Wydana przez Nintendo "Walk with me! Do you know your walking routine"?, to pierwsza gra wideo przeznaczona zarówno dla ludzi jak i ich czworonożnych przyjaciół.
W opakowaniu z grą "Walk with me! Do you know your walking routine"? znajdują się dwa Actimetery. Dzięki tym urządzeniom działającym na zasadzie krokomierza użytkownicy Nintendo DS mają możliwość mierzenia i porównywania wyników w chodzeniu – własnych, bądź też swojego psa. Urządzenia te zmieszczą się w każdej kieszeni i można je łatwo przymocować do psiej obroży. Krok po kroku mierzą one dzienną aktywność dwu- i czteronożnych użytkowników. Dane nawet czterech różnych profili użytkowników pozostają zapisane w krokomierzach przez siedem dni.
Poprzez wykorzystanie techniki bezprzewodowej dane te bezproblemowo przesłane mogą zostać na konsolę Nintendo DS. Tym sposobem uwiecznić można rekordowe wyniki, bądź stworzyć diagramy aktywności i zestawienia rankingów. "Walk with me! Do you know your walking routine"? to gra motywująca użytkowników do poruszania się i zdrowego, pełnego harmonii trybu życia.
REKLAMA
Wszyscy zainteresowani nowym programem mogą zapoznać się z możliwościami gry w czerwcu na zamku Greifenberg. Obecne na psim festiwalu Nintendo udostępni bowiem egzemplarze testowe konsoli NDS wraz z załączonym Actimetrem, które będzie można poddać testowi podczas spaceru po otaczającym zamek parku.
Zródło:Maciej Gajewski, Chip
Co myślicie o takiej grze ?
Strona 1 z 1
Gra dla psów
Napisano 10 June 2009 - 15:58
Dosyć słaba fabuła i grafika, ale dołączenie specjalnego kontrolera kusi
Tylko jak będzie z grywalnością
Napisano 17 June 2009 - 07:41
Myślę że własciciele psów będą zainteresowani:))
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur
Napisano 17 June 2009 - 10:43
Mój owczarek niemiecki ma dopiero dwa i pół miesiąca, i na razie przewraca się o własne łapy, ale dlaczego nie spróbować, jak podrośnie
?
Love is the fruit of friendship <3
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
"Człowiek szuka miłości bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym" - Jan Paweł II
Napisano 27 June 2009 - 13:09
... ja miałem tą grę ...
gra ma słabą grafikę i jakość , ale kontroler może być
mój pies zawsze wygrywa w ilości kroków ...
gra ma słabą grafikę i jakość , ale kontroler może być
mój pies zawsze wygrywa w ilości kroków ...
Gdyby ludzie mówili tylko o tym co rozumieją cały świat by milczał...
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie