Forum Lagata.pl: Zwalczaj Nowy Porządek Świata - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (88 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zwalczaj Nowy Porządek Świata

Ankieta: Sonda na temat postu (36 użytkowników oddało głos)

Czy ten post przekonał Cię, że zbliża się Nowy Porządek Świata ?

1. Tak (6 głosów [16.22%])

Procent z głosów: 16.22%

2. Nie (31 głosów [83.78%])

Procent z głosów: 83.78%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203
  • Rejestracja Sun, 10 Oct 10

Napisano 12 October 2010 - 16:57

Cytat

Przypadków aktywności UFO (filmy,nagrania,zdjęcia,świadkowie,piktogramy,itd) jest zbyt wiele i nie pojawiły się tylko w ostatnich dzisięciu czy nawet pięćdziesięciu latach - one pojawiały się na Ziemi od wieków co widać w historycznych przekazach, gdzie różnych niewyjaśnionych zjawisk o "bogach schodzących z nieba" i wzmianek na ten i inne tematy w źródłach historycznych, itd było bardzo wiele. Zobacz sam - zakładając nawet, że 99% z tego to czysta nadinterpretacja to zawsze zostaje ten 1% autentycznych zjawisk, a on już wystarczy żeby przyjąć go za fakt.

OK, skoro są to dlaczego są takie nieśmiałe? Tylko nie odpowiadaj że dlatego bo nie jesteśmy gotowi na kontakt. To by mnie mogło zabić. :lol:

Użytkownik Spitygniew edytował ten post 12 October 2010 - 16:58

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   menix 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 937
  • Rejestracja Sat, 09 Oct 10

Napisano 12 October 2010 - 18:25

Ludzie na ziemi są nieuczciwi co chwila kręcą podstęp jak mieć przewagę nad drugim,są zakłamani dlatego jest jak jest nie wierzymy w nic bez dowodów nie raz dowody to za mało dla nas,musimy sami to zobaczyć lub przeżyć ,wtedy to nas maja za idiotów :)-i tak w kółko.Jednak nic nie ma za darmo trzeba pierw uwierzyć a potem dopiero może być szansa na sprawdzenie tego,sprawdzenie tego może nam umożliwić technologia i free energy żeby ja posiąść musimy rozwalić system iluminacki w proch i uczynić się wolnymi-dopiero każdy z nas może wybudować własne ufo i sprawdzić co chce-wiec mamy sprawę jedno bez drugiego nie może być urzeczywistnione .Anders ma racje nie jesteśmy sami dobrze o tym wiemy wystarczy spojrzeć na ten film poniżej "Hubble deep field" i ruszyć makówką.Wszechświat-jego powstanie przyjęto za wybuch,dowiedziono-zbadano ze nadal się rozszerza a wiec przed wybuchem była to całość wiec z tej całości pochodzimy wszechświat ta cała energia podzieliła się na mikroelementy-wniosek ze wszyscy ty ja on tamten,drzewo budynek skała wszyscy jesteśmy CAŁOSCIĄ tworzymy całość wszechświata stad informacje od dobrych cywilizacji ze tylko miłość może nas wynieść ewoluować,przenieść w wyższe wymiary i taka jest prawda bo zło działa odwrotnie niszczy czego jesteśmy świadkami bo żyjemy w złym świecie które tworzymy i budujemy sami-popieram tą tezę na maxa.Jak wiemy swój mózg wykorzystujemy jedynie w 20%- a co jeśli Repitalianie żywiący się strachem,nienawiścią,śmiercią,wykorzystują co najmniej w 40%,pomyślmy nad tym.Ich jest mniej parę osób mądrzejszych od nas domyśliło się tego zrobili wstyd ze swojego życia ogłaszając to publicznie dziś przyjmują gratulacje i są uważani za bohaterów:np: DAVID ICKE,ALEX JONES.Dajcie spokój z tym nie dowierzaniem w obce cywilizacje spójrzcie na tv Amerykańską już przestali się kryć ludzie znają prawdę wiec o ufo i same ufoludki lecą w tv publicznej chociaż by na CNN.Jesteśmy krajem gdzie raz na jakiś czas przeleci ufo tam jest to seryjnie na porządku dziennym- dlatego nie macie szansy u nas w kraju być świadkiem chociaż zapodam wam filmy

Tutaj macie film z prawdopodobnego przekazu dobrej cywilizacji jak to było od początku
"http://www.youtube.com/watch?v=jW63zR340K8&p=E496746EE356F6B9&playnext=1&index=96"
Tutaj macie szarego- biedak na powitanie wsadzili go do ciupy
"http://www.youtube.com/watch?v=dEVSTVqAblY&p=4251B1A8E8C4D3CD&playnext=1&index=22"
Tutaj film przedstawia najdalsze miejsca we wszechświecie -zdjęcia z Hubble
Jedna galaktyka ma miliony układów słonecznych taki jak nasz
"http://www.youtube.com/watch?v=R3bVxJ0lEjg&p=39794872C4C958A9&playnext=1&index=112"
Tutaj mamy odpowiedz na nasza wiadomość
"http://www.youtube.com/watch?v=gjLNCKyrbkc&feature=related"
Tutaj mamy dowód jak nas robią w balona hehe film prawdziwy!!!!dlaczego?zastanówcie się,bo już mieli bazy na księżycu a pieniążki przeznaczyli na inne szlachetne cele kto wie
"http://www.youtube.com/watch?v=_ecBbSIdBKI&p=043D165AA0B80AA7&playnext=1&index=31"

Zerknijcie na ten film jak chcą porozumienia i wiedzą o tym ludzie ci co nie potrzeba dla potwierdzenia z 2 uch satelit obraz,ja mam lepszy film ale już go nie ma na Youtube przykro mi,znalazłem te.
"http://www.youtube.com/watch?v=Vxr-Os1k-v4&p=7A9CF257CEA73D46&playnext=1&index=19"
"http://www.youtube.com/watch?v=9eDf4svDDbE&p=7A9CF257CEA73D46&playnext=1&index=7"
Tutaj macie wielka aferę dowód z sądu co jak nam chcą po uszkadzać DNA bowiem to szło z Ameryki na cały świat ,kto powtarzam kto? zadaje sobie tyle trudu by zniszczyć ludzkie organizmy uszkodzić na zawsze?Poznacie wszystkie fakty poznacie prawdę ze repitalianie istnieją i są wśród nas.Nasza minister zdrowia pojebała im szyki nie dopuszczając do tego w POLSCE ludzie w innych krajach oberwali ci nieświadomi wiec chyba warto być świadomym czyż nie???????To już było wydarzyło się wiec wiecie ze jest to prawdziwe i nie ma w tym fałszu pytanie czy warto wieżyc w filmy z netu???
"http://www.youtube.com/watch?v=Ob1WAJhjYSU&p=264DA7F74FA0373D&playnext=1&index=34"
co potwierdza ten film wcześniejszy który wprowadza w nie złe napięcie!
"http://www.youtube.com/watch?v=VshVMFCKgPE&p=E11F443C43AE9A02&playnext=1&index=10"
A teraz coś na rozluźnienie emocji coś na wesoło gościu jest naprawdę świetny
"http://www.youtube.com/watch?v=T8EZBkO_75s&p=AA18B1BED44D8D78&playnext=1&index=13"

Użytkownik menix edytował ten post 12 October 2010 - 19:04

Nauc siee chytać a dotrze do tiebie ze dobree jest napisane

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 12 October 2010 - 18:36

Wyświetl postUżytkownik Spitygniew dnia 12 October 2010 - 16:57 napisał

OK, skoro są to dlaczego są takie nieśmiałe? Tylko nie odpowiadaj że dlatego bo nie jesteśmy gotowi na kontakt. To by mnie mogło zabić. :lol:

Ale co rozumiesz pod pojęciem nieśmiałe? oczekujesz, że zaraz jakiś statek-matka wyląduje w centrum Warszawy, z wielkim transparentem "Cześć, chcieliśmy was odwiedzić" ? :D Bez przesady... czy nie uważasz, że to wywołałoby niesamowitą panikę i przyniosło więcej szkody niż pożytku? bo może właśnie dlatego Oni nie składają nam takiej wizyty jakiej Ty oczekujesz :mruga Nie zmienia to faktu, że na całym świecie każdego dnia jest wiele przypadków aktywności UFO a świadkami takich zdarzeń jest mnóstwo ludzi, a nie tylko pojedyncze osoby. Przykład "Świateł z Phoenix" jest jednym z wielu, a tak jak pisałem zaobserwowało je ponad 1000 osób... i do dziś sceptycy nie potrafią jednoznacznie zaprzeczyć jego autentyczności choć minęło już od tego czasu 13 lat.

Ja rozumiem Twoje podejście spitygniew, tzn. podchodzisz do tego tak, że skoro Ty nie widziałeś żadnego UFO to znaczy, że ono nie istnieje... hmm, odpowiem Ci w ten sposób - ja nigdy nie widziałem na własne oczy kangura... - czy mam zatem prawo twierdzić, że takie zwierze nie istnieje? Co prawda widziałem je w TV, na zdjęciach, itd, ale one mogą być przecież sfałszowane! :D - analogicznie Ty również widziałeś pewnie wiele zdjęć, filmów przedstawiających UFO - skoro uważasz je za fałszywe bo żadnego obcego/ufo nie widziałeś na własne oczy to ja tak samo uważam, że wszelkie zdjęcia kangura są fałszywe bo ja go nie widziałem na własne oczy, więc on nie istnieje! :D

PS: Pamiętaj, to że czegoś nie widzieliśmy sami nie znaczy wcale, że tego nie ma... Wysoko rozwinięte formy życia, które nas "po tajniacku" odwiedzają zdają sobie zapewne sprawę (bo to logiczne), że gdyby ujawnili się zdecydowanie w taki sposób jak wspomniałem na początku to mogłoby to zostać odebrane przez nas jako inwazja i wywołać ogólnoświatową panikę. To tak samo jakbyś Ty wszedł nagle do ula pełnego pszczół chcąc je "odwiedzić"... - myślisz, że odebrałyby Twoją wizytę zgodnie z Twoimi intencjami? :mruga

PS2: menix ja rozumiem, że chcesz dobrze, ale bez przesady z tymi filmikami bo dodawanie ich w takiej ilości w jednym poście to już przegięcie. To jest forum od dyskutowania a nie oglądania filmów z YouTuba <_<

Użytkownik Andres edytował ten post 12 October 2010 - 18:39

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   menix 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 937

Napisano 12 October 2010 - 19:08

PS2: menix ja rozumiem, że chcesz dobrze, ale bez przesady z tymi filmikami bo dodawanie ich w takiej ilości w jednym poście to już przegięcie. To jest forum od dyskutowania a nie oglądania filmów z YouTuba <_<
[/quote]

Piszesz i masz (kompromis),są zapewne ludzie co chcieli by obejrzeć konkret jeśli ktoś o czymś mówi i próbuje to wytłumaczyć z poparciem materiału.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 12 October 2010 - 20:19

Cytat

Wysoko rozwinięte formy życia, które nas "po tajniacku" odwiedzają zdają sobie zapewne sprawę (bo to logiczne), że gdyby ujawnili się zdecydowanie w taki sposób jak wspomniałem na początku to mogłoby to zostać odebrane przez nas jako inwazja i wywołać ogólnoświatową panikę. To tak samo jakbyś Ty wszedł nagle do ula pełnego pszczół chcąc je "odwiedzić"... - myślisz, że odebrałyby Twoją wizytę zgodnie z Twoimi intencjami?

Sam sobie przeczysz :letssin: Skoro takie inteligentne i nie chcą byśmy panikowali, to po kiego się stale pokazują. Wybacz ale liczyłem na coś więcej a nie na taką płaską argumentacje.

Dla rozrywki perełka na tym poziomie argumętacji :D

Cytat

Czy ludzkość zmarnowała szansę na kontakt z obcą cywilizacją? Poniżej relacja z niezwykłej historii z Papui - Nowej Gwinei.

Do lądowania UFO na wyspie doszło w ostatnim tygodniu listopada. Sprawa ujrzała światło dzienne dzięki relacji zakonników misjonarzy. Obiekt o kształcie graniastosłupa został zauważony w przez zakonników wieczorem 24 listopada. Przemieszczał się powoli wzdłuż południowego wybrzeża Gwinei, na wysokości kilkudziesięciu metrów nad ziemią. Przez około 10 minut pozostawał w zasięgu wzroku.

"Miał regularne kształty, ostre krawędzie i był cały czarny" - relacjonuje Paulo Caldera, jeden z zakonników. "Widzieliśmy go bardzo wyraźnie, leciał nisko nad ziemią" - dodaje. Część z współbraci uznała, iż był to balon meteorologiczny.

Cała sprawa być może poszłaby w zapomnienie, gdyby nie fakt, iż po około dwóch godzinach od wizyty tajemniczego obiektu, ze strony wybrzeża gdzie zniknął, pojawiło się niezwykle jasne światło o seledynowym kolorze, określone przez zakonników jako "nieziemskie". Zakonnicy skojarzyli fakt pojawienia się światła z tajemniczym obiektem i następnego dnia rano udali się brzegiem Morza Koralowego w celu zbadania sprawy.

W odległości kilku kilometrów od swojej misji natrafili na obozowisko Papuasów z plemienia ludożerców Asmatów. Obozowisko nosiło ślady uczty, a tubylcy byli w doskonałych humorach. Zakonnicy nie mogli uwierzyć w usłyszaną historię: wczoraj plemieniu trafiła się nie lada gratka, uczta z trzech przybyszów, którzy wylądowali "czarnym ptakiem" na plaży.
Wstrząśnięci zakonnicy mogli jedynie obejrzeć resztki Obcych: but w rozmiarze 38 oraz hełm w kształcie, nomen - omen, wazy na zupę.

Zakonnik Caldera załamuje ręce: "Być może była to jedyna szansa w dziejach ludzkości na kontakt z obcą cywilizacją, a ci prostacy ich najzwyczajniej pożarli! Trzy lata naszej misji cywilizacyjnej poszły na marne".

Wódź plemienia nie widzi problemu: "Od dawna tylko kaszka z pomocy Narodów Zjednoczonych albo borówki leśne, można oszaleć. Wreszcie trafiło się coś pożywnego" - mówi, z zadowoleniem masując się po brzuchu.

Miłego wieczoru życzę i dwa filmiki o obcej cywilizacji na deser

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 12 October 2010 - 20:40

Wyświetl postUżytkownik Spitygniew dnia 12 October 2010 - 20:19 napisał

Sam sobie przeczysz :letssin: Skoro takie inteligentne i nie chcą byśmy panikowali, to po kiego się stale pokazują. Wybacz ale liczyłem na coś więcej a nie na taką płaską argumentacje.

Nie rozumiesz... stale się pokazują - owszem, ale w jaki sposób? Czynią to w sposób "subtelny", a nie w skomasowanym stopniu. Działają w myśl zasady, że najpierw trzeba nas oswoić z myślą o ich istnieniu, a tego nie robi się z dnia na dzień lądując wielkim statkiem w centrum miasta i wywołując ogólnonarodową panikę... Bo jaką mamy teraz sytuację? a no taką, że według oficjalnych informacji wciąż nie ma dowodów na istnienie pozaziemskich cywilizacji a wszelkie doniesienia o UFO są przez większość społeczności traktowane z przymrożeniem oka. A co by się stało gdyby nagle wszem i wobec obcy zdecydowali się ostatecznie ujawnić lądując w centrum byle jakiego miasta? Wybuchła by większa panika niż jesteśmy (Ty i ja) to sobie w stanie wyobrazić, chyba nie zaprzeczysz temu? Człowiek z natury rzeczy boi się wszystkiego czego nie zna, a uwierz mi gdyby nagle zobaczył nad swoją głową wielki spodek latający to chaos jaki by z tego powodu zapanował byłby wręcz nie do ogarnięcia, ludzie zaczeliby wariować myśląc że to inwazja...

A poza tym nie bierzesz jednego pod uwagę - roli mediów... Media w ogóle nie nagłaśniają przypadków dotyczących UFO, a gdyby nagle w środku dnia wszystkie stacje telewizyjne zaczęły transmitować sygnał z miejsca lądowania statku to ludzie oglądający to mogliby ze strachu dokonywać samobójstw. Uważasz to za niedorzeczne? W USA swego czasu, bodaj w latach 90-tych przeprowadzono taki eksperyment - w porze największej oglądalności przerwano program nadając informację na żywo jakoby ludzkość nawiązała kontakt z obcą cywilizacją... oczywiście zaraz po nadaniu tej informacji zaznaczono, że to był żart, ale jak się okazało w ciągu 3 minutowego przekazu 10 osób popełniło samobójstwo słysząc taką informację...

Pomyśl sam, gdyby Obcy zdecydowali się na tak drastyczny krok jak jednoznaczne ujawnienie swego istnienia to było by to największe wydarzenie w dziejach naszej planety... uważasz, że naprawdę jesteśmy tak na globalną skalę na nie gotowi? (wiem, miałem nie zadawać tego pytania :mruga ) ale pomyśl sam jakbyś Ty zareagował gdybyś rano wychodząc z domu zauważył nad sobą statek wielkości np tego z filmu "Dzień Niepodległości" ? Tak powiedz szczerze...

Dołączona grafika

Użytkownik Andres edytował ten post 12 October 2010 - 20:55

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 12 October 2010 - 21:11

Trudno mi nadążyć na tym poziomie argumentacji :pajac

Cytat

Działają w myśl zasady, że najpierw trzeba nas oswoić z myślą o ich istnieniu, a tego nie robi się z dnia na dzień lądując wielkim statkiem w centrum miasta i wywołując ogólnonarodową panikę

Straszni długo nas już oswajają, bo chyba ty gdzieś wcześniej pisałeś że już latali w starożytności. :lol:

Cytat

Uważasz to za niedorzeczne? W USA swego czasu, bodaj w latach 90-tych przeprowadzono taki eksperyment - w porze największej oglądalności przerwano program nadając informację na żywo jakoby ludzkość nawiązała kontakt z obcą cywilizacją... oczywiście zaraz po nadaniu tej informacji zaznaczono, że to był żart, ale jak się okazało w ciągu 3 minutowego przekazu 10 osób popełniło samobójstwo słysząc taką informację...

To więcej niż niedorzeczne, powiem nawet że głupie. Może sam lub któryś z twoich znajomych lub rodziny by zrobił sobie kuku w takiej sytuacji?

Ale jak chcesz to tak na szybko zmontuję ci straszną historyjkę z UFO w roli głównej: :D

UFO brało udział w kolizji z Airbusem A330?

Cytat

Według niepotwierdzonych źródeł rządowych,w rejonie katastrofy był widoczny NOL zachowujący się nietypowo. Źródła te donoszą że jeden z ostatnich komunikatów potwierdza że "jesteśmy na kursie kolizyjnym z NOL. Tego dnia więcej załóg widziało NOL i informowało o tym. Do Brazylii natychmiast wysłano agentów,celem potwierdzenia tych niewiarygodnych informacji.

Od dłuższego czasu obserwowano dziwne (wrogie) zachowanie NOL w tym rejonie,dane te zostały jednak utajnione,mimo że stanowiły zagrożenie.

Według specjalistów, najbardziej prawdopodobną przyczyną katastrofy samolotu Air France była usterka komputerów związana z skrajnymi warunkami atmosferycznymi, nie wyklucza się uderzenia pioruna. Jednak także ewentualny atak NOL jest brany pod uwagę.
net i spółka zoo

Swego czasu jak to wrzuciłem do internetu to był poważny odbiór i poważna dyskusja. :mruga

To może traktujmy się poważnie. :letssin:

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 12 October 2010 - 21:21

Ech... widzę, że nie sposób z Tobą poważnie podyskutować... masz tendencję do zbywania wszystkiego ironią zamiast spróbować rzeczowo odpowiedzieć na moją argumentację... Mówisz, że stoi ona na niskim poziomie? ok, zatem czekam na Twoją... Przedstaw mi swoje argumenty przemawiające za tym, że w całym Wszechświecie jedynie na Ziemi mamy do czynienia z inteligentną formą życia, stojącą na wysokim poziomie zaawansowania zarówno technologicznego, społecznego jak i kulturowego... Mam nadzieję, że Twoja argumentacja będzie bardziej rozbudowana niż twierdzenie "Obcy nie istnieją bo żadnego nie widziałem"

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 12 October 2010 - 21:29

Cytat

Obcy nie istnieją bo żadnego nie widziałem

A Ty widziałeś? Czy tylko dałeś się ponieść fantazji innych.?

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 12 October 2010 - 21:52

Wyświetl postUżytkownik Spitygniew dnia 12 October 2010 - 21:29 napisał

A Ty widziałeś? Czy tylko dałeś się ponieść fantazji innych.?

Nie widziałem, ale też żadnej fantazji się ponieść nie dałem. Pisałem już o tym w którymś z poprzednich postów, dlaczego uważam, że nie jesteśmy sami we Wszechświecie, ale odpowiem ponownie. Kieruje się w tym aspekcie przede wszystkim logiką i niczym więcej. A ta logika sprowadza się do takich argumentów.

Argument numer 1. (główny) Wszechświat jest zbyt wielką, zbyt rozległą materią by twierdzić, że życie nigdzie indziej nie mogło powstać - Ziemia nie jest tu żadnym kosmicznym ewenementem, po prostu skoro na naszej planecie mogło powstać rozwinięte życie to proces ten może się powtórzyć na innych planetach (których są niezliczone wręcz ilości, więcej niż ziarenek piasku na Saharze)

Argument numer 2. Wszelkich poszlak mówiących o istnieniu pozaziemskich istot jest zbyt wiele by je wszystkie zignorować (zapiski historyczne, zdjęcia, nagrania, świadkowie, piktogramy). Tego po prostu jest zbyt wiele by uznać, że wszystkie te materiały są falsyfikatem tym bardziej, że wielu z nich nie sposób podważyć (ich autentyczności)

Argument numer 3. Za mało jeszcze wiemy o powstaniu Wszechświata (tzn. nie wiemy praktycznie nic) by uważać, że jesteśmy jedyną inteligentną formą życia w nim się znajdującą

Do tego dochodzi jeszcze wiele innych argumentów, ale reasumując - ja podchodzę do wszystkiego przez pryzmat tego co jest logiczne, a co nie... Dla mnie Wszechświat składający się z miliardów galaktyk, a w nich miliardów układów gwiezdnych (podobnych do naszego Układu Słonecznego), a w nich miliardów planet (na pewno i takich podobnych do Ziemi) posiadający tylko jedną inteligentną formę życia w postaci ludzi jest skrajnie, wybitnie nielogiczny...

Ja nie daje się ponieść niczyjej fantazji, dlatego np do większości rewelacji menixa podchodze z ogromnym dystansem (delikatnie mówiąc) :D ale nie odrzucam z góry wszystkiego co budzi kontrowersje, co jest niezbadane... - jeśli widzę w jakiejś teorii logiczny sens to zagłębiam się w nią jeszcze bardziej w poszukiwaniu odpowiedzi, ale nigdy nie tracę zdrowego rozsądku bo wtedy zamiast odpowiedzi znalazłbym tylko kolejne pytania :D :mruga

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 12 October 2010 - 22:01

Banalne zdania dodają epickiego rozmachu. :mruga

Reasumując - Jak coś jest logiczne lub wydaje się logiczne lub jest dla Ciebie korzystne, to jest prawdziwe. Bo tak. :boks2

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 357

Napisano 12 October 2010 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik Spitygniew dnia 12 October 2010 - 22:01 napisał

Banalne zdania dodają epickiego rozmachu. :mruga

Reasumując - Jak coś jest logiczne lub wydaje się logiczne lub jest dla Ciebie korzystne, to jest prawdziwe. Bo tak. :boks2

Nie bardzo rozumiem ostatni wywód... sugerujesz, że narzucam komuś własne zdanie? ;) ależ nie... (choć może to tak wygląda), po prostu staram się pokazać argumenty przemawiające za poruszaną kwestią lub jej przeciw. Oczywiście dalej możemy zostać przy swoim - ja z przekonaniem, że obce formy życia (inteligentne) istnieją i nawet nas odwiedzają, a Ty, że to jest wybujała fantazja i nic więcej. Czas pokaże kto z nas miał rację, mam nadzieje, że jeszcze za naszych czasów się o tym przekonamy ;)

Temat uważam za wyczerpany :mruga

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 13 October 2010 - 12:18

Ok., nie było to łatwe, ale przebrnąłem jakimś cudem przez temat, w tym posty Wybawcy Świata menixa i jego "materiał dowodowy" w postaci fantastycznych filmików - najbardziej przypadł mi do gustu kosmita w areszcie... Całe szczęście, że autor nie oglądał "Marsjanie atakują!", bo materiały zawarte w tym dokumencie przyprawiłyby go pewnie o zawał :D

Przypominam, że tytuł tematu brzmi "Zwalczaj Nowy Porządek Świata".
Wygląda na to, że owo zalecenie menix wziął do serca aż nadto, bo w jego postach nie ma nie tylko porządku, ale chociażby sensu. Cały przekaz jego przydługich wywodów sprowadza się do dwóch punktów - przekonywania o istnieniu kosmitów i psioczenia na okrutnych lekarzy, którzy morderczymi procedurami uśmiercają pacjentów.
O ile oba wymienione poglądy można by uznać za zdrowe, to problem zaczyna się w chwili, gdy autor zawiązuje je w całość i znajduje tam spisek. Na dodatek uważa, że jest to "logiczne"...
W takich sytuacjach trzeba zacząć leczenie, a poglądy paranoika nie podlegają perswazji, ale dla wszystkiego (mimo wszystko) postaram się do nich odnieść:

Po pierwsze służba zdrowia.
Nawet jeżeli uznamy WHO i firmy farmaceutyczne za mało wiarygodne organy (z czym zresztą się zgadzam), to nie widzę powodu, abym miał uznać za bardziej wiarygodnego niejakiego Nulla Gary'ego - prawnika medycznego, który żyje z oczerniania lekarzy.
W interesie WHO i firm leży sprzedaż szczepionek i leków, w interesie prawników - wywlekanie ewentualnych wypadków i działań niepożądanych. Każdy dba o swój tyłek - to, co jedni usiłują tuszować, drudzy rozdmuchują przed tłumem.
Niezależnie od oceny racji w tym sporze (który to zresztą nie ma prawa się skończyć, bo jedna grupa zawodowa żeruje na wpadkach drugiej), właśnie w takim kontekście (zawodowo-ekonomicznym) należy go rozpatrywać.
Przypominam o naczelnej zasadzie - najbardziej prawdopodobne wyjaśnienie zjawiska jest zwykle prawdziwe. Oznacza to, że powodem takich a nie innych działań firm i lekarzy (odnosząc się do wypaczeń) są względy ekonomiczne, a nie powiązania z UFO i chęć mutowania gatunku.
Tyle.

Druga kwestia - kosmici.
Co prawda nie jestem zdania, że jesteśmy jedyną cywilizacją wszechświata, ale rzekome wizyty obcych i rzekome dowody pozostawiają wiele do życzenia, w sensie wiarygodności. Tak samo jak w akapicie poprzednim, spośród wielu logicznych teorii wybieram najbardziej możliwe.
Przykładowo - jeżeli na niebie pojawiają się światła, to uznaję je za dzieło człowieka, bo istnienie człowieka jest dowiedzione, a kosmitów nie. Idąc dalej - jeżeli np. rząd próbuje zatuszować zjawisko, to jest to dla mnie dowodem, że rząd był sprawcą tych zjawisk, bo to bardziej prawdopodobne niż wizja, że rząd jest w spisku z obcymi. Analogicznie - opowieści o porwaniach przez obcych snują zwykle fantaści, ludzie z zaburzeniami lub chorzy, bo (znowu analogicznie) istnienie chorób i mitomanii jest dowiedzione, istnienie kosmitów zaś nie.
Podkreślam, że w myśl zasad tej naukowej dedukcji inne teorie uważam za mniej wiarygodne, ale nadal dopuszczam możliwość, że faktycznie jacyś obcy przylatują na Ziemię i faktycznie wszczepiają ludziom implanty. Jednak nawet zakładając tę wizję rodem z s-f, łączenie wizyt obcych z działaniami lekarzy, a obu związanych działań z jakimś Nowym Porządkiem, świadczy o zaburzeniach, albo psychicznej chorobie.

Podsumowując, bez względu na to jak chciwi i źli są medycy, jak samolubny jest rząd i jak wielu ludzi porwali Marsjanie, nie znajduję powodu, aby podane czynniki wiązać pomiędzy sobą i spodziewać się Nowego Porządku. Obawiam się raczej, że Nieporządek Obecny nie ulegnie poprawie...

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   menix 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 937

Napisano 13 October 2010 - 20:07

Wyświetl postUżytkownik Prince dnia 13 October 2010 - 12:18 napisał

Przypominam, że tytuł tematu brzmi "Zwalczaj Nowy Porządek Świata".
Wygląda na to, że owo zalecenie menix wziął do serca aż nadto, bo w jego postach nie ma nie tylko porządku, ale chociażby sensu. Cały przekaz jego przydługich wywodów sprowadza się do dwóch punktów - przekonywania o istnieniu kosmitów i psioczenia na okrutnych lekarzy, którzy morderczymi procedurami uśmiercają pacjentów.
O ile oba wymienione poglądy można by uznać za zdrowe, to problem zaczyna się w chwili, gdy autor zawiązuje je w całość i znajduje tam spisek. Na dodatek uważa, że jest to "logiczne"...

Chyba narobił się tutaj sporawy bałagan,zacznijmy z innej beczki pierw obejrzyjcie sobie ten film

może nasze spory o istnienie ufo i obcych cywilizacji złagodnieją,bo tak możemy do 2013r.No chyba ze znów uznacie to za jakaś podróbę i chust a nie dowód-pewnie stwierdzicie ze ci ludzie są na pikniku a te białe kropeczki na niebie to ich deserek,gdzieś muszę mieć filmik z tej serii gdzie tworzą formacje w taki sposób wizerunkowo identyczny jaki Maryja miała na odzieniu .Wciąż zaprzeczacie moim podsumowaniom sprawy-ok rozumiem.Ale mam odczucie po postach Prince ze nie czyta moich dokładnie odpowiadając na nie,wspak odbierając je -sorry ale pisze konkretnie i na temat najprościej jak potrafię i żeby było to odpowiednio odebrane,tak jak ja to odbieram-jest dla mnie przejrzyste.Podkreślam ze przeczytałem je wszystkie ponownie i wszystko dla odbiorcy powinno być jasne,wiec nie rozumiem stwierdzenia Princa ze nie ma w nich kurna sensu,nie wiem niech się wypowie ktoś inny z po za naszego kręgu.I sorry ale o lekarzach to była specjalna indywidualna odpowiedz,ale można ją przypisać do problemu medycyny bowiem związana jest z tym tematem Nowego porządku Świata a ze ktoś tego nie rozumie to ja jestem bezradny w takiej sytuacji-nie mój problem.Wszystkie tematy są ścisłe powiązane ze sobą ,płyną z jednego źródła i są wprowadzane w nasze życie,jak i sprowadzają się do NWO -by go zwalczać trzeba rozumieć podstawy a jak widać Prince ich nie rozumie wiec jak ma go zwalczać?Podkreślam również ze nie jestem jakimś waszym wybawcą i jestem tutaj bo chce tu być.I jeżeli ktoś miałby się tu leczyć to tylko jedynie PRINCE-odłóż na bok wiec swoją wzgardę i pomóż sobie zrozumieć.TO nie jest żaden spisek to są FAKTY ŻYCIOWE FAKTY TO SIĘ DZIEJE NA NASZYCH OCZACH jak możesz temu zaprzeczać ?????Nastąpiła kulminacja zdarzeń,zdarzeń tak wielkich ze aż nie sposób ich nie zauważyć i przechodzić ku temu obok- a ONI wprowadzają następne surowe w nasze życie plany co widać już w Polskiej polityce-nadal będą dziurę latać podwyższonymi podatkami z naszej kieszeni dopóty nie wzrosną do 95% ty Prince tego nie zauważy :),Wszystko jest związane z NWO bowiem jest to koniec naszej gry życia ,jest końcowym wyrazem tych wszystkich wydarzeń jakie opisałem dotychczas na forum.PODSUMOWUJĄC TWOJE POSTY PRINCE ZAPRZECZASZ FAKTOM KTÓRYCH NIE JESTEŚ W STANIE ZAUWAŻYĆ A TEMU KTO JE WIDZI I OPISUJE ZARZUCASZ CHOROBĘ.

Użytkownik menix edytował ten post 13 October 2010 - 20:17

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 13 October 2010 - 20:23

Cytat

ONI wprowadzają następne surowe w nasze życie plany co widać już w Polskiej polityce-nadal będą dziurę latać podwyższonymi podatkami z naszej kieszeni dopóty nie wzrosną do 95% ty Prince tego nie zauważy

ONI, UKŁAD i określone kręgi, to moje ulubione. :lol: Ja wymiękam wobec takiej powalającej argumentacji. :pajac

Gdyby na wyborach można było wskazać, kogo posadzić, to frekwencja dochodziła by do 100%. :mruga

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   menix 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 937

Napisano 13 October 2010 - 20:56

Nie poruszyłem jednego ważnego nie wiem jak dla was? problemu,na pewno musiał być przez was zauważony i pozwolę go sobie krótko opisać.Problem dotyczy działań celowych naszych rządów na świecie jakimi są działania by nas unicestwić.
Wiec temat dotyczy NWO który jest związany ze zmniejszeniem populacji do 500-600 mln (niewolników) na świecie.
Do działań unicestwiania należy zrzucanie nam na głowy za pomocą samolotów ścisłe składnikowej trujących substancji chemicznych które miały na celu nie tylko zniszczyć uprawiana roślinność prywatną ale i tez zniszczyć nam układy immunologiczne.Widziałem na własne oczy smugi chemitrails nie tylko u nas w kraju ale i w innych przez które przejeżdżałem,było to ciut przed wakacjami połowa czerwca 2010 z powodu iż były problemy na lotniskach wybrałem się do Anglli samochodem to co widziałem przerosło moje myśli ze to się dzieje na całym święcie było tego masę ale najwięcej tego świństwa rozsiewali w Belgii i co zauważyłem smugi były rozsiewane na niższym pułapie
na maxa nie było widać nieba to była jedna wielka posiekana pajęczyna otrzymująca się godzinami a nawet powiedziałbym dniami.przejeżdżając przez Polskę,Niemcy,kawalątek Francji to były one do 20 liniowych smug na danym obszarze w Belgii było ich setki!Nie zwracał bym na nie uwagi gdy jak tylko zaczęli je siać to jak nigdy w życiu zacząłem seryjnie chorować jedna choroba nie zakończona druga się zaczynała:zapalenie uszu,Ah1N1,a potem grypa płucna ah5n1 albo ah1n5,oczywiście były to długotrwałe choroby zapalenie uszu trwało 1.5 tyg,Ah1n1 trwała 3 a Ah1n5 2tyg-także długi aż za długi czas chorowałem.I o tym właśnie mówiłem we wcześniejszym poście ze jest to program który nas dosięga w rzeczywistości -jest realizowany na naszych oczach.Oczywiście są filmy na youtube pokazują co zawierają chemitraile jak to wygląda na pokładzie samolotu jest wszystko udokumentowane i poparte badaniami wiec nie piszcie znów ze to mrzonki i ja w to nie wierze bo ja tego nie widzieć......

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 13 October 2010 - 21:06

Cytat

Nie poruszyłem jednego ważnego nie wiem jak dla was?

Też nie poruszyłem jednego ważnego nie wiem jak dla was? :D

Ktoś wie jak muchy i inne lądują na suficie?
Nigdy się nad tą prostą akrobacją powietrzną nie zastanawiałem, ale może czas się dowiedzieć jak to robią. :letssin:

Czy ta tytułowa mucha robi pętle by znaleźć się do góry nogami czy może robi beczkę? może ktoś ma jeszcze inną wizje? B)

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 13 October 2010 - 21:57

Wyświetl postUżytkownik menix dnia 13 October 2010 - 20:07 napisał

PODSUMOWUJĄC TWOJE POSTY PRINCE ZAPRZECZASZ FAKTOM KTÓRYCH NIE JESTEŚ W STANIE ZAUWAŻYĆ A TEMU KTO JE WIDZI I OPISUJE ZARZUCASZ CHOROBĘ.

Podsumowując moje posty, najwyraźniej nie zrozumiałeś z nich ani słowa, skoro twierdzisz, że zaprzeczam faktom.
Jakie są fakty..? Ano różne internetowe filmiki, których autorzy interpretują tendencyjnie zjawiska, które miały miejsce faktycznie, lub zostały zmyślone. To są jedyne fakty, jakie nam przyszło oglądać. Ocena pokazanych zjawisk zgodna z oceną autorów, to nie są już fakty, a tylko wolne domysły.
Ty zakładasz, że źródłem świateł są kosmiczne statki i jest to faktycznie logiczne. Jeżeli uznamy, że to nie statki a nieznane zjawisko atmosferyczne, to będzie to również logiczne. Równie logiczne będzie założenie, że jest to tajna broń wojska, podobnie jak to, że światła należą do elfów (zmutowanej odmiany elfo-wilkołako-zombies), które na co dzień zamieszkują groty Meksyku, a raz na sto lat wylatują na żer. Każda z podanych wersji trzyma się kupy na równi, prawda..? Nie wiem więc skąd założenie, że światła to na pewno kosmici, a nie elfy-mutanty.

Ale powtórzę to po raz kolejny - załóżmy przez moment, że światła to faktycznie kosmici, a szczepionki i leki wykańczają ludzkość. Zlituj się menix nad sobą i wytłumacz w końcu, co wiąże lekarzy z UFO i dlaczego sądzisz, że działania medyków mają za cel zabijanie, a nie dorobienie się kasy..?
Zwracam Twoją uwagę, że żaden z Twoich idoli (czyli autorów filmów) nie popadł w takie szaleństwo, by wiązać lekarzy z UFO i mówić o jakimś Nowym Porządku. Powinieneś zrozumieć, że świat jest pełen wypaczeń i niewyjaśnionych zjawisk, ale to nie oznacza, że one wszystkie są ze sobą związane.

menix napisał:

ONI wprowadzają następne surowe w nasze życie plany

Oni, to znaczy kto..?

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   menix 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 937

Napisano 13 October 2010 - 21:57

Jeśli interesowali byście się kosmosem wiedzieli byście podstawowe rzeczy ze panuje tam temperatura około -200 C,nie ma w nim odpadków swobodnie latających ponieważ żadna satelita długo by nie podziałała-a jeśli owe by istniały zostały by natychmiast przyciągnięte przez planety naszego układu słonecznego-(prawdziwym odkurzaczem jest planeta Jowisz w naszym ukł.słonecznym),i jak wiadomo widoczna dla nas materia czyli biała materia ma właściwości materialnego przyciągania się-podejrzewam ze materia niewidzialna czyli czarna materia w kosmosie odpycha się.Planety są białą materią ponieważ je widać naszym zmysłem wzroku i tworzone były naturalnie przez przyciąganie się owej materii.Zapodam film udowadniający z wycieków NASA co się dzieje w kosmosie i wiele jeszcze ludzi o tym nie wie i jest on pełny obiektów których tam nie powinno być a jednak są ,znajdują się tam krążą i tańczą do kamer z naszych satelit dają przeróżne znaki wykonują przeróżne latawce dmuchawce wiatr -jeżeli wrzucimy kamyk do wody ryby w pobliżu się płoszą tu jest odwrotnie lina się urywa zwany tether czy jakoś tak a obiekty krążą koło niego jak pśiory za suką która ma cieczkę.Filmy są dla mnie autentyczne-prawdziwe nie do podrobienia i umarł bym za te słowa jeżeli ktoś mi udowodni ze nie są:).O to jeden z dziesiątkowanych filmów z przecieków NASA:gdzie dokładnie widać ze są to pojazdy "ufo".

To co napisałem w tym nie jest nikt w stanie podważyć ale próbujcie :)
To jest technologia Amerykańska zapożyczona od aliens na filmie który przedstawia znikający TR3B-chciałoby się takim polatać.technologia znikania polega na braku załamań światła dlatego staje się nie widzialny na naszego zmysłu wzroku trzeba by było użyć podczerwieni lub czegoś innego.

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Spitygniew 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 1203

Napisano 13 October 2010 - 22:16

Tiiiia, wobec takiej argumentacji pozostaje mi sięgnąć po argument ostateczny

Polecam fragment o fanatyku. :boks2

Opcje tematu:

• (88 stron)