Sie nie wlaczy zlom
Napisano 13 October 2009 - 19:16
Napisano 13 October 2009 - 19:44
Z tym ekranem to karta graficzna nie monitor ja tak kiedys tez mialem Najlepiej zabierz komputer do serwisu albo do jakiegos speca zaplac mu krocie za sprawdzenie co sie spaliło Kup u niego albo zamow sobie nowe czesci do komputera i po sprawie
Takie to trudne ? Ja w swoim zyciu conajmniej 10 razy latalem do specow i nie musialem pytac sie o parady w internecie
Wystarczy ze chlop zajrzy do jednostki to odrazu bedzie wiedział co jest nie tak
Użytkownik SpelCast edytował ten post 13 October 2009 - 19:52
Napisano 13 October 2009 - 19:56
Napisano 13 October 2009 - 20:08
Napisano 13 October 2009 - 20:10
tak trudno w dzisiejszym swiecie o fachowcow w sklepach komputerowych ze trzeba sie samemu z tym meczyc w internecie ...
tez mi cos takiego zaswitało ... byc moze pogdybamy dalej ?
Użytkownik SpelCast edytował ten post 13 October 2009 - 20:15
Napisano 13 October 2009 - 20:37
A kuker pisał, że pokazał mu się ekran na początku. Nie zaszkodzi sprawdzić, ale to raczej nie to.
Sprawdź ten zasilacz. Wyjmij go, przeczyść. Tak samo postaraj się przeczyścić wiatraczek na procesorze.
Miałem 2 przypadki, raz mi komp nie chciał się włączyć, to wystarczyło przeczyścić zasilacz i śmigało, ponieważ duuuużo kurzu tam zaległo i nie dawał rady uciągnąć.
Innym razem najzwyczajniej w świecie zasilacz padł.
Zobacz czy to coś pomoże, jak nie to idź do specjalisty. A jeżeli nie chcesz, to po prostu oprzyj się na naszych przewidywaniach i kup nowy zasilacz.
Napisano 14 October 2009 - 17:34
Napisano 14 October 2009 - 17:45
2.Możliwe, że spaliłeś płytę główną. Nigdy nie restartowałem biosu, bo to raczej nie rozwiązanie problemu niewłączającego się komputera. Nie ma sensu majstrować tam. Generalnie załatw sobie płytkę z Ubuntu live-cd* . Jeżeli odpali i wszystko będzie działać jak należy, to winy trzeba szukać po stronie dysku twardego. Jeżeli nie dasz rady odpalić live-cd, to wtedy pomyślimy.
*Ubuntu jest to alternatywny dla windowsa system operacyjny. Mając jego na płycie, możesz go przetestować nie instalując nic. Dzięki temu dowiemy się czy karta graficzna, zasilacz, płyta główna działają.
Użytkownik Szefo edytował ten post 14 October 2009 - 17:46

Logowanie