Forum Lagata.pl: Miasto Aniolow - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Miasto Aniolow

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 25 May 2006 - 23:12

Czy ogladaliscie Miasto Aniolow z Meg Ryan i Nicolasem Cage'em? To moj ukochany film. Piekny, madry, wzruszajacy i pelen romantyzmu. No i oczywiscie o wielkiej milosci dla ktorej warto poswiecic wszystko. Poniewaz mam nieodparte wrazenie, ze mezczyzn takie filmy "nie ruszaja", odwolam sie do piekniejszej czesci piszacej na forum - czy na was ten fim tez wywarl tak silne wrazenie? Wiem, ze pierwowzorem bylo "Niebo nad Berlinem" - niestety togo nie widzialam.
No i muzyka, sciezka dzwiekowa jest niezwykla.

tagowanie <moderator>

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   proged 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 506
  • Rejestracja Tue, 16 May 06

Napisano 25 May 2006 - 23:28

Ogladalem ten film niestety baaaaaaaaaardzo dawno temu... w pamiec mi zapadly natomiast pewne slowa, a raczej pytanie skierowane do aniola czy jakby mial jeszcze raz przezyc to co przezyl teraz na ziemi to czy zdecydowal by sie na to ponownie... i jego dopowiedz.
Zmienilem forum i sadze nigdy juz niewroce :D Zegnam. I pozdrawiam tych obludnikow, co uwazaja ze moga sie tutaj wolno wypowiedziec.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Roswell 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 267
  • Rejestracja Wed, 27 Sep 06

Napisano 02 October 2006 - 02:47

A ja chyba to widziałem ale nie jestem pewien... bądź co bądź jutro się dowiecie co o filmie myślę... a ja lubię dramaty miłosne... zawsze można popatrzyć na idealistów D.gif miłość ktora jest utopią

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Bishat 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 480
  • Rejestracja Sun, 01 Oct 06

Napisano 02 October 2006 - 08:56

No i jak widzisz lagata swiat lubi zaskakiwac i tutaj masz kolejny na to dowod bo juz 3 facet sie wypowiada smile.gif czy tzw" lepsza" plec jest tutaj wogole ?? <joke>
Co do filmu bardzo ciekawie zrealizowany , widzialemk i mnie sie podobal . Moze watek milosny byl ciutke naciagniety ,ale z drugiej strony czego mozna sie spodziewac , jednak sama rezyseria wypada bardzo dobrze. Mnie sie podobal szczegolnie motyw jak wszystkie anioly na nich sie patrzaly w tym sklepie chyba , no i motyw aniolow w bibliotece

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 5553
  • Rejestracja Sat, 30 Sep 06

Napisano 02 October 2006 - 22:07

Film na prawdę piękny, do tego cudowna muzyka i wspaniali aktorzy. Mój ulubiony motyw: upadek, a w tle słuchać modlitwę po polsku smile.gif az ciarki człowiekowi przechodzą

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 02 October 2006 - 22:09

O, i prosze, odezwala sie tez plec piekna wink.gif Ciesze sie, ze na was ten film tez wywarl takie wrazenie smile.gif

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Roswell 

• Trwały
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Przyjezdni
  • Postów 267
  • Rejestracja Wed, 27 Sep 06

Napisano 02 October 2006 - 22:18

Panie, panowie, państwo, dzieci, niepotrzebne skreślić dokonałem tego oglądnęłem ten film... i coś czuję że nieraz doniego wrócę.

Piękny film... Seth główny bohater anioł, który przychodził po dusze tych, którzy umierają zawędrował do szpitala gdzie jest obecny podczas operacji człowieka. Los hciał że lekarka nieświadomie patrzyła w jego oczy co sprawiło że się w niej zakochał. Dzięki wiarze i wolnej woli poznaje ją jednak ta nie chce wiązać się z kimś kto nie może poczuć jej dotyku... Dzięki upadłemu aniołowi którego nasz główny bochater poznaje w szpitalu jako pacjenta dowiaduje się że jest sposób na stanie się śmiertelnym... Miłość ogarnęła tą dwójkę z olbrzymią siłą... ale czy Seth poświęci wieczne życie dla kobiety którą pokochał... i cxzy będą żyli ever and after (długo i szczęśliwie) o tym przekonajcie się sami....

Osobiście uważam że film jest nie tyle godzien uwagi co godzien polecenia tym którym nie zależy na fabóle typu zabili go a on wstał i pozabijał tych co go zabili.

Co do waszych wypowiedzi... mi bardzo ale to bardzo podobały się momęty:
1. Gdy przyszedł po dziewczynkę z którą odbył krutką rozmowę
2. Gdy wszystkie anioły stoją na plarzy i wsłuchuą się muzykę wschodów i zachodów słońca
3. Nadto podobał mi się moment przeobrażenia... momentu w którym nasz aniołek staje się upadłym
4. Całego jego życia po życiu gdy jak dziedzko stawia pierwsze kroki na tym świecie... poznaje uroki oraz trudności życia.

Niewątpliwym jest fakt że moment w którym w tle słyszymy polską modlitwę jest piękny... Ciarki mnie po plecach przeszły a tym bardziej to odczółem poniewasz film w całości po Angielsku oglądałem więc w pierwszych chwilach modlita ta wydała mi się strasznie dziwna... ba wydała mi się niezrozumiała jakby w innym języku... niewątpliwe jest to że dla widza nie znającego polskiego języka ta scena jest jeszcze piękniejsza i ciekawsza...

To tyle z mojej strony dziękuję bardzo... i jestem nieskończenie wdzięczny za polecenie tak dobrego filmu smile.gif

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • Grupa VIP
  • Postów 4441
  • Rejestracja Wed, 11 Oct 06

Napisano 03 August 2007 - 20:41

Pora na przypomnienie o tym filmie, nie dawno leciał w TV. Oglądałam go po raz setny i po raz setny popłakałam się przy scenie końcowej. Mimo iż znam go na pamięć ciągle ciągle budzi we mnie emocje. To śmieszne ale wtedy właśnie narastają moje pretensje do Boga. I zawsze po tym filmie zastanawiam się czy obok mnie stoi taki anioł. Film mimo iż ma troszkę fantazji wydaje się bardzo realny.

Bardzo dobry film.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510
  • Rejestracja Sat, 07 Oct 06

Napisano 04 August 2007 - 17:20

"Miasto Aniołów" to piękny film, zawsze jak jest w tv to czekam na niego jak na gwiazdkę wink.gif. Czy mi się dobrze wydaje, a raczej jestem pewna, że jak Anioł chce skoczyć to słychać polską modlitwę, lubię ten moment.
CYTAT(Roswell)
2. Gdy wszystkie anioły stoją na plarzy i wsłuchuą się muzykę wschodów i zachodów słońca
fajny moment D.gif.
CYTAT(netha)
Mimo iż znam go na pamięć ciągle ciągle budzi we mnie emocje.
mam tak samo, płaczę na nim i żałuję, że nie mogli być razem, ot sprawiedliwość. Film jest naprawdę dobry.
Jedna minuta gniewu pozbawia Cię minuty szczęścia.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 04 August 2007 - 18:05

Ja tez uwielbiam ten film - widzialam go juz wiele razy... i za kazdym razem odkrywam go na nowo - Asiaaa, rzeczywiscie w pewnym momencie slychac polska modlitwe - robi to niesamowite wrazenie.

Polecam tez muzyke z tego filmu, jest przepiekna, a "Angel" Sarah McLachlan bije wszelkie rekordy...

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510

Napisano 04 August 2007 - 18:07

Ta modlitwa zapadła mi w pamięci po pierwszym oglądnięciu tego filmu. Jak jest ten moment to zawsze głos jest na full, bardzo mi się podoba.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958

Napisano 04 August 2007 - 18:15

Przypomnialo mi sie cos jeszcze - kiedys ogladalam wywiad z Nicolasem Cage'm i opowiadal o Miescie Aniolow. Powiedzial, ze w czasie krecenia i ujec w ktorych gral Setha, staral sie wogole nie mrugac oczami - mialo to nadac postaci charekter wyjatkowosci... Ogladajac potem film, zwrocilam na to mruganie uwage i rzeczywiscie - nie mruga wink.gif

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Asiaaaa 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 510

Napisano 28 September 2007 - 23:51

Jak będę jeszcze raz oglądać ten serial to zobaczę czy nie mruga, chociaż nie mogę skojarzyć żeby faktycznie mrugał. Porozglądam się za muzyką z tego filmu, bo warto jej posłuchać D.gif.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7364
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 02 January 2012 - 23:35

Obejrzałem i się zawiodłem - chyba niepotrzebnie się nastawiałem na jakieś na maksa chwytające za serducho sceny.
Tak przy okazji - to była ostatnia szansa jaką dałem Nicolasowi Cage'owi - ten gość dołożył się do ogólnego słabego wrażenia po filmie i miał tu solidny wkład :tak:
Nigdy więcej Cage'a <_<

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   imbirowa 

• nielubieszpinaku.
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 5010
  • Rejestracja Wed, 27 Oct 10

Napisano 03 January 2012 - 10:12

Wyświetl postUżytkownik Przymszy dnia 02 January 2012 - 23:35 napisał

Obejrzałem i się zawiodłem - chyba niepotrzebnie się nastawiałem na jakieś na maksa chwytające za serducho sceny.Tak przy okazji - to była ostatnia szansa jaką dałem Nicolasowi Cage'owi - ten gość dołożył się do ogólnego słabego wrażenia po filmie i miał tu solidny wkład :tak: Nigdy więcej Cage'a <_<

bo Ty się od razu na starcie nastawiłeś na to, że to będzie kiepskie, bo gra tam Cage.
jesteś nieobiektywny i tyle! :P

ps. jesteś jedną jedyną osobą, którą znam, i której się ten film nie podobał. wstydź się.

Użytkownik imbirowa edytował ten post 03 January 2012 - 10:36

Internet skupia szaleńców.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Przymszy 

• Wyświetl galerię
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 7364
  • Rejestracja Tue, 14 Apr 09

Napisano 03 January 2012 - 19:21

Ten film nie był taki ostatni - ogólnie nazwałbym go średnim. Bez Cage'a byłby nawet ponad przeciętną.
Gniotem, który mi się totalnie nie podobał to bym tego nie nazwał.
Chyba za dużo oczekiwałem po prostu i dlatego się zawiodłem.

PS. Mikołaj Klatka to najgorszy aktorzyna...

Opcje tematu:

Strona 1 z 1