Forum Lagata.pl: Studia państwowe? Studia prywatne? - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Studia państwowe? Studia prywatne?

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   przybylek77 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 106
  • Rejestracja Sun, 04 Mar 12

Napisano 18 May 2012 - 23:00

Wypowiem się z perspektywy pracodawcy, szczerze mało interesuje mnie jaki kto pokończył kierunek, pracuje u mnie dziewczyna z maturą i po 3 kierunkach. Czym się różnią? A no tym że ta z "tylko" maturą skończyła technikum i miała pojęcie o pracy, wystarczyły naprawdę drobne sugestie i nie miała problemów z niczym. A dziewczyna po trzech kierunkach miała bardzo dobre przygotowanie merytoryczne i na tym się skończyło, nie mogła poradzić sobie z organizacją miejsca pracy z komputerami drukarkami i innymi, i nie mogła sobie poradzić ze współpracownikami. Pewnie zapytacie czemu ją zatrudniłem? Bo była szalenie przekonująca, przebojowa i pewna siebie podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Więc i ja potwierdzam że najważniejsze jest doświadczenie, wiec jeśli istnieje możliwość zdobywania jej na studiach to jak najbardziej. Bo co mi po 50 dyplomach skoro mój pracownik nie radzi sobie w obowiązkach :D
A jak ktoś chce się nauczyć to nauczy się i na prywatnej ( na której zresztą spora część wykładowców "pochodzi" z uczelni państwowych) jak i na publicznej uczelni.

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3