Miasto Aniolow
Napisano 25 May 2006 - 23:12
No i muzyka, sciezka dzwiekowa jest niezwykla.
tagowanie <moderator>
Napisano 25 May 2006 - 23:28
Napisano 02 October 2006 - 02:47
Napisano 02 October 2006 - 08:56
Co do filmu bardzo ciekawie zrealizowany , widzialemk i mnie sie podobal . Moze watek milosny byl ciutke naciagniety ,ale z drugiej strony czego mozna sie spodziewac , jednak sama rezyseria wypada bardzo dobrze. Mnie sie podobal szczegolnie motyw jak wszystkie anioly na nich sie patrzaly w tym sklepie chyba , no i motyw aniolow w bibliotece
Napisano 02 October 2006 - 22:07
Napisano 02 October 2006 - 22:09
Napisano 02 October 2006 - 22:18
Piękny film... Seth główny bohater anioł, który przychodził po dusze tych, którzy umierają zawędrował do szpitala gdzie jest obecny podczas operacji człowieka. Los hciał że lekarka nieświadomie patrzyła w jego oczy co sprawiło że się w niej zakochał. Dzięki wiarze i wolnej woli poznaje ją jednak ta nie chce wiązać się z kimś kto nie może poczuć jej dotyku... Dzięki upadłemu aniołowi którego nasz główny bochater poznaje w szpitalu jako pacjenta dowiaduje się że jest sposób na stanie się śmiertelnym... Miłość ogarnęła tą dwójkę z olbrzymią siłą... ale czy Seth poświęci wieczne życie dla kobiety którą pokochał... i cxzy będą żyli ever and after (długo i szczęśliwie) o tym przekonajcie się sami....
Osobiście uważam że film jest nie tyle godzien uwagi co godzien polecenia tym którym nie zależy na fabóle typu zabili go a on wstał i pozabijał tych co go zabili.
Co do waszych wypowiedzi... mi bardzo ale to bardzo podobały się momęty:
1. Gdy przyszedł po dziewczynkę z którą odbył krutką rozmowę
2. Gdy wszystkie anioły stoją na plarzy i wsłuchuą się muzykę wschodów i zachodów słońca
3. Nadto podobał mi się moment przeobrażenia... momentu w którym nasz aniołek staje się upadłym
4. Całego jego życia po życiu gdy jak dziedzko stawia pierwsze kroki na tym świecie... poznaje uroki oraz trudności życia.
Niewątpliwym jest fakt że moment w którym w tle słyszymy polską modlitwę jest piękny... Ciarki mnie po plecach przeszły a tym bardziej to odczółem poniewasz film w całości po Angielsku oglądałem więc w pierwszych chwilach modlita ta wydała mi się strasznie dziwna... ba wydała mi się niezrozumiała jakby w innym języku... niewątpliwe jest to że dla widza nie znającego polskiego języka ta scena jest jeszcze piękniejsza i ciekawsza...
To tyle z mojej strony dziękuję bardzo... i jestem nieskończenie wdzięczny za polecenie tak dobrego filmu
Napisano 03 August 2007 - 20:41
Bardzo dobry film.
Napisano 04 August 2007 - 17:20
Napisano 04 August 2007 - 18:05
Polecam tez muzyke z tego filmu, jest przepiekna, a "Angel" Sarah McLachlan bije wszelkie rekordy...
Napisano 04 August 2007 - 18:07
Napisano 04 August 2007 - 18:15
Napisano 28 September 2007 - 23:51
Napisano 02 January 2012 - 23:35
Tak przy okazji - to była ostatnia szansa jaką dałem Nicolasowi Cage'owi - ten gość dołożył się do ogólnego słabego wrażenia po filmie i miał tu solidny wkład
Nigdy więcej Cage'a
Napisano 03 January 2012 - 10:12
Użytkownik Przymszy dnia 02 January 2012 - 23:35 napisał
bo Ty się od razu na starcie nastawiłeś na to, że to będzie kiepskie, bo gra tam Cage.
jesteś nieobiektywny i tyle!
ps. jesteś jedną jedyną osobą, którą znam, i której się ten film nie podobał. wstydź się.
Użytkownik imbirowa edytował ten post 03 January 2012 - 10:36
Napisano 03 January 2012 - 19:21
Gniotem, który mi się totalnie nie podobał to bym tego nie nazwał.
Chyba za dużo oczekiwałem po prostu i dlatego się zawiodłem.
PS. Mikołaj Klatka to najgorszy aktorzyna...

Logowanie