Forum Lagata.pl: Clannad oraz Clannad After Story - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Clannad oraz Clannad After Story czyli historia rodziny Okazaki

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Taj 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 1703
  • Rejestracja Fri, 03 Aug 07

Napisano 24 March 2009 - 19:24

CYTAT
Clannad – japońskie anime, którego producentem jest studio Kyoto Animation. Powstał na podstawie gry typu visual novel. Pierwszy odcinek miał swoją premierę 4 października 2007 a gra 28 kwietnia 2004. Mimo iż było zaplanowane 24 odcinki, to jednak twórcy postanowili zmniejszyć ilość odcinków do 22 + extra odcinek pt. "Summer Event"

Po zakończeniu serii, studio tworzące anime Clannad zapowiedziało kontynuacje, której pierwszy odcinek ukazał się 2 października 2008. Tytuł drugiej serii to Clannad "After Story", podobnie jak opcja kontynuacji ścieżki Nagisy w grze visual novel. Sezon składa się z 24 odcinków, z czego dwa ostatnie to odcinki specjalne uzupełniające fabułę. Pierwszy z nich pt. "Wydarzenia sprzed roku" ukazał się 19 marca 2009, akcja rozgrywa się tytułowy rok przed poznaniem się Nagisy i Okazakiego. Powstał na podstawie pierwszego rozdziału noweli "Clannad: Another Story" autorstwa Juna Maedy[1]. Drugi odcinek specjalny będzie miał premierę 26 marca 2009, najprawdopodobniej zostaną w nim zawarte najciekawsze sceny z całego anime, układające się w streszczenie fabuły obu serii.
After Story jest drugą i zarazem ostatnią częścią anime, wyjaśniającą wiele tajemnic znanych z pierwszego sezonu.

Źródło : Wikipedia

Powiem szczerze, że do tego anime podchodziłam z niechęcią, jednak po obejrzeniu pierwszych 2-3 odcinków zakochałam się w nim bepowrotnie i z zapartym tchem czekałam na kolejne odcinki seri AS.
W pierwszej serii poznajemy Nagise i Tomoyę, dwóję licealistów, którzy poznają się w dość nie typowy sposób.Nagisa ma trudności z ukończeniem szkoły, co roku z nie wiadomych przyczyn dostaje gorączki... W trakcje obu serii pozjamey ich losy i nowych przyjaciół, aż w końcu pojawia się Ushio, córka Nagisy i Tomoji, która podobnie jak wcześniej jej matka dostaje gorączki...
W między czasie pojawiają się "przerywniki" z innego świata. Czy ma on coś wspólnego z rodziną Okazaki? Co jest przyczyną trajemniczej gorączki?
Odpowiedź na www.clannad.wbijam.pl
Jestem szkieletem mego miecza
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią
Wykułam ponad tysiąc ostrzy
Nie znając śmierci
Nieobecna dla życia
Wydarłszy górę z ziemskiego padołu
Mieczem dzielę wodę na pół
Powstrzymałam cierpienie, by tworzyć broń
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać
Więc modle się-
Kuźnia niezliczonych ostrzy
Rzeczy, które sobie wyobrażasz są zawsze najsilniejsze

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Chitose 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 10 Jul 09

Napisano 10 July 2009 - 19:07

Witam smile.gif Jestem wielką wielbicielką Clannadu i mam pewien problem... Na stronie www.anime.wbijam.pl Pisze POLECAMY I jest tam film promujący Clannad i Clannad After Story. W tym filmie jest piosenka . Bardzo zależy mi aby zdobyć jej tytuł. Jeżeli ktoś wie kto ją śpiewa i jaki ma tytuł byłabym wdzięczna za napisanie jej na tym forum.
Pozdrawiam smile.gif mrugato2.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Squall Leonhart 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 3211
  • Rejestracja Tue, 11 Dec 07

Napisano 10 July 2009 - 20:40

CYTAT(Chitose @ Dzisiaj, 19:07)
Witam smile.gif Jestem wielką wielbicielką Clannadu i mam pewien problem... Na stronie www.anime.wbijam.pl Pisze POLECAMY I jest tam film promujący Clannad i Clannad After Story. W tym filmie jest piosenka . Bardzo zależy mi aby zdobyć jej tytuł. Jeżeli ktoś wie kto ją śpiewa i jaki ma tytuł byłabym wdzięczna za napisanie jej na tym forum.
Pozdrawiam smile.gif mrugato2.gif

chodzi ci o opening lub ending ?

Clannad

Opening Theme:
"Megumeru ~cuckool mix 2007~ (メグメル~cuckool mix 2007~)" by eufonius
Ending Theme:
"Dango Daikazoku (だんご大家族)" by Chata
#2: "Ana" by Lia (ep 24)

clannad after story

Opening Theme:
"Toki wo Kizamu Uta" by Lia
Ending Theme:
"TORCH" by Lia
#2: "Ana" by Lia (ep 25)

a jak nie te piosenki to poszukaj sobie OST z anime

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   .:*Nagisa*:. 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 4
  • Rejestracja Sat, 17 Oct 09

Napisano 17 October 2009 - 19:39

Hejka mam głupie jedno pytanko... Proszę powiedzcie mi gdzie mogę oglądnąć wszystkie odcinki Clannad After Story?... Męczę się nad tym od nie wiem ilu dni i na jaką stronę wejdę to na każdej to samo albo do połowy albo w ogóle nie ma odcinków...
Proszę pomóżcie będę wdzięczna ^^

Opcje tematu:

Strona 1 z 1