Forum Lagata.pl: Logic Concept 350W - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Logic Concept 350W

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Wed, 10 Oct 07

Napisano 26 August 2009 - 17:43

No to witam ! smile.gif

Potrzebuję dobrej porady ... Dlaczego ? Wymienię wszystkie podzespoły , nie podzespoły w moim komputerze :

Zasilacz ATX Logic Concept 350W
Płyta Asus P5KPL-VM
Procesor Dual Core E5200 + Cooler
1 Gb Ram
Karta graficzna Asus EAH3450 512Mb
Napęd DVD
Dysk twardy 80 Gb Western Digital
Kontroler USB poprzez PCI
Plus do tego 2 neony podłączone pod wejście 12V .

Podaję te informację ponieważ chciałbym się dowiedzieć czy mój zasilacz 350W będzie w stanie sprawnie działać z tymi oto podzespołami . Wcześniej na pokładzie był używany Intel Celeron 440 i wszystko działało poprawnie.Ale teraz zakupiłem Dual Core E5200 , a jest to wzrost poboru o 20W ale oczywiście wliczając w to pewne O.C o jakieś 40% D.gif Więc sprawa jest prosta czy mam się obawiać o spalenie i przeciążenie zasilacza czy też mam się o nic nie martwić ?

-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Luphis 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 64
  • Rejestracja Sat, 07 Feb 09

Napisano 05 September 2009 - 15:27

Jeżeli bawisz się w OC i modding, to radzę Ci wymienić zasilacz. Chociaż zasilacz raczej by pociągnął taki zestaw (prawdopodobnie), to ta firma jest uznawana za słabą, czyli jest prawdopodobieństwo spalenia nie tylko zasilacza. Pamiętaj, że dobry zasilacz 400W jest dużo bardziej wydajny niż słabe 500W. Moim zdaniem najlepiej, żebyś znalazł jakiś zasilacz takich firm:Amacrox, Antec, be quiet, Chieftec, Corsair, Enermax, Fortron (nowy, nieużywany), Modecom MC, OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, Topower, Yesico, CoolerMaster, Enlight, Delta, Astec . Jak kupisz dobry zasilacz 450-500W to będzie Ci służył przez długi czas, może nawet przy następnej wymianie podzespołów:)

Opcje tematu:

Strona 1 z 1