Czy komórką też można?? co uważacie na temat robiena zdjęć komórkami
Napisano 02 January 2010 - 19:11
Zdjęcie komórką to ostateczna ostateczność gdy nie mam nic innego pod ręką
www.CiekaweNoclegi.pl -Noclegi w Polsce, Hotele Sopot, kwatery Łeba, apartamenty Kołobrzeg, noclegi Zakopane.
Napisano 03 January 2010 - 15:47
Mam podobne zdanie 
Lustrzanki z dobrym zoomem są niezastąpione
Lustrzanki z dobrym zoomem są niezastąpione

Ja kocham Dolcan - i to na życie całe
Ja kocham Dolcan - i nigdy nie przestane
Ja kocham Dolcan - z moich całych sił
Ja kocham Dolcan - dopóki będę żył
___
Yamaha F310
Napisano 26 August 2010 - 11:40
Granica możliwości aparatów w komórkach jest gdzieś pomiędzy 3,2 a 5 Mpix, chociaż zdarzają się telefony z porządną optyką... ale dużo łatwiej nawalić megapikseli do telefonu i przyciągnąć do niego frajerów (12 megapikselowy SE Satio i Samsung Pixon12).
Napisano 28 August 2010 - 19:51
Telefon nigdy nie zastąpi aparatu tak jak aparat nie zastąpi telefonu, dlatego nie możemy porównywać jednego z drugim. Aparat w telefonie jest rzeczą doraźną, praktyczną podstawą przeznaczoną głównie do celów czysto nieestetycznych - robimy zdjęcie telefonem nie po to żeby było piękne jak w lustrzance, tylko po to żeby uchwycić jakieś ciekawe zdarzenie, udokumentować je. Dlatego nie należy wymagać od producentów telefonów żeby robili mobilne lustrzanki bo nie o to chodzi. Telefon służy przede wszystkim do dzwonienia więc jak ktoś chce go używać głównie do robienia zdjęć to jest chyba niepoważny...
Niemniej nie zmienia to faktu, że aparaty w telefonach (z rozdzielczością od 2,0 Mpx w górę) wykonują już bardzo fajne zdjęcia i niczego nie można im tu zarzucić bo jak na swoje przeznaczenie (dzwonienie, a nie robienie profesjonalnych zdjęć!) to fotki wykonane przy użyciu telefonu są bardzo dobrej jakości - żeby nie powiedzieć, że są rewelacyjne! Bo jeszcze kilka lat temu to o podobną jakość było trudno nawet w popularnych "kliszówkach"
Niemniej nie zmienia to faktu, że aparaty w telefonach (z rozdzielczością od 2,0 Mpx w górę) wykonują już bardzo fajne zdjęcia i niczego nie można im tu zarzucić bo jak na swoje przeznaczenie (dzwonienie, a nie robienie profesjonalnych zdjęć!) to fotki wykonane przy użyciu telefonu są bardzo dobrej jakości - żeby nie powiedzieć, że są rewelacyjne! Bo jeszcze kilka lat temu to o podobną jakość było trudno nawet w popularnych "kliszówkach"
Napisano 15 September 2010 - 16:33
Nie pamiętam, na którym kanale, ale w tv widziałam program gdzie filmowcy pokazywali jak można robić fajne niskobudzetowe filmy komórkami. Wykorzystanie małego rozmiaru do ciekawych ujęć - jak np. ujęcie z szuflady, gdzie kamera zerka na osobę grającą przy stole w pokera, tak więc można czemu nie. Rzeźbić drewnianym dłutem też można, tylko, że pewnie trudniej będzie
O kurtka, co za pogoda! :)))

Logowanie