Forum Lagata.pl: Z Jakiego Antywirusa korzystasz - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Z Jakiego Antywirusa korzystasz

Ankieta: Z Jakiego Antywirusa korzystasz (25 użytkowników oddało głos)

Jakiego Antywirusa korzystasz

1. Avast (12 głosów [46.15%])

Procent z głosów: 46.15%

2. Panda Antivirus (2 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

3. Mks_Vir (2 głosów [7.69%])

Procent z głosów: 7.69%

4. McAfee (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

5. PC SECURITY (0 głosów [0.00%])

6. AVG Anti-Virus (1 głosów [3.85%])

Procent z głosów: 3.85%

7. Dr.Web (1 głosów [3.85%])

8. F-Secure Anti-Virus (0 głosów [0.00%])

9. G DATA AntiVirus (0 głosów [0.00%])

10. Kaspersky Anti-Virus (1 głosów [3.85%])

11. NOD32 Antivirus (5 głosów [19.23%])

Procent z głosów: 19.23%

12. Norton AntiVirus (1 głosów [3.85%])

13. AntiVirenKit (0 głosów [0.00%])

14. Arcavir (1 głosów [3.85%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4714
  • Rejestracja Thu, 20 Nov 08

Napisano 15 January 2010 - 14:21

Ja mojego Nod'a-32 przedłużyłem w grudniu od razu wziałem przedłużyłem licencję o 3 lata bo wychodzi najtaniej (3 lata=169 zł)
Je Veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10307
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 16 January 2010 - 18:10

CYTAT(t.oskar @ 15.01.2010, 11:36) <{POST_SNAPBACK}>
Za darmo, to mogą być tylko fikuśne gadżety, lub reklamowe, krótko działające demka. Za jakość niestety trzeba płacić excl.gif i jest to rzecz najnormalniejsza w świecie. Komunizm jakoś nigdy nie został zbudowany rotfl1wj9.gif Gdyby darmowe programy antywirusowe miały jakąś rzeczywistą wartość, to wszyscy informatycy zajmujący się zabezpieczeniem profesjonalnych sieci komputerowych (np. w firmach handlowych) "poszliby z torbami".

Niekoniecznie - Avast np. jest właśnie płatny dla firm, a na użytek prywatny bezpłatny. Z kolei bezpłatna Avira funkcjonuje w szpitalach i jakoś dobrze się sprawdza.
Płatność nie jest wyznacznikiem jakości (już prędzej badania), bo rynek informatyczny ma swoje zasady. W ogóle poza wszystkim najlepszym antywirusem jest rozum, ale to inny temat.

A o speców od sieci się nie martw - wiedzą jak doić idiotów smile.gif

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   ferdynand 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 32
  • Rejestracja Mon, 15 Sep 08

Napisano 18 January 2010 - 21:35

Jest w tym trochę racji, chociaż płatne programy mają ciekawe rozwiązania jakich brak w bezpłatnych typu avast. Zresztą kwota rzędu 100-200zł w skali roku to nie jest dużo w porównaniu do kosztu innego oprogramowania, czy gier. Mnie ostatnio coś podkusiło żeby zainstalować na trzecim komputerze wersję testową ESET Smart Security (chociaż mam jeszcze jedną licencję na MKS'a) i w ciągu 2 dni złapałem natrętnego trojana, którego ten program nie potrafił usunąć. Trzeba było ściągać szczepionkę w postaci oddzielnego pliku exe ze strony eseta. MKS na szczęście na pozostałych komputerach tego nie przepuścił. A myślałem, ze ESET poradzi sobie ze wszystkim...
Ten, kto trzyma się kurczowo życia, może zginąć wraz z nim.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   pawelek1995 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 53
  • Rejestracja Wed, 10 Oct 07

Napisano 18 January 2010 - 21:41

Moim zdaniem bez sensu kupować na cel prywatny programy antywirusowe za 200zł czy tam przedłużać ważność przecież od tego mamy np. Avast albo wiele innych programów które są przecież cały czas uaktualniane w nowsze wersje. W przypadku zastosowań do firmy należało by się zaopatrzyć w płatny program aczkolwiek bezpłatne również wystarczą. Pod sumując strata pieniędzy na bawienie się w płatne anti vir. Pozdrawiam ; ]
-->> Zasiłka 450W ,Mobo Asus P5B Deluxe ,Intel Dual-Core E5200 ,Asus EAH3450 512Mb ,DDR2 2Gb Kingston ,WD 80Gb ,Samsung DVD+/-RW Writer <<--

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4714

Napisano 18 January 2010 - 23:23

CYTAT(pawelek1995 @ 18.01.2010, 20:41) <{POST_SNAPBACK}>
Moim zdaniem bez sensu kupować na cel prywatny programy antywirusowe za 200zł czy tam przedłużać ważność przecież od tego mamy np. Avast albo wiele innych programów które są przecież cały czas uaktualniane w nowsze wersje. W przypadku zastosowań do firmy należało by się zaopatrzyć w płatny program aczkolwiek bezpłatne również wystarczą. Pod sumując strata pieniędzy na bawienie się w płatne anti vir. Pozdrawiam ; ]

Idąc tym tropem ...rozumowania to po co kupywać samochod jak masz rower ? Po co isc do resteuracji na kolacje jak mozna odgrzac w mikrofali koltleta z Biedronki, po co kupować duży LCD jak na CRT 14 cali też widać postacie...... po co mi kobieta od czego jest masturbacja ph34r.gif lets.gif

Nie wspomnę już o tym jakiego sufu można sobie narobić w komputerze co jakis czas instalujac jakis inny program bo przecież 90% darmowek ma ograniczony czas działania,a avast ? Miałem z 3 dni pare lat temu i poległ po paru godzinach przy moim korzystaniu z internetu( dużo stronek z domeny .ru .kr itp)ale jak ktos używa kompa tylko do GG, maila i onetu to starczy nawet taki avast,dla mnie to program dla grzecznych panienek:)

Wychodze z założenia że nikt nic dobrego nie da za darmo pod windowsa,pomijajac wersje Trial dry.gif

Użytkownik ANIOŁ edytował ten post 19 January 2010 - 22:54

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 20 January 2010 - 14:04

Racja, a do tego, czy 95 PLN na rok (lub 169 za 3 lata) to taki rujnujacy wydatek? Wolę zapłacić i mieć pewność, że jest OK, niż robić pozorne (a przy tym gówniane) oszczędności, które per saldo mogą wygenerować straty.

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Prince 

• Wyświetl galerię
  • Grupa LokalnyCieć
  • Postów 10307
  • Rejestracja Wed, 13 Jun 07

Napisano 21 January 2010 - 00:34

CYTAT(ANIOŁ @ 18.01.2010, 22:23)
Miałem z 3 dni pare lat temu i poległ po paru godzinach przy moim korzystaniu z internetu( dużo stronek z domeny .ru .kr itp)ale jak ktos używa kompa tylko do GG, maila i onetu to starczy nawet taki avast,dla mnie to program dla grzecznych panienek:)

To ja chyba jestem panienką, bo nawet maila nie sprawdzam D.gif Mam inne ciekawe zajęcia.. i głupi myślałem, że to bardziej męskie pajac.gif

Całkiem serio - dopuszczam możliwość, że w pewnych określonych przypadkach wydanie pieniędzy może być nieodzowne. Nie zmienia to faktu, że większości użytkowników domowych Avast w pełni wystarcza (potwierdzają to liczne przykłady).
Na co mi płatne programy, skoro od lat nie mam bez nich problemów..?

CYTAT(t.oskar @ Dzisiaj, 13:04)
Wolę zapłacić i mieć pewność, że jest OK

Skoro wydanie pieniędzy daje Ci taką pewność.. no cóż, spokój to ważna rzecz smile.gif
Żaden program nie ma skuteczności 100%, ale to jak u znachora (słuchałem wypowiedzi jednego) - klient musi poczuć, że wydał - inaczej placebo nie działa cool.gif

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4714

Napisano 21 January 2010 - 01:00

CYTAT(Prince @ 20.01.2010, 23:34) <{POST_SNAPBACK}>
To ja chyba jestem panienką,

Gnieciesz się piękna czy trzeba z tobą chodzić ? lets.gif mrugato2.gif

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   t.oskar 

• Patriarcha
  • Grupa ~VIP~
  • Postów 17753
  • Rejestracja Wed, 07 May 08

Napisano 21 January 2010 - 15:57

Profesjonalni użytkownicy internetu antywirusów "free" nigdy nie używają. I chyba wiedzą, co robią, pieniedzy wyrzucać w błoto, to raczej oni nie lubią. A ja nie lubię "gównianych oszczędności". Pamiętam, jak kiedyś mój kolega (to wspomnienie z drugiej połowy lat 60-tych) kupił supertanie portki bazarowe i w tydzień były one do wyrzucenia. Tak samo jest z oszczędzaniem na oprogramowaniu, tylko skutki tego mogą być boleśniejsze. Co do skuteczności programow, to jednak te profesjonalne bliższe sa 100 procentom, niz te darmowe gadżety. Tak jak mimo wszystko BMW-ica jest nieco lepsza od Malucha mrugato2.gif

Użytkownik t.oskar edytował ten post 21 January 2010 - 16:01

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4714

Napisano 21 January 2010 - 18:16

CYTAT(t.oskar @ 21.01.2010, 14:57) <{POST_SNAPBACK}>
Profesjonalni użytkownicy internetu antywirusów "free" nigdy nie używają.

Miałem staż w 2 urzedach, jednym miejskim i jednym wojewódzkim i w obu własnie instalowali na komputerach nod32 i bardzo pochlebnie sie o nim informatycy wypowiadali dry.gif

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780
  • Rejestracja Fri, 16 Jun 06

Napisano 21 January 2010 - 21:38

CYTAT(ANIOŁ @ 21.01.2010, 17:16) <{POST_SNAPBACK}>
Miałem staż w 2 urzedach, jednym miejskim i jednym wojewódzkim i w obu własnie instalowali na komputerach nod32 i bardzo pochlebnie sie o nim informatycy wypowiadali dry.gif

Witam widzę owy temat się rozkręcił, co do samych cen antywirusów są one różne od tego kto co woli i do tego powstała ta ankieta z jakiego antywirusa korzystamy, co do bezpłatnych nie są jak dla mnie wiarygodne:

awast nie wykrywa wszelakich zagrożeń z pośród znajdujących się na prostej dyskietce z 800 wirusami w tym niszczące nasz sprzęt komputerowy wynalazł ich aż 450, potrafi z prosta stronę w htlm wykryć jako trojan

nod zbyt powolnie wyłapuje zagrożenia ma problem ze skanowaniem archiw, na 800 wirusów wynalezione 660

norton wyłapuje wszystko ale trochę bez przesady, traktuje pliki które jesteśmy pewni jako tez wirus przykładem tego jest np.gg, Winamp, czy tez sam ALLPlayer, slabo sobie radzi z zainfekowanym komputerem na 1200 ma problemy z nadarzaniem ich usuwania

pisze to wszystko z własnego doświadczenia
Komputer jest tylko martwym urządzeniem, w którego my musimy tchnąć duszę

Nie udzielam informacji na gg

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   ANIOŁ 

• Dziecko Nocy
  • Wyświetl galerię
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 4714

Napisano 22 January 2010 - 04:32

CYTAT(kris @ 21.01.2010, 20:38) <{POST_SNAPBACK}>
Witam widzę owy temat się rozkręcił, co do samych cen antywirusów są one różne od tego kto co woli i do tego powstała ta ankieta z jakiego antywirusa korzystamy, co do bezpłatnych nie są jak dla mnie wiarygodne:

awast nie wykrywa wszelakich zagrożeń z pośród znajdujących się na prostej dyskietce z 800 wirusami w tym niszczące nasz sprzęt komputerowy wynalazł ich aż 450, potrafi z prosta stronę w htlm wykryć jako trojan

nod zbyt powolnie wyłapuje zagrożenia ma problem ze skanowaniem archiw, na 800 wirusów wynalezione 660

norton wyłapuje wszystko ale trochę bez przesady, traktuje pliki które jesteśmy pewni jako tez wirus przykładem tego jest np.gg, Winamp, czy tez sam ALLPlayer, slabo sobie radzi z zainfekowanym komputerem na 1200 ma problemy z nadarzaniem ich usuwania

pisze to wszystko z własnego doświadczenia

Zapomniałeś dodać że ogólnie Norton niezle zamula kompa a noda miałem nawet na Celeronie 333 z 512 RAM i nie zauważałem aby coś mi spowalniał, co jest wielkim uważam plusem dla tego programu. lets.gif

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780

Napisano 22 January 2010 - 11:44

CYTAT(ANIOŁ @ 22.01.2010, 3:32) <{POST_SNAPBACK}>
Zapomniałeś dodać że ogólnie Norton niezle zamula kompa a noda miałem nawet na Celeronie 333 z 512 RAM i nie zauważałem aby coś mi spowalniał, co jest wielkim uważam plusem dla tego programu. lets.gif

tak tylko w moim przypadku Norton nie miał szans zamulać przy 4 gb pamięci i procku 4ghz

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   ferdynand 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 32

Napisano 22 January 2010 - 18:54

Przy takim mocnym kompie z dużą ilością ramu to nie ma co testować obciążenia. Lepiej wziąć jednordzeniowca z 512MB ramu, albo z 1GB.

CYTAT(t.oskar @ 20.01.2010, 14:04) <{POST_SNAPBACK}>
Racja, a do tego, czy 95 PLN na rok (lub 169 za 3 lata) to taki rujnujacy wydatek? Wolę zapłacić i mieć pewność, że jest OK, niż robić pozorne (a przy tym gówniane) oszczędności, które per saldo mogą wygenerować straty.

Słusznie prawicie! Jak ktoś oszczędza na antywirusie to albo jeszcze nie miał poważnych problemów z kompem, albo jest jak już kolega wyżej napisał „grzeczną panienką” tongue.gif. Avasta i innego darmowego ścierwa nie ma co porównywać do dobrych płatnych aplikacji. Do tej pory jestem zdziwiony infekcją mimo obecności ESET w najnowszej wersji, a polski mks_vir 9.0 sobie z tym poradził. Jaki z tego wniosek? Nie zawsze można ufać reklamie. A używacie dodatkowo jakiś programów typu antyspyware?

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   kris 

• Zasłużony
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 3780

Napisano 22 January 2010 - 19:53

CYTAT(ferdynand @ 22.01.2010, 17:54) <{POST_SNAPBACK}>
A używacie dodatkowo jakiś programów typu antyspyware?

nie nie używam w ogóle nawet nie musiał bym mięć antywirusa mam tylko dla sprawdzania poczty,i wiarygodność stron ww co do reszty sam sobie sprawdzam po rejestrach i logach, zabezpieczenia swoje oczywiście mam odpowiednio oznaczone w Windowsie.

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Forgiven 

• Wujek Dobra Rada
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1414
  • Rejestracja Mon, 09 Oct 06

Napisano 22 January 2010 - 22:37

Na zakończenie udanej akcji promocyjnej, napiszcie jeszcze raz wytłuszczoną czcionką o promocyjnej cenie przedłużenia licencji mks-a (76 zł). Do kasy panowie, do kasy - po premię!!!

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   ferdynand 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 32

Napisano 25 January 2010 - 13:00

Ciekawe rzeczy piszesz, może jeszcze znajdziesz wśród nas świętego mikołaja albo dziadka mroza! wink.gif. Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem cały wątek a później się wypowiadaj, bo jak widać masz tendencję do oskarżania ludzi..

Opcje tematu:

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3