Witam was wszystkich bardzo serdecznie.
Tak się złożyło, że za jakiś czas zamierzam kupić laptopa. Mam już kilka modeli na oku, ale jak sami coś kupowaliście ostatnio albo zamierzacie kupić to możecie się pochwalić, każda rada będzie przydatna. Jednak temat założyłem w innym celu. Wiadomo, znaleźć opinię o laptopie na necie to nie żadna sztuka, ale z tymi opiniami to jest tak, że nie wiadomo w co wierzyć, a w co nie. Dlatego jeśli możecie, podawajcie jakie macie laptopy i czy mieliście z nimi jakieś problemy (np. z dyskiem przy częstym przenoszeniu) czy innego typu przygody i jak sprawują się wasze sprzęty.
Na razie moją uwagę przykuła mniej więcej taka Tosia:
http://www.nokaut.pl/laptopy/notebook-tosh...ProductTechData
Niby była by całkiem całkiem, znam kilka osób które mają Toshiby i nie narzekają, ale mnie osobiście martwi dość krótki czas pracy na baterii (1,5h) i to jeszcze mierzone na Win XP, bo słyszałem że na nowszych systemach szybciej się bateria zużywa.
Strona 1 z 1
Jaki laptop?
Napisano 05 August 2009 - 00:18
Hmm . Za bardzo na laptopach sie nie znam ale kilka naprawialem u taty w pracy m.in. TOSHIBA . Myślę , że powinieneś jak najbardziej kupić nowy laptop bo z uzywanymi nigdy nic nie wiadomo ;> i zalezy do czego on ci jest potrzebny czy do grania w gry czy poprostu do przechowywania danych ? Mysle ze jak bys kupil laptop za 3000 zł to byś nie mial zadnych problemów z nim . W tym masz gwarantowany pojemny dysk twardy do 320 gb / 2 gb pamięci ram / Procesor Intel Core 2 duo
taki sprzęcik myśle zeby cię zadowolił . Możesz także skorzystać z firm komputerowych ktore robią z twojego laptopa / komputera " Składaka " i powiem , że czasem to sie bardziej opłaca ( może nie w kwocie pieniężnej ale w wydajnosci twojego potwora " , wtedy możesz dobrać nawet najmniejszy element komputera ;> ... a jak juz nie masz zbytnio w portfelu kasy to sa dobre , małe laptopy ktore kosztuja nie wiecej niz 1400 zł
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--
Napisano 05 August 2009 - 13:14
Napisałeś się sporo i chwała Ci w ogóle za odzew ale mi w zasadzie chodziło o coś innego
.
Pisałeś, że kilka naprawiałeś, to napisz jakie laptopy jakie uszkodzenia miały, bo właśnie mi chodzi o to, żeby nie wydać kasy na sprzęt z jakiejś wadliwej serii, np. ze słabymi dyskami czy inne przegrzewające się. Wkleiłem linka do Toshiby bo akurat był pod ręką, zresztą widać tam ile mogę wydać kasy na laptopa (w sumie może być droższy, jeśli będzie lepszy, ale wolałbym nie).
Co do sprzętu, potrafię sobie go dopasować do potrzeb. Napiszę jeszcze tak, gry mnie nie interesują - w zasadzie to filmy, muzyka, net... niby aż tak dobry laptop nie potrzebny, ale też nie chcę kupować sprzętu na rok. Poza tym mile widziany TV-out, przecież filmów oglądać nie będę na laptopie
.
Pisałeś, że kilka naprawiałeś, to napisz jakie laptopy jakie uszkodzenia miały, bo właśnie mi chodzi o to, żeby nie wydać kasy na sprzęt z jakiejś wadliwej serii, np. ze słabymi dyskami czy inne przegrzewające się. Wkleiłem linka do Toshiby bo akurat był pod ręką, zresztą widać tam ile mogę wydać kasy na laptopa (w sumie może być droższy, jeśli będzie lepszy, ale wolałbym nie).
Co do sprzętu, potrafię sobie go dopasować do potrzeb. Napiszę jeszcze tak, gry mnie nie interesują - w zasadzie to filmy, muzyka, net... niby aż tak dobry laptop nie potrzebny, ale też nie chcę kupować sprzętu na rok. Poza tym mile widziany TV-out, przecież filmów oglądać nie będę na laptopie
Napisano 05 August 2009 - 21:16
Naprawiałem TOSHIBY 3 letnie oraz 6 letniego laptopa GERICOM ( do dziś spisują się w jak najlepszym stanie takie jakie były kupione to do dziś takie są ) ... W zasadzie to tam nie było co do naprawiania tylko system, a wiadomo jak to w biurach nikt nie wie o co chodzi ;> ? Tak naprawdę to moim zdaniem laptopy się rzadko kiedy psują tak jak i nasze " skrzynki " chodzi tu o " Procesor ,Pamięć,Dysk twardy "... Jedynie co to bym szczerą uwagę zwrócił na chłodzenie . Kolega kupił właśnie toshibę ( najnowszą na rynku tamtego roku )i jest z niej nie zadowolony ponieważ przegrzewała mu się . Ale faktem jest to , że grał po 7 godzin w najnowsze gry ;> a laptop to nie to co nasz " Ogrom " pod nogami . Laptopy są stworzone nie do grania tylko do Danych . Doradzałem mu żeby dał do serwisu i żeby mu zmienili chłodzenie na lepsze ;> intensywniejsze . Bo po roku twój przegrzany laptop powili będzie " Zdychał " aż w końcu ujrzymy nie miły widok ;d A tak ogólnie to nie spotkałem się z innymi konfliktami w laptopach . Nie ma się czego obawiać
Jeszcze tym bardziej jak kupujesz nowy laptop oczywiście gwarancja na papierach 2 , 3 lata [ dokładnie to teraz nie wiem na ile są wypuszczane gwarancję na laptopy ] i także jak mówisz , że gry cię nie interesują ( raz na ruski czas zagrać) tylko do przechowywania danych , filmy , muzyka . Teraz to znajdziesz praktycznie co trzeci laptop z TV-out .
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--
Napisano 11 October 2011 - 10:01
Dostałam ostatnio, link na fejsie odnośnie konkursu organizowanego przez Apple. Ktoś coś słyszał na ten temat? Podobno to się ajbardziej opłaca uczniom/ studentom. Co o tym sądzicie? http://www.facebook.com/iSpotAPR
Napisano 11 October 2011 - 14:45
Kilkoro moich znajomyc ma laptopy z Apple, bardzo sobie je chwalą, twierdzą że są niezniszczalne,szkoda tylko że Polsce tak mało popularne,marzy mi się aby były bardziej popularne to by sprawiło że by były w cenach jak zwykłe lapki,w stanach np apple ma prawie każdy u nas nieliczne srodowiska jak artysci czy osoby które na to stać po prostu
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie