Forum Lagata.pl: dźwięk - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

dźwięk

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Wed, 10 Oct 07

Napisano 13 November 2009 - 20:11

Witam serdecznie.

Mam problem dotyczący "raczej" zintegrowanej karty dźwiękowej na płycie głównej. Problem jest taki ,że gdy niezależnie w jakim to czasie od włączenia komputera pojawia się denerwujący dźwięk " biip " coś w stylu jak by przechodziło jakieś zwarcie. Dodam także płyta główna była w serwisie KOMPUTRONIK około 3,5 msc temu z powodu zepsucia się kompletnie jak to podał Asus karty dźwiękowej. Z chęcią bym dał wadliwą płytę gł. do Komputronika ale zanim oni to odeślą do Asusa i zanim wszystko naprawią to zajmie ok. 3tyg. ,a przez ten czas myślę ,że pomożecie mi wyjaśnić czego to wina smile.gif

Pł.Gł. Asus P5KPL-VM
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 13 November 2009 - 21:19

Myślę ze to powinno starczyć lLINK i LINK
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 14 November 2009 - 16:14

na razie żadnych problemów smile.gif Mam nadzieję ,że to na pewno pomogło. Zobaczymy jeszcze do wieczoraj czy będzie dalej niechciany dźwięk się pokazywać. A tymczasem dzięki wielkie kris smile.gif
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 15 November 2009 - 19:12

mimo moich oczekiwań aż dźwięk się pojawi niestety pojawił : ( ściągnąłem najnowsze sterowniki jakie mi podał Kris ale dalej to samo. Proszę o poradę co robić

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782

Napisano 15 November 2009 - 19:23

kiedy ten dźwięk się pojawia przy starcie opisz dokładniej.

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 15 November 2009 - 20:48

Dźwięk ten się pojawia w różnych godzinach...30 min od włączenia albo czasem 1h itd. Dźwięk ten tak powiedzmy " biip " pojawia się i w ciągu jednej sekundy,słychać i zaraz po ok.30 sekundach znów to samo i tak po 7 razy ,a później cisza nic się nie dzieje... potem po 50min znów się pojawia i tak w kółko.Komputer mam na co dzień włączony po 5h i ten dźwięk potrafi się ujawnić może ze 5 razy. Wina głośników odpada bo były ostatnio w serwisie to ocenili na stan : dobry ,więc coś musi być z kartą dźwiękową ... tylko,że już była naprawiana i tu mnie to ciekawi dlaczego znów. Wcześniejszy problem to był ,że wejście w komputerze od głośników kompletnie nie działało.Odesłałem ,przysłali naprawione. Po 2 tyg ten dźwięk. Może wina kodeków ? Nie wiem , nie znam się .Inaczej tego nie potrafię opisać.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782

Napisano 16 November 2009 - 06:15

jeśli jest karta dźwiękowa zintegrowana to zanoś płytę do serwisu, co do dźwięku bip to możemy się domyślać tylko czy faktycznie wina samej karty, płyty głównej, pamięci czy tez dysku, co do pamięci zrób test i dysku, jak sam piszesz to już nie winna sterowników.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 16 November 2009 - 09:10

Okej. Jak tylko komputer będzie mi nie potrzebny to oddam do serwisu. A co do tej pamięci i dysku to zrobię na wszelki wypadek testy ,ale raczej to sama wina Karty Dźwiękowej tylko,że się dziwię ,że znów muszę dawać do serwisu. Może to jakaś wadliwa płyta główna ...

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3782

Napisano 16 November 2009 - 16:46

CYTAT(pawelek1995 @ 16.11.2009, 8:10) <{POST_SNAPBACK}>
Może to jakaś wadliwa płyta główna ...

Czasem tak bywa ja się męczyłem z swoja z pod MSI 3 w serwisie, i co było przyczyna prostu produkt źle został wykonany wiec oddali kasę i wziąłem sobie spod Asusa, później zmieniłem i mam Gigabyte.

daj znać jaki ci poszło.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1