Zakładam tutaj 1 w 3 pytaniach,żeby nie śmiecić trzema odrębnych tematów.
1.Jak w temacie chodzi tu o Intel Dual-Core E5200 ,a mianowicie ciekawią mnie informacje z everesta...Procesor standardowo jest ustawiony na 2,5ghz i zrobiłem OC na 3ghz (Szyna z 800Mhz na 960Mhz).Gdy wchodzę w Everest na opcję Komputer/Przetaktowanie i patrzę na "szybkość procesora" to pisze - częstotliwość taktowania 1440Mhz , Mnożnik procesora 6x ,a przecież powinno pisać 3012Mhz i mnożnik 12,5x. Zastanawiałem się więc czy to po prostu nie jest wina programu bo posiadałem Everest Ultimate Edition V 5.00.1650. i zainstalowałem starszą wersję "Everest Home Edition" i pokazywał mi tak samo jak w nowszej ,a na innym komputerze wszystko jest pokazane tak jak powinno być. Co prawda nie przeszkadza mi to ale prosiłbym o jakieś wytłumaczenie dlaczego takie coś występuje ?
2.Podczas obciążania 100% procesora programem Orthos przez jakąś 1h monitorowałem cały czas temperaturę procesora ,a wynosiła ona ~70 stopni (a w wykorzystaniu 5% ~32 stopni). Czy jest to normalna temperatura ?Czy zakupić mam sobie lepsze chłodzenie ?
3.Dzisiaj znalazłem zbędny wiatrak 12cm który był używany w moim poprzednim komputerze ,który niestety się spalił przez zasilacz bo dobiegł jego koniec
Użytkownik pawelek1995 edytował ten post 26 December 2009 - 03:38

Logowanie