Mam wielki problem otóż po jakiś 30 minutach od załączenia ( nie kiedy w różnych godzinach od załączenia ) komputera i zalogowania do systemu wyskakuje błąd ... występuje on biorąc " Start/mój komputer " lub " Start/Moje dokumęty " , " Start/Panel sterowania " itd . W błędzie pisze , że brakuje pamięci operacyjnej i potrzeba wyłączyc parę programów ... ( Mam zamątowane 1 gb pamięci / Procesor intel Celeron 2,5 ghz na LGA 775 ) Wiec wyłanczam częśc programów a błąd dalej się pokazuje ... a do folderu " Mój komputer " ani rusz ... gdysz nie kiedy bardzo mi potrzebne wejście do " mój komputer " Dodam także , że postadam program " Sidebar " może on coś wpływa na złe działanie ? Proszę o najszybszą poradę .
Strona 1 z 1
Awaria awaria
Napisano 23 April 2009 - 17:10
Witam .
Mam wielki problem otóż po jakiś 30 minutach od załączenia ( nie kiedy w różnych godzinach od załączenia ) komputera i zalogowania do systemu wyskakuje błąd ... występuje on biorąc " Start/mój komputer " lub " Start/Moje dokumęty " , " Start/Panel sterowania " itd . W błędzie pisze , że brakuje pamięci operacyjnej i potrzeba wyłączyc parę programów ... ( Mam zamątowane 1 gb pamięci / Procesor intel Celeron 2,5 ghz na LGA 775 ) Wiec wyłanczam częśc programów a błąd dalej się pokazuje ... a do folderu " Mój komputer " ani rusz ... gdysz nie kiedy bardzo mi potrzebne wejście do " mój komputer " Dodam także , że postadam program " Sidebar " może on coś wpływa na złe działanie ? Proszę o najszybszą poradę .
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--
Napisano 23 April 2009 - 22:36
wzuć ten komunikat tutaj zrób screenera co dalej się okaże
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 24 April 2009 - 23:43
Po pierwsze antywirus, przeskanuj kompa. Po drugie jak pojawi Ci się ten komunikat, sprobuj alt+ctrl+del i zobacz co zżera najwięcej pamięci i procesora.
Napisano 24 April 2009 - 23:46
IMHO ten twój sidebar może być bramą do twojego komputera dla wszelkiej maści internetowego robactwa. Zazwyczaj programy tego typu bardziej szkodzą niż ułatwiają pracę
Tak jak wyżej. Prawdopodobnie jakiś wirus.
Napisano 25 April 2009 - 14:47
To wezmę i usunę ten program " Sidebar " i zobaczymy czy to pomoże
Ale co dziwne mój brat tak samo ma zainstalowany " Sidebar " i mu wszystko gładko chodzi ...
A tu zamieszczam dwa screeny z błędem które mi się pojawiają ...
bez_tytu_u1.bmp (1.18 MB)
Ilość pobrań: 18
bez_tytu_u.bmp (2.01 MB)
Ilość pobrań: 15
A tu zamieszczam dwa screeny z błędem które mi się pojawiają ...
bez_tytu_u1.bmp (1.18 MB)
Ilość pobrań: 18
bez_tytu_u.bmp (2.01 MB)
Ilość pobrań: 15
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--
Napisano 25 April 2009 - 20:43
widzę ze masz problemy z winampem, sam winamp pozera wsio pamięci, co do samych zrzutów zbyt dużo to mi nie mówi, zrób tak
Start---->panel sterowania----->narzędzia administracyjne-----> podgląd zdarzeń
Start---->panel sterowania----->narzędzia administracyjne-----> podgląd zdarzeń
KOD
aplikacja
i tam powinien być raport z ostatnich błędów skopiuj ten raport i go wrzuć tutaj,luknij w to jeszcze Link fakt nie ma to nic z twoim problemem no ale nigdy nic nie wiadomo.
Napisano 25 April 2009 - 21:03
Co prawda dużo Winamp zabiera pamięci ale te komunikaty o błędach nawet mi się pokazywały gdy wszystkie programy niezbędne i zbędne były pozamykane ... Więc wątpie czy to wina zbyt dużego przeciążenia pamięci bo nie co o tym wiem . Myślę , że to jednak była wina tego proga " Sidebar " ... Narazie od czasu deinstalacji programu nic mi się nie wyświetla o błędach
Napisano 26 April 2009 - 10:22
Sidebar faktycznie ma on w sobie wiele aplikacji no ale co do pamięci,cóż ciężko mi powiedzieć, po której stronie była winna nie dałeś logów wiec skoro ci tak działa to o.k.
Napisano 30 April 2009 - 22:58
nie zaszkodzi też zainstalować PRIME 95 i sprawdzić czy hardware się nie sypie. Zapuść torture test i jeśli przejdzie bez błędów to jest po co szukać dalej
Ponadto możesz sprawdzić co ci siedzi w systemie w startup'ie. Ja do tego uzywam regcleanera, zrób zrzut zakłądki sturtup.
Przejechanie memtestem pamięci też nie zaszkodzi.
Możesz też zamieścić log z hijack this
Ponadto możesz sprawdzić co ci siedzi w systemie w startup'ie. Ja do tego uzywam regcleanera, zrób zrzut zakłądki sturtup.
Przejechanie memtestem pamięci też nie zaszkodzi.
Możesz też zamieścić log z hijack this
Użytkownik ruad edytował ten post 30 April 2009 - 22:59
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Logowanie