Forum Lagata.pl: Moje dziwne doswiadczenia noca :( - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Moje dziwne doswiadczenia noca :( noc,pol jawa pol sen,zimny oddech na mojej szyji i...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Czarnuleczka29 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 25 Nov 09

Napisano 25 November 2009 - 17:48

noc...,pol jawa pol sen,zimny oddech na mojej szyji i...
No wlasnie,mozecie mnie wziazc za wariatke,ale mialam ostatnio znow nawrot tych dziwnych dowiadczen nocnych...
Siegne moze do poczatku,otoz jako dziecko i nastolatka miewalam dziwne odwiedziny noca... Wygladalo to mnie wiecej tak:
spie,nagle jakby w pol jawie w pol snie cos mnie wybudza,czuje zimny oddech na szyji, smiech do ucha,laskotanie mnie tak meczace,ze nie moge sie ani ruszyc,ani wydac z siebie glosu,trwa to kilka chwil po czym ustepuje,budze sie z placzem i krzykiem,czesto rodzice mieli takie nocne akcje ze mna,ale nikt mi nie wierzyl sad.gif Balam sie spac,modlilam przed snem dlugo,latalam do kosciola,i od tamtych czasow spalam w wacikami w uszach i chowalam stopy lub mialam skarpetki. Powtarzalo sie to co jakis dluzszy czas,a pozniej przestalo.Doroslam,przeprowadzilam sie do innego miasta,kilka lat mialam spokoju,zylam normalnie,zapomnialam o tym wszystkim,ale zwrot akcji w moim zyciu osobistym zmusil mnie do powrotu w rodzinne strony i do mojego mieszkania.Jestem tu miesiac,mam 29lat i dwa dni temu znow mi sie to przydazylo,mialo to miejsce o 5;15 nad ranem. Wygladalo to tak: spie na boku,nagle czuje jak cos mnie mocno obejmuje i przytula mnie bokiem tak mocno jakbym miala na sobie jakis ciezar,nie moglam sie ani ruszyc ani krzyczec,nic... i znow pol jawa pol sen staram sie wykrecic glowe by zobaczyc co to ma byc,udaje mi sie katem oka zobaczyc tylko pasmo poldlugich idealnie prostych czarnych lsniacych wlosow:(
Gdy to zobaczylam wszystko ustalo,zostalam oswobodzona,postac zniknela,moglam juz oddychac i sie ruszyc ,wylecialam z lozka jak poparzona zapalilam swiatlo i juz nie spalam,modlilam sie dlugo...Myslalam o tym w ciagu dnia,rozmawialam z mama,stwierdzila ze na pewno to sen ;/ Wiem jak to brzmi i uznacie mnie za wariatke,ale wiem ze to nie 1 szy raz i wiem ze to nie sen,tylko nie wiem jak to zrozumiec i co z tym zrobic,czy sama modlitwa przed snem pomoze? Zaczynam sie bac porzadnie ;/ Czy ktos z Was przezyl cos podobnego,by nie uznac mnie za wariatke?
Dzis ogladalam film krecony kamera amatorska na faktach autentycznych>> Paranormal Activity ,tym co nie wierza w takie zjawiska ,polecam...
U mnie jak narazie nie jest tak drastycznie,odpukac w niemalowane,nie krzywdzi mnie to chyba,mam nadzieje ,ze nie ma zamiaru,bo po tym filmie to az sie boje juz w nocy spac.Co u tym myslicie,co polecacie,jak mam sobie pomoc? Nie moge powiedziec mojemu facetowi bo nie uwierzy ,wysmieje i wezmie za wariatke sad.gif
Musialam to w koncu z siebie wyrzucic,mam nadzieje,ze ktos bedzie w stanie mnie zrozumiec i dac jakas rade jak mam dzialac...Pozdrawiam serdecznie.
A.

Użytkownik Czarnuleczka29 edytował ten post 25 November 2009 - 18:04

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17088
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 25 November 2009 - 19:15

Jest to paraliż przysenny o którym możesz przeczytać w tym temacie.
http://www.lagata.pl/Zmora-t7594.html
http://pl.wikipedia.org/wiki/PoraĹĽenie_przysenne

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Czarnuleczka29 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 25 Nov 09

Napisano 26 November 2009 - 14:10

Acha rozumiem,wielkie dzieki,a ta postac tzn jej kawalek wlosow i twarzy tez jest paralizem sennym tak?;/
Ok dziekuje ,poczytam sobie....;/

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 26 November 2009 - 20:02

CYTAT(Czarnuleczka29 @ Dzisiaj, 13:10)
Acha rozumiem,wielkie dzieki,a ta postac tzn jej kawalek wlosow i twarzy tez jest paralizem sennym tak?;/

Dokładnie D.gif

Jesteś rozczarowana..?

"Zjawisku temu towarzyszą zazwyczaj bardzo nieprzyjemne doznania psychiczne, takie jak wrażenie ogłuszającego dudnienia lub dzwonienia w uszach, bezwładnego spadania, wykręcania ciała, przygniecenia klatki piersiowej lub kończyn. Prawie zawsze towarzyszy mu przyśpieszony rytm serca oraz uczucie strachu. Podczas paraliżu możliwe jest również występowanie różnego rodzaju halucynacji, zarówno wzrokowych jak i dotykowych."

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Margola 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1522
  • Rejestracja Sat, 28 Jul 07

Napisano 01 December 2009 - 17:46

CYTAT(magia @ 25.11.2009, 18:15) <{POST_SNAPBACK}>
Jest to paraliż przysenny o którym możesz przeczytać w tym temacie.

Dlaczego Czarnuleczka miewa ów paraliż tyko w określonej lokalizacji tj. w rodzinnym domu?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Ciutludz 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 147
  • Rejestracja Wed, 11 Nov 09

Napisano 02 December 2009 - 16:53

moze egzorcysta pozmoże ... jak to tylko to miejsce ...

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 08 December 2009 - 23:15

CYTAT(Margola @ 1.12.2009, 16:46) <{POST_SNAPBACK}>
Dlaczego Czarnuleczka miewa ów paraliż tyko w określonej lokalizacji tj. w rodzinnym domu?

Miewa albo nie miewa.. może to sobie wkręciła..
Zresztą zbieg okoliczności zbiega się w różnych miejscach cool.gif

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   izabela220978 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 24 Mar 10

Napisano 24 March 2010 - 16:28

witam...wpadlam przypadkowo na ten temat...
co do tych kturzy mysla ze to bajki to musze rozczarowac...

ps.nie jestem schizofremikiem...

wiele osub pisze na tym forum o pol snie...
przeszlam cos zeczywistego...jesli to sen to musisz sie obudzic...a jesli sie nie budzisz z tego to znaczy ze nie spales...

napiszcie prosze jak wygladaja te postacie...

moja byla calkiem normalna...w dzinsowej kurtce,dzinsowych spodniach,,blad wlosy...w sumie mozna powiedziec wygladala jak normalna kobieta,tzlko jej skura byla bardzo cienka jak pergamin...

ja kazdego wieczoru polorzylam sie spac...po calkiem zwyczajnym dniu. spalam na brzuchu i w pewnym momecie poczulam czyjes dlonie na moich kostkach...obudzilam sie i zobaczylam kobiete..ktura zaczela na mnie wchodzic,zepchnelam ja z siebie kiedy byla juz na wysokosci kolan...spadla obok lurzka i chwycila mnie za nadgarstek...jakby chciala spowrotem na mnie wejsc...na jej dloni widzialam karzda zyle...
chcialam zaczac krzyciec ale nie moglam...jakby mnie ktos trzymal za gardlo...chcialam sie odwrucic do mojego meza zeby go poprosic o pomoc...i nagle nie moglam sie odwrucic...jakby polowa mnie byla by sparalirzowana..
odwrucilam sie spowrotem w jej strone i ze nie moglam nic powiedziec pokazalam jej ze ma isc w rug sypialni...
zrobila to i stala przez chwile patrzac na mnie..pomyslalam ze jesi to zrobila to i wyjdzie z sypialni jesli jej pokarze drzwi..
i tak sie tez stalo...
odrazu przywrucilo mi mowe i obudzilam mojego meza...zaczelam krzyczec ze tu byla jakas kobieta.i zeby wstal sprawdzic w domu czy nikogo nie ma i czy drzwi sa zamkniete...

wstal i przeszedl caly dom i drzwi byly zamkniete....
potrzebowalam jeszcze z godzine zeby zasnac...oczywiscie ze strachu spalam mu na plecach...

wstalam rano i jakby to wszystko wymiotlo...nic wiecej z tego nie wiedzialam..muj maz byl juz w pracy...wrucil okolo szustej wieczorem,i zapytal mnie co za kobieta w nocy mi sie snila...ze bylam przerazona...

i w tym momeie wszystko sobie przypomnialam...

wiecej nic takiego mi sie nie zdarzylo,i wcale za takimi przzyciami nie tesknie.

wiem ze to nie byl sen...

pozdrawiam IZA

Opcje tematu:

Strona 1 z 1