Dobra wkręciłem sobie więc dość tego i lecimy na miotle z Tesco xD A więc do tematu co myślicie o tej terrorystycznej organizacji, która pod pretekstem pomocy dla szpitali kosi kokosy na biednych ludziach, którzy są napadani przez złe skrzaty z skarbonkami "zła" xD Jeszcze te serduszka, zamiast odstraszać następnych to przyciągają, bo przecież on dał! Czyli da jeszcze raz
Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy - Zło?
Napisano 11 January 2009 - 21:20
Dobra wkręciłem sobie więc dość tego i lecimy na miotle z Tesco xD A więc do tematu co myślicie o tej terrorystycznej organizacji, która pod pretekstem pomocy dla szpitali kosi kokosy na biednych ludziach, którzy są napadani przez złe skrzaty z skarbonkami "zła" xD Jeszcze te serduszka, zamiast odstraszać następnych to przyciągają, bo przecież on dał! Czyli da jeszcze raz
Napisano 11 January 2009 - 21:25
http://www.lagata.pl/Owsiak-kolejny-final-...try-t10179.html
Napisano 11 January 2009 - 21:26
co krok widac karetke z serduchem orkiestry, czy jak pokazuja szpital to sprzet z ich logiem
wiec cos tam robia - dzisiaj tez wrzucilismy z ania pare grosikow
uwazam, ze nawet niech laka helikopterem, inni lataja a nie poswiecili grosza
Napisano 11 January 2009 - 21:30
a co do skrzatow ze skarbonkami to rzeczywiscie dzis rano jak szedlem do syna to na odcinku 200m atakowalo mnie chyba z 10 osob
jak magi obiecalem wrzucilem ale do jednej puszki 5 zl tak jak mowilem 2 piwa
Napisano 11 January 2009 - 21:32
Napisano 11 January 2009 - 21:38
Napisano 11 January 2009 - 21:44
a poza tematem juz maja ponad 5 milionow
Napisano 11 January 2009 - 21:51
A czy doinformowales się co zakupiono za zebrane pieniadze? Jak ma być w naszym kraju dobrze kiedy slyszy sie takie opinie i to od ludzi ktorzy nic praktycznie o tej akcji nie wiedzą. Wolontariusze nie moga byc nachalni, nie wolno chodzić im po domach., ale tego na pewno tez nie wiesz. Przeszlam dzisiaj pol Wroclawia i żaden wolontariusz mnie nie napadl , nie wyrywal kasy. Zastanów sie co Ty piszesz! Ludzie szukali dzieciaków z puszką bo sami chcieli wrzucac ,ale jak widac maja inne podejscie do tego tematu.
Niektorzy ludzie podczas takiej akcji oddają na ten cel wlasna bizuterie i z tego zlota wykonuje sie serduszka przeznaczone na licytację. Licytacja jest rowniez dobrowolna wiec gdzie tu widzisz przekret??
Zrob chociaz tysieczną cześć tego co robi J Owsiak dla chorych dzieci, wtedy Twoj glos bedzie mial jakąs wartośc. Najlatwiej jest krytykować, siedząc wygodnie na tylku w cieplutkim pokoju. I najczęściej krytyjuja ci, ktorych nic nie obchodzi los innych. A gdybys tak pochodzil z tymi dzieciakami w mrozie, może wtedy poprzestawialby sie Twój sysem wartości.
Poczytaj, będziesz madrzejszy!
http://www.mmpoznan.pl/2871/2009/1/5/histo...ory=interwencje
Jacuś dziekuje w imieniu wszystkich dzieciaczków.
Użytkownik magia edytował ten post 11 January 2009 - 21:52
Napisano 11 January 2009 - 22:04
O matko, masz bana na onet i TV? O 21:00 blisko 14 milionów.
Porównanie WOŚP do Caritasu to jak nazwanie JP2 ateistą
Napisano 11 January 2009 - 22:06
Napisano 11 January 2009 - 22:07
Napisano 11 January 2009 - 22:11
Zgadzam sie.
A ile wzięli dla siebie , masz jakieś dane ?
Nie wiem czy wszędzie, ale u nas jest taki zwyczaj, że kto wrzuci pieniądze do puszki, nalepia sobie serduszko w widocznym miejscu(kurtka, czapka) do takich ludzi, dzieci nie podejdą ponownie. Jakie proste.
Napisano 11 January 2009 - 22:14
Tylko kiedys slyszalem ze jak sie da papierkowe to dają wtedy serduszko jak sie wrzuci mniej to daja fige z makiem. Slyszalem to od samych wolontariuszy
Napisano 11 January 2009 - 22:18
Być może brakło im serduszek, chcieli zachęcić w ten sposób ludzi. Poza tym - kto wrzuca pieniądze do puchy dla zwykłej naklejki?
Napisano 11 January 2009 - 22:30
Zatem nie żałować kasy na dzieciaki bo często drugiej szansy mieć nie mogą
Napisano 11 January 2009 - 22:37
Zaleciało takim "głosem z Torunia".
Przecież nikt nie zmusza nikogo do brania w tym udziału.
Sama doceniam bardzo tę akcję. Moja córeczka miała robione badanie słuchu - zaraz po porodzie na sprzęcie, który został zakupiony przez WOŚP.
Takich przykładów można mnożyć . Więc jeśli postać Owsiaka kogoś razi to niech nie bierze udziału w orkiestrze i nie ocenia.
Bo póki co w tym kraju nikomu nie udało się zorganizować żadnej akcji, która by choć w połowie przerosła "Owsiakową". A co do zysków - nawet jeśli ma z tego coś dla siebie - to mu się należy - przy ogromie pomocy jaką niesie !
Napisano 11 January 2009 - 23:27
A no widzisz mają pieniądze bo to wielka organizacja wspierana przez media, czy producentów nawet głupich tamponów, to raczej mają pieniądze których nie wyświetlają na tych swoich Chińskich wyświetlaczach, poza tym ile tych szpitali zyska, kiedy za tą kasę co oni trzepią mogli by postawić na nogi kilkaset szpitali!
Napisano 11 January 2009 - 23:43
Caritas bardziej szczytną organizacją? Chyba tylko w Radiu Maryja
Ale co do WOŚP to oni normalnie się rozliczają z tych pieniędzy... w Internecie można znaleźć co kiedy i za ile, chociaż nie każda fundacja to robi to oni akurat bardzo sumiennie.
Sam napisałeś, że Fundacja ma medialnych sponsorów - to po co mieliby jeszcze kraść?
Ja też nie jestem za tym, aby każdemu i wszędzie dawać kasę - ale Owsiaka popieram na całej linii.
i ważna sprawa - pieniądze z dzisiejszej zbiórki zostaną wydane dopiero za rok, bo zostaną ulokowane w banku aby procenty narosły. Dzięki temu można wydać więcej niż się zebrało...
22:30 19,5 miliona...
Napisano 11 January 2009 - 23:48

Logowanie