Mloda Chinka swoim wdziekiem i gra podbija caly swiat, mnie tez podbila. Moglbym nazwac ja nastepca Paganiniego, ktorego osobiscie uwazam za najzdolniejszego skrzypka wszechczasow.
Na jej osobe zdan jest wiele
CYTAT
Krytycy muzyki pop zachwalają Vanessie-Mae za zdolności muzyczne i elastyczność brzmienia. Krytycy muzyki poważnej zarzucają jej, że w gruncie rzeczy przejawia dość przeciętne umiejętności muzyczne jako wykonawca muzyki poważnej i że swoją postawą zdaje się potwierdzać to, że stanowi bardziej typowy "produkt" przemysłu fonograficznego, którego sukces oparty jest na spowszednieniu i emanowaniu seksem, a nie na prawdziwej wirtuozerii muzycznej. Twierdzą oni, że styl propagowania muzyki poważnej przez Vanessę i pokrewnych jej artystów, jest jej spłycaniem. Sama Vanessa komentuje te zarzuty jako nazbyt przesadne, a krytyków nazywa tradycjonalistami z ciągotami do elitaryzmu, którzy nie potrafią zaakceptować jej twórczego podejścia do zakopania przepaści między muzyką pop i muzyką poważną.
Ale niech kazdy mysli jak chce. Ja ja chwale i juz
Dyskografia:
* Violin (1990)
* My Favourite Things—Kids' Classics (1991)
* Tchaikovsky & Beethoven Violin Concertos (1991/1992)
* The Violin Player (1994)
* The Violin Player—Japanese Releases (1995)
* The Alternative Record from Vanessa-Mae (1996)
* The Classical Album 1 (1996)
* China Girl—the Classical Album 2 (1997)
* Storm (1997)
* The Original Four Seasons and the Devil's Trill Sonata—the Classical Album 3 ( 1999)
* The Classical Collection—Part 1 (2000)
* Subject to Change (2001)
* The Best of Vanessa-Mae (2002)
* The Ultimate (2003)
* Choreography (2004)
Moj ulubiony to China Girl
Goraco polecam

Logowanie