Kubica sportowcem roku
Napisano 04 January 2009 - 13:37
Kubica dostal w tym roku tytul najlepszego polskiego sportowca, jakos nie jestem przekonan, czy slusznie - ja ten laur bym widzial w rekach ktoregos zlotego medalisty z pekinu
jakos mam niesmak po tym tytule - pierwsza 10 tak, ale nie pierwsze miejsce
Napisano 04 January 2009 - 13:58
Dokładnie, ja stawiałam na Konrada Wasielewskiego, Marka Kolbowicza, Michała Jelińskiego i Adama Korola czyli czwórkę podwójną...
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią
Wykułam ponad tysiąc ostrzy
Nie znając śmierci
Nieobecna dla życia
Wydarłszy górę z ziemskiego padołu
Mieczem dzielę wodę na pół
Powstrzymałam cierpienie, by tworzyć broń
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać
Więc modle się-
Kuźnia niezliczonych ostrzy
Rzeczy, które sobie wyobrażasz są zawsze najsilniejsze
Napisano 04 January 2009 - 16:19
Kubica w 10 -ok ,nawet jakby wszedł na pudło uznałbym ,że nie jest źle , ale zwycięstwo ? nie
tak samo Radwańska, co ona w ogóle robiła w tej 10 ?
co z tego ,że jest w pierwszej 10 ? sportowcy obok ,których stała są zwycięzcami , mistrzami olimpijskimi (i świata) ,a ona jest w TOP10
nie oglądałem od początku, powiedzcie mi co robił tam Peszko ?
Napisano 04 January 2009 - 16:35
Napisano 04 January 2009 - 18:27
co on takiego osiagnal ? - nie mowie, ze jest slaby, ale pierwsze miejsce to lekka przesada
Napisano 04 January 2009 - 18:36
Napisano 04 January 2009 - 22:01
Napisano 04 January 2009 - 23:32
Napisano 04 January 2009 - 23:55
Ale jesli mowa o tym roku, to tak, jako pierwszy polak, zdobyl 1 miejsce w wyscigu F1, zdobyl w klasyfikacji generalnej 4 miejsce (po swojej pierwszej wygranej byl przez chwile nawet pierwszy). jest jednym z najszybciej rozwijajacych sie kierowcow F1. Posiada talent i umiejetnosci, co udowodnil w wielu wyscigach tego sezonu, np. w Monte Carlo, w deszczowym wyscigu, gdy inni czolowi zawodnicy tacy jak Massa, Raikkonen, Alonso popelniali bledy i oddalali sieod wygranej, Kubica jechal bezblednie i zakonczyl wyscig na 2 miejscu. Byl kierowca, ktory popelnil najmniej bledow w calym wyscigu, a w tak trudnych warunkach jest to niesamowicie trudne.
W wielu zagranicznych sondazach dot. najlepszego kierowcy itp. zajal miejsce pierwsze lub w pierwszej trojce. Jest jednym z najbardziej utalentowanych kierowcow, wielu uwaza ze gdyby od poczatku jezdzil w bolidzie McL czy Ferrari, moglby juz miec tytul mistrzowski.
Zwyciestwo np. Leszka Blanika, oraz wage jego zwyciestwa duzo latwiej zauwazyc, poniewaz wszystko dzialo sie w przeciagu kilku minut. W F1 jest duzo trudniej, bo wszystko rozciaga sie w duzo dluzszym okresie jakim sa sezony, trwajace po 8 miesiecy. Gdyby wszystkie sukcesy Roberta Kubicy strescic w ciagu tych kilku minut, w ktorych Leszek Blanik zdobyl zloto, to okazaloby sie ze nie jest tego wcale malo. Jest jednym z najlepszych na swiecie, jedynym polakiem scigajacym sie w F1, na dodatek odnoszacym niemale sukcesy. To chyba cos znaczy
Napisano 05 January 2009 - 08:04
Napisano 05 January 2009 - 15:56
Użytkownik t.oskar edytował ten post 05 January 2009 - 15:56
Napisano 05 January 2009 - 18:17
jak nie zapomne to sprawdze ale sadze, ze juz ponad 10 lat coroku sie pojawia - chyba nie ma takiego drugiego sportowca
Napisano 09 January 2009 - 22:11
Jak określić, że Blanik jest gorszym sportowcem od Kubicy? Bo wylał więcej potu, bo ćwiczy mięśnie, bo ładnie prezentuje się w majtkach?
Oburzenie "leśnych dziadków", że sportowcem roku nie został ktoś kto zdobył złoto olimpijskie jest śmieszne, bo oznacza, że sport sportowi nierówny.
Nie pasował mi styl tego forum, więc odszedłem.
Napisano 09 January 2009 - 22:50
trzeba by ewentualnie organizowac konkursy w kazdej dyscyplinie
Napisano 09 January 2009 - 22:58
które by wygrywali mistrzowie olimpijscy/świata/europy
a Kubica by w ogóle nie miał rywali
nie tyle oburzenie co podsumowanie wyników
co zrobił Kubica?
stanął parę razy na podium, wygrał raz konkurs, oczywiście to się ceni, nie znam się na historii F1 ,ale chyba nigdy nie mieliśmy tak dobrego kierowcy
ale jest kilka osób, które moim zdaniem zasłużyło "bardziej" na tytuł sportowca roku
olimpiada odbywa się raz na cztery lata , sportowcy przez cały ten okres przygotowują się do tego wydarzenia , poprzeczka jest wysoko postawiona
bardzo rzadko zdarza się sytuacja, żeby ktoś wygrał ponieważ miał więcej szczęścia niż umiejętności
Napisano 09 January 2009 - 23:36
Heh, Kubicy w majtkach moze nie widzielismy
Dodatkową komplikacją, zwłaszcza podczas upalnych wyścigów, jest odwodnienie. Temperatura w kokpicie nieraz przekracza 50 stopni Celsjusza, a kierowcy podczas takich zawodów tracą nawet 3,5 litra wody. Stanowi to około 8% całkowitej ilości wody w organizmie.
3,5 litra, troche, hmm?
stanął parę razy na podium, wygrał raz konkurs..
Co zrobil Kubica, pisalem troche wyzej
Jakby Leszek Blanik wygral to bym sie nie pytal "Co on takiego zrobil?" tak jak niektorzy postepuja w przypadku wygranej Kubicy. Aby wiedziec co osiagneli lekkoatleci na olimpiadzie wcale lekkoatletyka nie trzeba sie interesowac, poniewaz wszedzie o tym mowia i chcac-nie chcac i tak wiemy kto ile medali zdobyl. W przypadku F1 jest inaczej bo trzeba wiedziec, troche sie interesowac, zauwazyc.
Napisano 10 January 2009 - 00:07
no nie do końca
wygrał kilka razy puchar świata ,zajmował też drugie i trzecie miejsca
dokładnie to wygrał zawody pucharu świata 8 razy, drugi był 5 razy, a trzeci 4 razy w przeciągu swojej kariery
8razy wygrał mistrza Polski, dwukrotnie uzyskał drugie miejsce na mistrzostwach świata i raz je wygrał
czy to takie nic to ja nie wiem
ale fakt faktem ludzie dopiero się dowiedzieli o nim podczas zeszłorocznej olimpiady
Użytkownik Szefo edytował ten post 10 January 2009 - 00:08
Napisano 10 January 2009 - 00:22
Do tego dazylem
Napisano 10 January 2009 - 01:08
Użytkownik Franz edytował ten post 10 January 2009 - 01:08

Logowanie