano 02 March 2012 - 03:46

proponuje autostop z polski do hiszpani przez francję grecje bym sobie odpuścił
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   nochala 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 21
  • Rejestracja Thu, 12 Jan 12

Napisano 29 April 2012 - 21:13

Teraz jest fajna oferta do grecji, cenowo oczywiście http://unitytravel.p...=show&id=14[]=%3Fsid%3Djl1i3l9gd7jf8m5rr80h1patpfi4ikd3%26lang%3Dpl%26sd%3D30.04.2012%26ed%3D21.05.2012%26dsr%3D14%253A%26sp%3D3%26st%3DPA%26ds%3D14_149

Opcje tematu:

Strona 1 z 1