Obejrzyjcie i ocencie sami ....
http://wp.tv/i,STREFA-WOLNYCH-MYSLI,catid,...ml?ticaid=697ee
Strona 1 z 1
Wyznania byłego księdza...
Napisano 20 January 2010 - 19:28
Czytasz w Galatów 5:19-21: "Jawne zaś są uczynki ciała, a są nimi: rozpusta, nieczystość, rozpasanie, bałwochwalstwo, uprawianie spirytyzmu, nieprzyjaźnie, waśń, zazdrość, napady gniewu, swary, rozdźwięki, sekty, zawiści, pijatyki, hulanki i tym podobne rzeczy.
Co do nich przestrzegam was, jak już was przestrzegłem, że ci, którzy się czegoś takiego dopuszczają, nie odziedziczą królestwa Bożego".
Ci tzw.: duchowni tego fragmentu Biblii nie znają.
Okazuje się, że w ogóle Biblii nie znają.
Pozdrawiam
Co do nich przestrzegam was, jak już was przestrzegłem, że ci, którzy się czegoś takiego dopuszczają, nie odziedziczą królestwa Bożego".
Okazuje się, że w ogóle Biblii nie znają.
Pozdrawiam
Napisano 20 January 2010 - 20:54
wiesz bez obrazy milujacy ale nie tylko "nasi " duchowni u was jest podobnie ...
Napisano 20 January 2010 - 21:34
CYTAT(Miłujący prawde @ Dzisiaj, 18:28)
Uderz w stół, a nożyce same sie odezwą.
Może wrzucisz fragmenty o wyrokach sądowych dla pedofili SJ, jesli nie znajdziesz chętnie pomogę.
A teraz odnośnie tematu. Nigdy nie zaprzeczałam, że wsród prawdziwych katolików trafiają się parszywe owce. Ale zastanawiający jest fakt, że słynny Roman Kotliński w ciągu 3 lat zmienił aż 6 parafii. Szkoda, że nie podaje przyczyny przeniesienia go z seminarium ? Jaką negatywną opinię wystawił mu jego własny proboszcz z Kłodawy z której pochodzi? Że jego koledzy seminaryjni prosili biskupa, aby go nie wyświecał gdyż miał skłonności homoseksualne? Utrzymywał słuzbowe kontakty z Piotrowskim, zabójcą ks. Popiełuszki. Czy to nie szokująca znajomość jak na księdza? A więc ksiądz czy płatny prowokator ?
Taka jest prawda o tym rzekomym reformatorze.
Napisano 21 January 2010 - 09:46
Ludzie są zawsze tylko ludźmi.
To nie ja przywołałem ten film, i nie ja rozpocząłem ten temat, i tez nie na temat tego przykładu się wypowiedziałem.
Jeśli w ogóle możecie spojrzeć obiektywnie na religie, to dostrzeżecie które mieszczą się, ze wzgledu na głoszone swoje prawdy i postępowanie w tych wersetach:
(Objawienie 18:4-5) "I usłyszałem inny głos z nieba, mówiący: „Wyjdźcie z niej, mój ludu, jeżeli nie chcecie mieć z nią udziału w jej grzechach i jeżeli nie chcecie otrzymać części jej plag.
Bo grzechy jej narosły aż do nieba i Bóg przywołał na pamięć jej niesprawiedliwe uczynki";
(Objawienie 21:8) "Ale co do tchórzów i tych bez wiary, i obrzydliwych w swej plugawości, i morderców, i rozpustników, i uprawiających spirytyzm, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców — ich dział będzie w jeziorze płonącym ogniem i siarką. To oznacza drugą śmierć”.
I tyle.
Pozdrawiam
To nie ja przywołałem ten film, i nie ja rozpocząłem ten temat, i tez nie na temat tego przykładu się wypowiedziałem.
Jeśli w ogóle możecie spojrzeć obiektywnie na religie, to dostrzeżecie które mieszczą się, ze wzgledu na głoszone swoje prawdy i postępowanie w tych wersetach:
(Objawienie 18:4-5) "I usłyszałem inny głos z nieba, mówiący: „Wyjdźcie z niej, mój ludu, jeżeli nie chcecie mieć z nią udziału w jej grzechach i jeżeli nie chcecie otrzymać części jej plag.
Bo grzechy jej narosły aż do nieba i Bóg przywołał na pamięć jej niesprawiedliwe uczynki";
(Objawienie 21:8) "Ale co do tchórzów i tych bez wiary, i obrzydliwych w swej plugawości, i morderców, i rozpustników, i uprawiających spirytyzm, i bałwochwalców, i wszystkich kłamców — ich dział będzie w jeziorze płonącym ogniem i siarką. To oznacza drugą śmierć”.
I tyle.
Pozdrawiam
Napisano 21 January 2010 - 11:50
Aż śmieszne, że nam zarzucasz brak obiektywizmu!!!
oj facet, facet...
oj facet, facet...

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył
___
Yamaha F310
Napisano 23 January 2010 - 07:34
CYTAT(~Czarna @ 21.01.2010, 10:50)
Aż śmieszne, że nam zarzucasz brak obiektywizmu!!!
oj facet, facet...
oj facet, facet...
Dobrze niech będzie, jesteście obiektywni - według swej wiedzy i nastawienia.
oj oj Czarna wyjdź z mroku!!!
Cel zamierzenia Boga do co do ziemi i ludzi jest wspaniały i bardzo pozytywny.
Czytasz w Izajasza 11:9:
"Nie będą wyrządzać szkody ani przywodzić do zguby na całej mojej świętej górze; gdyż ziemia będzie napełniona poznaniem Jehowy, tak jak wody pokrywają morze";
w Psalmie 22:27:
"Wszystkie krańce ziemi wspomną i zawrócą do Jehowy. I pokłon ci oddadzą wszystkie rodziny narodów";
w Habakuka 2:14:
"Bo ziemia będzie pełna poznania chwały Jehowy, jak wody pokrywają morze.".
Ty zaś tego nie widzisz.
Pozdrawiam.
Napisano 23 January 2010 - 11:25
Psalm 22:27:
Przypomną sobie i wrócą
do Pana wszystkie krańce ziemi;
i oddadzą Mu pokłon
wszystkie szczepy pogańskie,
bo władza królewska należy do Pana
i On panuje nad narodami.
Miłujący, jakieś inne wersje mamy
Przypomną sobie i wrócą
do Pana wszystkie krańce ziemi;
i oddadzą Mu pokłon
wszystkie szczepy pogańskie,
bo władza królewska należy do Pana
i On panuje nad narodami.
Na forum jak w Polsce. Nie Ci ludzie są na stanowiskach.
Napisano 24 January 2010 - 13:09
CYTAT(Pogan @ Wczoraj, 10:25)
(Psalm 22:27) "Wszystkie krańce ziemi wspomną i zawrócą do Jehowy. I pokłon ci oddadzą wszystkie rodziny narodów".
O czym mówi ten fragment?
A czym jest „nowa ziemia”? Nie chodzi przecież o nową planetę, gdyż Biblia wyraźnie zapowiada, że nasz glob będzie zamieszkany po wsze czasy. „Nowa ziemia” to nowe społeczeństwo ludzkie.
Będzie ono nowe, ponieważ niegodziwcy zostaną usunięci, czytasz w Przysłów 2:21-22:
"Prostolinijni bowiem będą przebywać na ziemi i nienaganni będą na niej pozostawieni.
Niegodziwi zaś zostaną z ziemi wytraceni, a postępujący zdradziecko zostaną z niej wyrwani".
Kto jest poganinem, musi sie zmienić. Innej drogi nie ma.
Bo musi być tak, że wszystko, co żyje, będzie wtedy oddawać chwałę Stwórcy, okazywać Mu posłuszeństwo i spełniać Jego wymagania.
Obecnie do ludzi ze wszystkich narodów kierowana jest zachęta, by poznawali te wymagania i dostosowali do nich swe życie. To podstawowa powinność ludzi.
Zobacz inne:
(Rodzaju 22:18) "I poprzez twoje potomstwo na pewno będą sobie błogosławić wszystkie narody ziemi — dlatego że posłuchałeś mego głosu’”.
(Objawienie 7:9) "Potem ujrzałem, a oto wielka rzesza, której żaden człowiek nie zdołał policzyć, ze wszystkich narodów i plemion, i ludów, i języków, stojąca przed tronem i przed Barankiem, ubrana w białe długie szaty; a w rękach ich gałęzie palmowe".
(Objawienie 15:4) "Któż by się ciebie rzeczywiście nie bał, Jehowo, i nie wychwalał twego imienia, skoro ty sam jesteś lojalny? Bo wszystkie narody przyjdą i przed twoim obliczem oddadzą ci cześć, ponieważ zostały ujawnione twe prawe postanowienia”.
Pozdrawiam
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie