Z Jakiego Antywirusa korzystasz
Napisano 15 January 2010 - 14:21
Napisano 16 January 2010 - 18:10
Niekoniecznie - Avast np. jest właśnie płatny dla firm, a na użytek prywatny bezpłatny. Z kolei bezpłatna Avira funkcjonuje w szpitalach i jakoś dobrze się sprawdza.
Płatność nie jest wyznacznikiem jakości (już prędzej badania), bo rynek informatyczny ma swoje zasady. W ogóle poza wszystkim najlepszym antywirusem jest rozum, ale to inny temat.
A o speców od sieci się nie martw - wiedzą jak doić idiotów
Napisano 18 January 2010 - 21:35
Napisano 18 January 2010 - 21:41
Napisano 18 January 2010 - 23:23
Idąc tym tropem ...rozumowania to po co kupywać samochod jak masz rower ? Po co isc do resteuracji na kolacje jak mozna odgrzac w mikrofali koltleta z Biedronki, po co kupować duży LCD jak na CRT 14 cali też widać postacie...... po co mi kobieta od czego jest masturbacja
Nie wspomnę już o tym jakiego sufu można sobie narobić w komputerze co jakis czas instalujac jakis inny program bo przecież 90% darmowek ma ograniczony czas działania,a avast ? Miałem z 3 dni pare lat temu i poległ po paru godzinach przy moim korzystaniu z internetu( dużo stronek z domeny .ru .kr itp)ale jak ktos używa kompa tylko do GG, maila i onetu to starczy nawet taki avast,dla mnie to program dla grzecznych panienek:)
Wychodze z założenia że nikt nic dobrego nie da za darmo pod windowsa,pomijajac wersje Trial
Użytkownik ANIOŁ edytował ten post 19 January 2010 - 22:54
Napisano 20 January 2010 - 14:04
Napisano 21 January 2010 - 00:34
To ja chyba jestem panienką, bo nawet maila nie sprawdzam
Całkiem serio - dopuszczam możliwość, że w pewnych określonych przypadkach wydanie pieniędzy może być nieodzowne. Nie zmienia to faktu, że większości użytkowników domowych Avast w pełni wystarcza (potwierdzają to liczne przykłady).
Na co mi płatne programy, skoro od lat nie mam bez nich problemów..?
Skoro wydanie pieniędzy daje Ci taką pewność.. no cóż, spokój to ważna rzecz
Żaden program nie ma skuteczności 100%, ale to jak u znachora (słuchałem wypowiedzi jednego) - klient musi poczuć, że wydał - inaczej placebo nie działa
Napisano 21 January 2010 - 01:00
Gnieciesz się piękna czy trzeba z tobą chodzić ?
Napisano 21 January 2010 - 15:57
Użytkownik t.oskar edytował ten post 21 January 2010 - 16:01
Napisano 21 January 2010 - 18:16
Miałem staż w 2 urzedach, jednym miejskim i jednym wojewódzkim i w obu własnie instalowali na komputerach nod32 i bardzo pochlebnie sie o nim informatycy wypowiadali
Napisano 21 January 2010 - 21:38
Witam widzę owy temat się rozkręcił, co do samych cen antywirusów są one różne od tego kto co woli i do tego powstała ta ankieta z jakiego antywirusa korzystamy, co do bezpłatnych nie są jak dla mnie wiarygodne:
awast nie wykrywa wszelakich zagrożeń z pośród znajdujących się na prostej dyskietce z 800 wirusami w tym niszczące nasz sprzęt komputerowy wynalazł ich aż 450, potrafi z prosta stronę w htlm wykryć jako trojan
nod zbyt powolnie wyłapuje zagrożenia ma problem ze skanowaniem archiw, na 800 wirusów wynalezione 660
norton wyłapuje wszystko ale trochę bez przesady, traktuje pliki które jesteśmy pewni jako tez wirus przykładem tego jest np.gg, Winamp, czy tez sam ALLPlayer, slabo sobie radzi z zainfekowanym komputerem na 1200 ma problemy z nadarzaniem ich usuwania
pisze to wszystko z własnego doświadczenia
Nie udzielam informacji na gg
Napisano 22 January 2010 - 04:32
awast nie wykrywa wszelakich zagrożeń z pośród znajdujących się na prostej dyskietce z 800 wirusami w tym niszczące nasz sprzęt komputerowy wynalazł ich aż 450, potrafi z prosta stronę w htlm wykryć jako trojan
nod zbyt powolnie wyłapuje zagrożenia ma problem ze skanowaniem archiw, na 800 wirusów wynalezione 660
norton wyłapuje wszystko ale trochę bez przesady, traktuje pliki które jesteśmy pewni jako tez wirus przykładem tego jest np.gg, Winamp, czy tez sam ALLPlayer, slabo sobie radzi z zainfekowanym komputerem na 1200 ma problemy z nadarzaniem ich usuwania
pisze to wszystko z własnego doświadczenia
Zapomniałeś dodać że ogólnie Norton niezle zamula kompa a noda miałem nawet na Celeronie 333 z 512 RAM i nie zauważałem aby coś mi spowalniał, co jest wielkim uważam plusem dla tego programu.
Napisano 22 January 2010 - 11:44
tak tylko w moim przypadku Norton nie miał szans zamulać przy 4 gb pamięci i procku 4ghz
Napisano 22 January 2010 - 18:54
Słusznie prawicie! Jak ktoś oszczędza na antywirusie to albo jeszcze nie miał poważnych problemów z kompem, albo jest jak już kolega wyżej napisał „grzeczną panienką”
Napisano 22 January 2010 - 19:53
nie nie używam w ogóle nawet nie musiał bym mięć antywirusa mam tylko dla sprawdzania poczty,i wiarygodność stron ww co do reszty sam sobie sprawdzam po rejestrach i logach, zabezpieczenia swoje oczywiście mam odpowiednio oznaczone w Windowsie.
Napisano 22 January 2010 - 22:37
Napisano 25 January 2010 - 13:00

Logowanie