Forum Lagata.pl: Windows 7 RC! Do Pobrania - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Windows 7 RC! Do Pobrania

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 06 May 2009 - 07:23

Witam ukazał się Windows 7 RC którego można już pobrać no i oczywiście testować na swoich komputerach,Link ja już mam dziś będę instalował i testował co i owo się zmieniło.
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033
  • Rejestracja Mon, 22 Jan 07

Napisano 06 May 2009 - 10:23

Szkoda, że nie można zrobić upgrade'u na betę tylko trzeba instalować od nowa... nie za bardzo mi się chce tongue.gif
Poczekam, aż potestujesz wink.gif Napisz co się zmieniło.
W sumie to jak od czasu do czasu korzystam z bety siódemki, to w zasadzie nie zauważam, że to beta wink.gif Ani się nie wywala, ani nie widać jakichś specjalnych niedoróbek interfejsu. Beta którejś poprzedniej wersji (bodajże W2000) miała konkretne odchyły, zwisy, bluescreeny... a tu nic wink.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89
  • Rejestracja Tue, 15 Apr 08

Napisano 07 May 2009 - 22:37

Nie chciałbym zapeszać, ale chyba szykuje się naprawdę świetny system operacyjny. Niestety nie mogłem się jeszcze dostać do ściągania wersji RC. magnus, z tego co czytałem, to można aktualizować, ale jest niezalecane przez M$

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780

Napisano 08 May 2009 - 08:26

Witam a no zainstalowałem sobie Windows 7 RC no cóż instalacja trwa około 15 minut zależności od komputera, ja owe jakie miałem przy 1 becie Windowsa 7,co do instalacji interfejs graficzny jest owo zmieniony,mamy wybór aktualizacji lub na czysto instalować system,co dalej robi się restart idzie dalej instalować,i później dajemy nazwę usera i ewentualnie hasło,wszystko pięknie i znów interfejs graficzny zmieniony,ustawiamy sobie co tam trzeba i bierzemy się za prace systemem. Na dzień dobry brakuje mi Outlooka Express albo jak kto woli Windows Mail, co dalej WMP poprawiony nie zawiesza się i nie ucieka głos, nowe gadu-gadu działa bez zarzutów,również nie ma problemów,co dalej to napisze bo muszę pędzić do pracy.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Squall Leonhart 

• Zasłużony
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 3211
  • Rejestracja Tue, 11 Dec 07

Napisano 08 May 2009 - 10:14

kris a pokazesz nam screeny z wersji RC ? w tym temacie ?

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033

Napisano 08 May 2009 - 16:26

Na razie sobie pobrałem i faktycznie zrobię upgrade na betę, bo jestem leniwy tongue.gif Poza tym to typowo system testowy, więc jak się rozsypie to też się nic nie stanie - nie chce mi się tylko od nowa instalować tych kilku programów co na nim są.

Co do pobierania - strasznie się wkurzyłem przy tym. Zamiast wystawić jakiś normalny link do ściągnięcia to geniusze z M$ dali jakiś downloader w javie. Zacząłem pobierać wieczorem, więc zostawiłem na noc. Rano przychodzę - komunikat, że ściągnięty plik jest uszkodzony! I do wyboru albo pobierać jeszcze raz, albo nie, ale plik skasowało. Pomyślałem sobie, że może w nocy neostrada się rozłączyła żeby zmienić IP. Zapuściłem jeszcze raz. Po 5 godzinach ściągnęło się i znów komunikat, że plik jest uszkodzony! Tym razem zanim kliknąłem to go sobie skopiowałem w inne miejsce. Zamontowałem w Daemon Tools - wygląda OK smile.gif

Szukałem tego na torrentach... niestety znalazłem tylko betę.

Może ktoś wie skąd wziąć sumę kontrolną pliku, bo szukałem po stronach M$ i nie mogłem znaleźć sad.gif

Poza tym zastanawiam się, CO w tym systemie jest, że instalka zajmuje 2,5 GB?????? Porażka. Ja wiem, że dyski są tanie, płyty są tanie i internet jest tani... ale i tak porażka smile.gif

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780

Napisano 08 May 2009 - 18:31

spokojnie screeny z wersji RC za jakiś czas pokaże,magnus ciekawy masz problem z tym plikiem, ja ściągnąłem za 1 razem i wszystko o.k

sprawdź jeszcze raz Link logowanie po przez centrumxp oraz LINK Logowanie przez Windows Live ID owszem uruchamia się po poprzez jave w osobnym okienku,no i pobieranie,na stronie centrumxp tez jest opisany inne pobieranie.

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   magnus 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 2033

Napisano 08 May 2009 - 21:24

Może to dlatego, że nie używałem do ściągania przeglądarki takiej jak Pan Bill przykazał tongue.gif

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89

Napisano 08 May 2009 - 22:18

Pan Bill już nie pryzkazuje:P Mam tylko ogromną nadzieje, że nie zdążą niczego zepsuć do momentu premiery. Jaką przeglądarką ściągałeś?? Np. Opery niektóre witryny nie lubiąsmile.gif

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780

Napisano 10 May 2009 - 18:25

witam a wiec tak screeny z wersji RC nie zarzucę niczym się nie różnią od poprzedniej wersji która przedstawiałem,jedynie dowód iż posiadam wersje RC,
narazie mogę się przyczepić od strony producentów co do mojego wykrywanego sprzętu,no ale to nie ich winna,bo Windows Seven Rc to wersjia testowa no i producenci nie są jeszcze gotowi na wydanie aktualnych aplikacji i sterowników.

tak ogólnie to wygląda pulpit

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89

Napisano 11 May 2009 - 21:44

Dzisiaj również zainstalowałem sobie 7 RC:)
Jestem naprawde zdziwiony stabilnością, szybkością...
Wszystko mi działa (jedynie miałem mały problem z dźwiękiem - problem z ustawieniami w realtek manager).
Zawiódł mnie jedynie DX 10 - zainstalowałem sobie Crysis'a i nie widziałem różnicy.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas_79 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa Administrator
  • Postów 7465
  • Rejestracja Sun, 07 May 06

Napisano 11 May 2009 - 21:59

ja chyba poczekam, az bedzie po polskiemu bo o wiekszej stabilnosci chyba nie mamy co mowic smile.gif - wszystkie laty i tak kraza dopiero z szybkoscia dzwieku, jak ju system ujrzy swiatlo dzienne, a nie przy tetstach przez garstke zapalencow
Dołączona grafika

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Parasite 

• Praktykujący
  • PipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 89

Napisano 11 May 2009 - 22:06

Też instalowałem z lekkim niepokojem, ale dzięki temu, że się zdecydowałem, mogę się cieszyć najlepszym systemem jaki wypuścił Microsoft. Jeśli bardzo nie popsują do czasu premiery, to będę jednym z pierwszych klientów Ultimate BOX (jeśli fundusze pozwolą), a teraz nie wyobrażam sobie, abym musiał wrócić na XP;)

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   ArzaQ 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Tue, 26 May 09

Napisano 26 May 2009 - 13:41

Mam W7 zainstalowaną już od około tygodnia i powiem szczerze że chodzi mi o wiele szybciej od Visty. Może ma troche mniejszych błędów ale w końcu jest to beta i może jej nie zrobią na gorszą. Ogólnie uważam że W7 jest jak na razie najwydajniejszym Systemem od M$ smile.gif
^^,

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   TomaszPaweł 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 6
  • Rejestracja Mon, 20 Apr 09

Napisano 24 June 2009 - 11:13

Ja zainstalowałem wersję 64 bit na Q8200 i 2 gb ram - nic nie można mu zarzucić poza nieuzasadnioną - tak jak w przypadku visty Ramopochłanialnością - ale i tak jest lepiej. system bardzo łatwo spolszczyć smile.gif
Moją pasją jest pomoc nauce!

BOINC obliczenia rozproszone - liczę w Polish National Team.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   konik 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 51
  • Rejestracja Sat, 17 Jan 09

Napisano 18 July 2009 - 15:10

ja sobie zainstalowałem na artycji testowej tego windwsa7 szukałem do niego tylko kompatybilnego antywirusa... puki co znalazłem Pandę2010 trzeba ściągnąć wersje do win7 przez test lab, jak komuś chce się w to bawić to można jakieś nagrody wygrać nawet. Puki co taka konfiguracja dość dobrze mi działa.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1