jak uzyskac polskie znaki w komuterze kupionym a anglii??
Napisano 08 January 2009 - 22:59
dzieki
Napisano 08 January 2009 - 23:11
Napisano 08 January 2009 - 23:13
Napisano 09 January 2009 - 03:54
Napisano 10 January 2009 - 14:12
A ja chiński i japoński, więc na pewno działa ;-)
@Deora
A zwróciłaś uwagę, że autor już nawet o tym pisał..?
Napisano 10 January 2009 - 17:13
Liczyłam na wyobraźnię i poczucie humoru. Polskie litery w polskim układzie klawiatury (programisty) są dostępne pod prawym altem.
Ja napisałam o lewym, no bo oni mają ruch lewostronny. Myślałam, że to zabawne. Jak widać - się zawiodłam.
Napisano 10 January 2009 - 17:27
Napisano 10 January 2009 - 17:52
A ja zwrócilam uwagę... że basik12 to autorka.
Użytkownik magia edytował ten post 10 January 2009 - 19:19
Napisano 10 January 2009 - 23:39
ja mam cyrylice polski i niemiecki i tylko sie przelaczam w razie potrzeby w viscie jest taki maly psztyczek na pasku, w xp skrot klawiszowy, zreszta jak sie na angielskiej zainstaluje polsi i tylko tych 2 uzywa to nie trzeba sie nawet przelaczac ;
dziala wszystko wysmienicie, nie potrzeba miec windowsa w jezyku, ktorego czcionki chce sie uzywac
#14 Gość_Al_Hadzi_*
Napisano 27 February 2009 - 23:39
To niejest konieczne jak nizej wyjasnil Lukas_79
ja mam cyrylice polski i niemiecki i tylko sie przelaczam w razie potrzeby w viscie jest taki maly psztyczek na pasku, w xp skrot klawiszowy, zreszta jak sie na angielskiej zainstaluje polsi i tylko tych 2 uzywa to nie trzeba sie nawet przelaczac ;
dziala wszystko wysmienicie, nie potrzeba miec windowsa w jezyku, ktorego czcionki chce sie uzywac
innymi slowy:
Win Vista wszystkie wydania od basic po ultimate
dodajemy uklad klawiatury polski programisty:
start/control panel/clock, language and region/regional and language options/change keyboards or other input methods/change keyboards/ z tej zakladki wybrac ADD (przycisk po prawej) i z rozwijanej listy Polish (Poland) /keyboard/Polish Programers nastepnie OK ..pozniej Apply
przejsc na zakladke Language Bar i sprawdzic by byly zaznaczone dwie ostatnie pozycje :
V Show additional language bar in the taskbar
V show text labels on the language bar
po prawej pojawi sie (przed okraglym znakiem zapytania - od lewej) opis uzywanej klawiatury i w przypadku polskiej znaczek (jesli jeszcze tego nie bylo)
przelacza sie klikajac lewym klawiszem myszki badz dotykajac touchpada i wybierajac z listy.
..:::=== Uwaga w przypadku korzystania z klawiatury polskiej na notebookach zakupionych w UK zamienią sie miejscami
cudzyslow " ze znakiem @ ( at lub tak zwana "malpa")
i hash # ze znakiem £ (funta) ktory nie bedzie dostepny (nie ma go na polskich klawiaturach) az do powrotu do klawiatury w ukladzie EN
(nacisniecie shift + # da nam | podobnie jak nacisniecie klawisza shift i oznaczonego wlasnie |(klawisza zaraz przy lewym shifcie)
poza tym chyba wszystko dziala bez zarzutu bo nie zauwazylem innych anomalii :)
w razie problemow prosze pisac tutaj.

Logowanie