Forum Lagata.pl: Wejścia/Wyjścia audio w komputerze - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wejścia/Wyjścia audio w komputerze

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Wed, 10 Oct 07

Napisano 12 July 2009 - 12:38

Witam ! wink.gif

Mam problem dotyczacy " tak mi się wydaje " panelu tylniego wejścia / wyjścia w komputerze oznaczonym zielonym wejsciem pod glosniki wolnostojace . Otóz 2 miesiace temu do dzis gdy chcialem posluchac muzyki jeden glosnik mi przestal dzialac a drugi zaczal nie wyraznie dzialac " Mam Sub channel 2.1 do tego podlaczone sa pod CHINCH Output L , R 2 glosniczki a do komputera mam podlaczone to wszystko za pomoca rozgaleznika kabla ktory z Suba przez wyjscia Input L,R wchodzi pod zielone wejscie w komputerze " wiec sie zastanawialem co zrobic ... kupilem nowy rozgaleznik kabla ... zadnego rezultatu pozniej poszedlem z glosnikami do naprawy powiedzieli mi ze wszystko jest okej i nie widza zadnego problemu wink.gif ... Wiec zaczalem kombinowac cos w opcjach w komputerze od dzwieku , tez nic ... Podlaczylem glosniki do telewizora tak jak mam do komputera wszystko zaczelo pieknie grac ... Wiec oco tu chodzi ? Wszystko ladnie odtwarza a od komputera nie . Wiec do dzis slucham muzyki na jednym glosniku z subem , a to nie jest przyjemne gdy nie czuc tego brzmienia wink.gif Dodam ze mam plyte glowna ASUS P5KPL-VM kupiona rok temu nowa za 280 zl . Byc moze mam isc do naprawy z plyta gl ? Prosze o jak najszybsza porade . Przepraszam za niewyrazne pismo wink.gif

Użytkownik pawelek1995 edytował ten post 12 July 2009 - 12:42

-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 12 July 2009 - 12:43

Sprawdzałeś na innym komputerze? Być może to wina karty dźwiękowej, może wystarczy ją włożyć do kompa jeszcze raz (przypnij do innego slotu). Głośnik tak sam z siebie przestał grać?

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 12 July 2009 - 12:46

Jak na telewizorze to na innym komputerze tez dzialac powinno . Ja mam zintegrowana karte graficzna nie poprzez sloty . Tak glosnik pewnego dnia dzialal normalnie a na drugi dzien juz nie . Dodam ze glosniki oby dwa dzialaja normalnie bo sprawdzailem na wzmacniaczu .
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 12 July 2009 - 12:49

Telewizor to nie komputer...

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 12 July 2009 - 12:50

Ale takie same wejscia jak i w komputerze .

Użytkownik pawelek1995 edytował ten post 12 July 2009 - 12:51

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Forgiven 

• Wujek Dobra Rada
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1414
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 12 July 2009 - 18:26

Masz uszkodzone wejście jack na karcie dźwiękowej/integrze (obecnie to zmora na tanich kartach i płytach głównych), zabawa z lutownicą w przypadku osobnej karty nie jest trudna, jeśli to integra... no to masz problem (można kupić jakąś tanią kartę PCI, jeśli nie jesteś audiofilem - a tacy muzy na kompie i tak nie słuchają...). Sprawdź, czy w programie konfiguracyjnym karty masz opcję ręcznego "przestawienia" wyjścia na "line-in", albo włącz tryb 4 głośników.

Użytkownik Forgiven edytował ten post 12 July 2009 - 18:29

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 13 July 2009 - 00:17

komputer do naprawy da sie zeby mi to naprawili . Tez mi sie wydaje ze mam uszkodzone,przepalone wejscie jack. Probowalem wszystkiego nic nie daje rezultatu ... Dzieki wielkie za pomoc .

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Forgiven 

• Wujek Dobra Rada
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1414
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 13 July 2009 - 10:59

Sprawdź jeszcze sztuczkę z przestawieniem niebieskiego wejścia na tryb line out, takie ustawienia często są dostępne wyłącznie w dodatkowych programach do zarządzania kartą, które instalują się wraz ze sterownikami (chociażby RealTec Sound Manager). Twoja zintegrowana karta to przynajmniej coś zgodnego z AC'97.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53

Napisano 13 July 2009 - 17:57

Wielkie dzieki ! udalo sie z tym niebieskim wejsciem na tryb line out wink.gif wszystko ladnie cyka . jeszcse raz dzieki .

Opcje tematu:

Strona 1 z 1