Forum Lagata.pl: pomysł na biznes - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

• (5 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

pomysł na biznes

#81 Użytkownik nie jest zalogowany   matis 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47
  • Rejestracja Tue, 14 Feb 12

Napisano 12 March 2012 - 12:47

Kupno domu czy apartamentu w ogóle jest inwestycją samą w sobie i zawsze się opłaca. Jeśli tylko ktoś ma na to fundusz nie powinien się nad tym zastanawiać. W zasadzie na pewno nie straci. Nie ważne, czy będzie to Gdańsk, Gdynia, Wrocław czy Świdnica Nieruchomości nie przynoszą straty. W ostateczności mogą przynieść mniejszy zysk. Tak więc pomysł jak najbardziej godny uznania.

#82 Użytkownik nie jest zalogowany   Kropka28 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 31
  • Rejestracja Wed, 05 Oct 11

Napisano 14 March 2012 - 19:32

Rozkręcenie własnego biznesu fajna sprawa, tylko skąd wziąć na to gotówkę, jak się za dużo nie ma? Te dotacje z UE albo Urzędu Pracy ciężko dostać, kasa też nie największa :-/
Ktoś z tu obecnych inwestuje może gotówkę i może się pochwalić udanymi inwestycjami? Oczywiście mam na myśli jakiś małe kwoty, wiadomo, od czegoś trzeba zacząć, aż się uzbiera :-)

#83 Użytkownik nie jest zalogowany   matis 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 47
  • Rejestracja Tue, 14 Feb 12

Napisano 22 March 2012 - 15:38

Wyświetl postUżytkownik Kropka28 dnia 14 March 2012 - 19:32 napisał

Rozkręcenie własnego biznesu fajna sprawa, tylko skąd wziąć na to gotówkę, jak się za dużo nie ma?

To jest właśnie główny problem. Ja na razie własnej firmy nie mam, ale myślę o niej często i też głównym problemem jest zbiór funduszy. Na razie dorabiam małymi inwestycjami, najczęściej w kruszce. Już od dłuższego czasu kupuję sztabki lokacyjne i musze przyznać, że dobrze na tym wyszedłem. Obecnie zyski straciły nieco impet, ale jest ok. Jak tak dalej pójdzie to może coś odłożę, choć bez kredytu raczej się nie obejdzie.

#84 Użytkownik nie jest zalogowany   Kropka28 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 31

Napisano 25 March 2012 - 15:25

Zastanawiam się czy nie spróbowac na rynku forex. Nie mowię, że z obecnej pracy nie udaje nam sie paru groszy odłożyć, aczkolwiek nawet przy kredycie nie da nam to wystarczającego zabezpieczenia. Koszty utrzymania rodziny rosną z miesiaca na miesiąc, więc myśląc o wlasnej działalności, trzeba sie liczyć z tym, że będzie ciężko. Na forex można sporo zarobić, trzeba się jednak troche poduczyć. Z tym problemów nie ma, bo materiały sa ogólnie dostępne, tylko nie wiem od czego zaczać.

#85 Użytkownik nie jest zalogowany   Ula35 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 12
  • Rejestracja Mon, 10 Oct 11

Napisano 12 April 2012 - 13:44

Wyświetl postUżytkownik Kropka28 dnia 25 March 2012 - 15:25 napisał

Zastanawiam się czy nie spróbowac na rynku forex. Nie mowię, że z obecnej pracy nie udaje nam sie paru groszy odłożyć, aczkolwiek nawet przy kredycie nie da nam to wystarczającego zabezpieczenia. Koszty utrzymania rodziny rosną z miesiaca na miesiąc, więc myśląc o wlasnej działalności, trzeba sie liczyć z tym, że będzie ciężko. Na forex można sporo zarobić, trzeba się jednak troche poduczyć. Z tym problemów nie ma, bo materiały sa ogólnie dostępne, tylko nie wiem od czego zaczać.

Faktycznie można się pogmatwać w tym wszystkim co znajdziesz o rynku forex, trzeba z rozmysłem rozplanować swoja naukę żeby sobie nie zaszkodzić
A angielski znasz? to by się przydało bo wiele cennych materiałów masz tylko w angielskim np TRADING IN THE ZONE - to polecam
i moja rada - znajdź sobie dobrego "nauczyciela" - jakiegoś doświadczonego człowieka który Ci wyjaśni co i jak
Ja tak trafiłam na Roberta Gawędę który inwestuje i szkoli zarazem. Sporo mi pomógł i pokazał, głównie co cenie to że nauczył mnie myśleć i reagować jak trzeba a to prawie cały sukces tej zabawy

Użytkownik Ula35 edytował ten post 12 April 2012 - 13:45

#86 Użytkownik nie jest zalogowany   Kropka28 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 31

Napisano 14 April 2012 - 19:40

Z angielskim nie ma tragedii, ale czytałam na innym forum wypowiedź doświadczonego gracza, który twierdził, że nawet przy kiepskiej znajomości języka dał sobie radę z literaturą obcojęzyczną, zajęło mu to po prostu więcej czasu.
Słyszałam też już o Robercie Gawęda, z pewnością skorzystam.
Wbrew pozorom forex nie jest aż tak drastycznie skomplikowany. Praktycznie każdy kto chce i może poświęcić trochę czasu na poznanie jego struktury jest w stanie zacząć grać. Jest to rynek wielkich możliwości i bez wątpienia charakteryzuje się największą płynnością.
Ważne jest też to, że można otwierać i zamykać pozycje 24h/dobę, co nie zmusza do siedzenia przed komputerem bez przerwy.

#87 Użytkownik nie jest zalogowany   catalog31 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 14
  • Rejestracja Thu, 17 May 12

Napisano 17 May 2012 - 11:34

ile ludzi tyle pomysłów na biznes... ;)

ja prowadziłem kiedyś mały sklepik spożywczo-przemysłowy i przyznam, że bardzo fajny biznes chociaż troszkę uganiania z sanepidem na początku, a później koncesja.
próbowałem sprzedaż przez internet, ale muszę uznać raczej za niewypał. Do tego były usługi w formie pisania tekstów na zlecenie - ale równie dobrze można to robić w innych miejscach bez działalności gospodarczej.
ostatnio natomiast próbowałem swoich sił w sklepie z chęmią i kosmetykami, ale świetna lokalizacja nie pomogła, gdyż czynsz na lokal był jeszcze bardziej 'świetny' niestety.

ale życzymy powodzenia ;)

Opcje tematu:

• (5 stron)
  • +
  • « Pierwsza
  • 3
  • 4
  • 5