Forum Lagata.pl: Tor F1 w Polsce - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Tor F1 w Polsce są plany budowy w naszym kraju ulicznego toru F1

#1 Gość_koles_*

• Grupa Goście

Napisano 01 June 2009 - 20:09

Rozpoczęła się walka między 4 polskimi miastami o budowę ulicznego toru F1 w szranki stanęły takie polskie metropolie jak Warszawa, Kraków, Wrocław i Gdańsk za około 2 miesiące bedziemy mieli zwycięzcęsmile.gif

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 2764
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 01 June 2009 - 21:05

tja? ciekawe kto za to zapłaci tongue.gif i jak mają zamiar zmusić FIA żeby zorganizowała u nas wyścig.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   croc 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3238
  • Rejestracja Mon, 25 Sep 06

Napisano 01 June 2009 - 21:25

tor F1 w Polsce miał być budowany już z 5 razy jak nie więcej jak byli sponsorzy to zawsze było coś nie tak i tak będzie teraz
Największy błąd, jaki możemy popełnić w życiu, to poddanie się lękowi przed popełnieniem błędu.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 01 June 2009 - 22:40

Uliczny tor w Polsce??? Prima Aprilis był równo dwa miesiące temu.

#5 Gość_komaQ_*

• Grupa Goście

Napisano 02 June 2009 - 23:24

Uważam że to doskonaly pomysł i powinien być zrealizowany, osobiście uważam że WROCŁAW jest najlepszym mistem tego celu! F1 we Wrocławiu napewno by odniósła by wielie powodzenie i nie zabrakloby wiernych fanów tego sportu!

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764

Napisano 02 June 2009 - 23:26

Gdziekolwiek nie będzie to i tak cie nie będzie stać na bilet ;P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#7 Gość_emixik_*

• Grupa Goście

Napisano 03 June 2009 - 23:48

Ciekawa sprawa, sponsorzy już są jak by ktoś nie wiedział wink.gif kwestia odczekania. Władze miast są przychylne projektowi. Podsumowując jest kasa, władza się zgadza. To dlaczego by nie ? smile.gif Wybierać się z żonką i dziećmi nad morze , obejrzeć oceanarium w Gdyni i skoczyć na wyścigi F1 D.gif luxus ludzie D.gif

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jarcow 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 61
  • Rejestracja Tue, 05 May 09

Napisano 05 June 2009 - 16:05

Jeśli ktoś zainwestuję tą ogromną kasę, to wszystko jest do zrobienia.

#9 Gość_komaQ_*

• Grupa Goście

Napisano 06 June 2009 - 18:05

Wrocław jest jednym z miast, w którym już w przeszłości myślano o budowie toru F1. Projekt toru ulicznego wykorzystuje urok tego zabytkowego miasta opartego na wyspach i kanałach Odry.

Cała akcja została zainicjowana ze względu na rosnącą popularność F1 w naszym kraju, którą nakręca krakowianin Robert Kubica. Do tworzenia nowych ulicznych torów otwarcie zachęca również Ecclestone. Samo złożenie projektu toru nie gwarantuje oczywiście włączenia do cyklu mistrzostw świata - najpierw trzeba odstać swoje w kolejce, w której czekają Meksyk, Rosja, Grecja, Maroko, RPA i Rzym.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4719
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 06 June 2009 - 19:17

To ja was zdziwię może ale ja plotki o torze F1 w Polsce znałem już jakieś 15 lat temu,wtedy dużo terenów wokół Białej Podlaskiej kupił jakiś szejk i były plany utworzenia tam toru F1 ale niestety pare lat temu wycofano sie z tego planu całkowicie.
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#11 Gość_komaQ_*

• Grupa Goście

Napisano 07 June 2009 - 21:39

Czy już za kilka lat bolidy Formuły 1 będą się ścigać na polskich ulicach? Z takim ambitnym pomysłem wystąpiła firma spam, która we współpracy ze zespołem architektów zaproponowała uliczne tory w czterech dużych miastach naszego kraju. Możesz pomóc w wyborze

Akcja ma związek z rosnącym z roku na rok zainteresowaniem wyścigami Formuły 1 w naszym kraju. Oczywiście, olbrzymia w tym zasługa Roberta Kubicy. Na stronie www.torformuly1.pl można obejrzeć dokładne mapki każdego z torów o zagłosować na jeden z projektów. Trasy wyznaczono w takich miastach, jak: Gdynia, Kraków, Warszawa oraz Wrocław. Plebiscyt trwać będzie do końca lipca, a na podstawie jego wyników do władz F1 wystosowana zostanie oficjalna propozycja zwycięskiego toru. Więcej informacji na temat tego ambitnego przedsięwzięcia możecie przeczytać tu.

Pomijając marketingowy aspekt akcji, trzeba przyznać, że pomysł zbudowania w Polsce ulicznego toru Formuły 1 brzmi bardzo kusząco. Trzeba jednak pamiętać, że samo zaprojektowanie trasy to dopiero pierwszy - i prawdopodobnie najłatwiejszy - krok w drodze do celu. Miasto ubiegające się o organizację Grand Prix F1, oprócz rygorystycznych wymogów infrastrukturalnych, musi także dysponować pokaźnymi funduszami. Koszt samych licencji sięga wielu milionów dolarów. Poza tym, już teraz w kolejce jest kilka miast czekających na pozytywne rozpatrzenie swoich aplikacji.

A jakie jest Wasze zdanie? Co myślicie o tym konkretnym przedsięwzięciu oraz o samym pomyśle budowania kolejnych torów ulicznych?

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:43

#12 Gość_emixik_*

• Grupa Goście

Napisano 09 June 2009 - 10:41

Szejk Szejkiem prywatna osoba po za tym bez żartów... spam jest globalnym partnerem F1 a nie jakąś osobą fizyczną więc nie ma tego nawet co porównywać.
Do tego maja wypuszczać fajne telefony D.gif z przezroczystą klawiaturą. Tak samo tor estetyka ludziska estetyka. Tor uliczny jest moim zdaniem do zrealizowania.

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:43

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   marshall 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 2764

Napisano 09 June 2009 - 12:38

LG? Przecież oni nawet porządnie telefonu nie potrafią zaprojektować. Psują wszystko czego się dotkną. Moi znajomi którzy dali się naciąć i kupili coś od LG tylko nieustannie narzekają tongue.gif Jak oni mają się mieszać w budowę torów to ja dziękuję. Zostaję w domu.

sasasasasa splashpz7.gif
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 09 June 2009 - 13:00

Aha, reklama LG, to dlatego nigdzie nic nie słyszę na ten temat poza tym forum smile.gif .

CYTAT("marshall")
Moi znajomi którzy dali się naciąć i kupili coś od LG tylko nieustannie narzekają

Ja nie narzekam na monitor tongue.gif .
Na telefon też w sumie nie, chociaż do ideału mu brakuje D.gif .

#15 Gość_emixik_*

• Grupa Goście

Napisano 09 June 2009 - 15:04

hymm a propos projektów telefonów to bym się spierał ;p projekty mają jak najbardziej stylowe i chyba maja jedne z lepszych wbudowanych aparatów.
I jak oni się za coś wezmą to zrobią to dobrze wink.gif

#16 Gość_komaQ_*

• Grupa Goście

Napisano 09 June 2009 - 20:46

Wrocławianie przez cały weekend mogli w Magnolia Park przejechać się symulatorem Formuły 1 i zobaczyć bolid Roberta Kubicy.

Każdy mógł się poczuć jak uczestnik tych rozgrywek - ścigając się wirtualnie, siedząc w jedynym w Europie hydraulicznym symulatorze. Ponadto wszyscy mogli spróbować swoich sił jako mechanicy w serwisie Pit Stop, ucząc się zmiany koła pojazdu.

Przy okazji firma spam, która zakomunikowała tydzień temu, że Wrocław ma szanse na uliczny tor do wyścigów, zbierała wśród mieszkańców podpisy poparcia dla tego pomysłu. W głosowaniu na stronie torformuly1.pl, w którym mieście Polski zbudować tor uliczny, Wrocław jest drugi, za Gdynią, a przed Krakowem i Warszawą.
Zobacz także:
Wrocław: Tor Formuły pod twoim oknem

Wcześniej niż na ten rzeczywisty tor F1 mamy szansę jednak na wirtualny. Jeśli wrocławianie złożą więcej podpisów niż mieszkańcy innych miast, to powstanie komputerowa wersja toru, który powiedzie ulicami stolicy Dolnego Śląska. Zmagać się na nim będą zawodnicy z całej Polski podczas zawodów na symulatorach.

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:42

#17 Gość_szklanka_wody_*

• Grupa Goście

Napisano 10 June 2009 - 15:44

Ja też mam spam i jakoś nie narzekam, mam go od jakiś 2 lat i póki co działa bez zarzutów....a co do symulatorów to 13-14 czerwca będą w Krakowie D.gif A ja uważam, że lepiej gdyby tor był w Krakowie, jakby nie było miasto jest związane z Kubicą.

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:42

#18 Gość_komaQ_*

• Grupa Goście

Napisano 10 June 2009 - 22:35

spam jest partnerem globalnym F1, czyli ich sprzęty muszą być dobre skoro są wykorzystywane w najszybszym sporcie świata" ?F1 zaufało sprzętom spam!! Również posiadam monitor i telefon spam i na obecną chwilę nie mam zamiaru zmieniać tej dobrej marki!

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:41

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10316
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 10 June 2009 - 23:47

Tak jak deklarowałem:

http://www.lagata.pl/-t11075.html&view...st&p=155890

Użytkownik Prince edytował ten post 10 June 2009 - 23:53

Opcje tematu: