Forum Lagata.pl: Cienie pod oczami. - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Cienie pod oczami.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ludożerka 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 482
  • Rejestracja Sat, 31 May 08

Napisano 08 May 2009 - 16:18

Czy znacie jakieś skuteczne sposoby na rozjaśnienie cieni pod oczami? Próbowałam już różnych świetlików, rumianków itd. ale nic nie działa.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17088
  • Rejestracja Sun, 24 Sep 06

Napisano 08 May 2009 - 21:13

Musisz obserwować kiedy te cienie maja ciemniejszy kolor. Czy na ich intensywność ma wpływ zmęczenie ? Czy nie masz problemu z nerkami ?Anemia też może być przyczyną zasinień . Zacznij od wydłużenia godzin snu, pij soki owocowe i warzywne, duzo przebywaj na powietrzu, Wywietrz pokój przed snem. Jesli to nie pomoże to pozostaje Ci uzywanie odpowiedniego korektora do cieni i podkladu, albo opalanie się. Na opalonej twarzy cienie sa mniej widoczne.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   ludożerka 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 482

Napisano 09 May 2009 - 08:39

Hmm one są raczej zawsze tak samo ciemne, raczej nie zależą od zmęczenia, żadnych problemów zdrowotnych nie mam, warzywa jem i soki piję, zwykle siedzę przy otwartym oknie jeśli tylko jest ciepło. A co do korektorów i podkładów to nie lubię się malować i nie chciałabym, już chyba wolę przeżyć te cienie D.gif Myślałam raczej o jakiś kosmetykach, które pozwolą mi się ich pozbyć, a nie zatuszować splashpz7.gif

Użytkownik ludożerka edytował ten post 09 May 2009 - 11:55

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17088

Napisano 09 May 2009 - 16:27

CYTAT(ludożerka @ Dzisiaj, 8:39)
Myślałam raczej o jakiś kosmetykach, które pozwolą mi się ich pozbyć,

Mogę polecić Ci kilka produktów, ale z wiadomych względów nazwę podam Ci na PW. wink.gif

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Arachne 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1530
  • Rejestracja Fri, 05 Oct 07

Napisano 10 May 2009 - 14:48

Słyszałam, że podobno okłady z plasterków ogórka pomagają pozbyć się cieni pod oczami, ale niczego nie gwarantuję, bo osobiście tego nie wypróbowałam.

U niektórych kobiet cienie pod oczami pojawiają się lub są bardziej widoczne przed lub w trakcie okresu.
"Nie sądź po ustach do uśmiechu skorych,
ze się ból w czyjejś nie zagnieździł duszy;
nie wiesz, jak często nieraz walczyć trzeba
nim się jęk śmiechem zdławi i zagłuszy."

K. Przerwa-Tetmajer

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ludożerka 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 482

Napisano 10 May 2009 - 19:18

Niektóre cienie pod oczami są uwarunkowne genetycznie kwas.gif (płytko ukrwiona skóra pod oczami) mam nadzieję, że nie mnie to dotyczy.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   tusiaczenka 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88
  • Rejestracja Thu, 14 May 09

Napisano 14 May 2009 - 21:56

CYTAT(Arachne @ 10.05.2009, 14:48) <{POST_SNAPBACK}>
Słyszałam, że podobno okłady z plasterków ogórka pomagają pozbyć się cieni pod oczami, ale niczego nie gwarantuję, bo osobiście tego nie wypróbowałam.

probowalam i nic z tego...;/ moje cienie pod oczami sa uwarunkowane genetycznie i niestety moge je tylko retuszowac... opalanie skutecznie zakryje je no ale tylko przez jakis czas.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   ludożerka 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 482

Napisano 15 May 2009 - 22:19

Opalanie pomoże na jedno, zaszkodzi na drugie- zakryje cienie, a zniszczy skórę.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17088

Napisano 15 May 2009 - 23:17

CYTAT(ludożerka @ 46 minut temu)
Opalanie pomoże na jedno, zaszkodzi na drugie- zakryje cienie, a zniszczy skórę.

Nie wpadajmy w przesadę, trochę słońca jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Jeśli nie będzie to całodzienne smażenie na plaży, to na pewno nic nie ulegnie zniszczeniu. wink.gif Zeby opalić twarz, na Twoje potrzeby, wystarczy 10 minutowy spacer w nasłonecznionym miejscu. Po tygodniu masz już efekt.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   tusiaczenka 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 88
  • Rejestracja Thu, 14 May 09

Napisano 15 May 2009 - 23:26

ostatnio bylam na godzinnym spacerku i opalilam sobie twarz -efekt:mniej widoczne cienie pod oczami xD to na serio pomaga w pewnym stopniu:)

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   aga a. 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 11
  • Rejestracja Wed, 09 Sep 09

Napisano 09 September 2009 - 22:58

sen i dobry krem polecam

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 35
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 15 September 2009 - 13:09

Moja mama korzystała podczas pobytu w SPA z takiego zabiegu zmniejszającego obrzęk wokół oczu w salonie kosmetycznym. Cienie pod oczami znacznie się zmniejszyły, a dodatkowo oko stało się bardziej wyraziste. Mama zadowolona była z efektów więc jeśli te cienie to dla Ciebie duży problem wybieraj się co jakiś czas na taki zabieg i problem z głowy tzn. z oczu smile.gif

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17088

Napisano 15 September 2009 - 20:19

CYTAT(kamilka @ Dzisiaj, 13:09)
Moja mama korzystała podczas pobytu w SPA z takiego zabiegu zmniejszającego obrzęk wokół oczu w salonie kosmetycznym.

Jeśli już teraz Ludożerce SPA proponujesz, to gdzie ona będzie jeżdzić, jak osiągnie wiek Twojej mamy. tongue.gif

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   kamilka 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 35
  • Rejestracja Wed, 17 Dec 08

Napisano 09 October 2009 - 13:27

Staram się pomóc i tyle. Zabiegi profesjonalne przynoszą pożądane efekty. Moja mama próbowała różnych kremów, ale dopiero po profesjonalnym zabiegu zauważyła znaczną poprawę. Płacisz ale też sporo oczekujesz. Podobnie np. z problemem cellulitu nic tak dobrze sobie nie poradzi jak masaże profesjonalnymi rolkami - endermologia. Takie zabiegi są po to by ludziom pomagać. Nie ważne ile masz lat, jeśli oczekujesz znacznych REZULTATÓW i widocznej POPRAWY powinieneś udać się do SPA. Takie jest moje zdanie.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Lusiek276 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 19
  • Rejestracja Sun, 29 Nov 09

Napisano 29 November 2009 - 13:51

Przedewszystkim polecam sen, ale z autopsji wiem, że nie zawsze pomaga on w stu procentach. Ja używam jeszcze na cienie żelu ze świetlikiem Flos-leku. Jest świetny i faktycznie zmniejsza opuchliznę i cienie. Poza tym przyjemnie chłodzi i odpręża zmęczoną skórę w okół oczu. Polecam smile.gif

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   skoda 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 6
  • Rejestracja Wed, 20 Oct 10

Napisano 20 October 2010 - 14:58

Fajnym kremem pod oczy i na powieki jest krem z lnianej serii polleny eva. Problem z sińcami się skonczył odkąd go używam. Jest bardzo delikatny dla skóry, nie podrażnia ani nie uczula, szybko sie wchłania.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   aneciakb 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Domokrążcy
  • Postów 49
  • Rejestracja Wed, 17 Nov 10

Napisano 29 July 2011 - 17:48

Moja kolezanka robiła sobie teraz taki zabieg on sie chyba nazywał Revitacare jesli dobrze pamietam.I był on z duzą iloscia vitC i retinolu.I własnie ten zabieg bardzo pomógł jej na problemy z podkrążonymi oczami.Dlatego własnie jesli juz decydujecie sie na jakiś zabieg to mysle ze własnie te dwa składniki sa naprawde potrzebne i wazne zeby było widac efekty.

#18 Gość_julia21_*

• Grupa Goście

Napisano 09 August 2011 - 14:54

aneciak bo generalnie własnie witamina c jest wskazana przy sińcach przebarwieniach skórnych,ona skutecznie je rozjasnia i dodaje takiego fajnego blasku skórze.Wiec ten zabieg o którym piszesz rzeczywiscie moze sie sprawdzić przy takich problemach ze skóra.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1