IPB

Zapraszamy do naszych serwisów :

Doładowania komórek - Prezenty - Kartki Świąteczne - Katalog Stron - Walentynki - Wielkanoc 2010 - Życzenia Świąteczne

Bramka SMS - Boże Narodzenie - Filmiki - Cytaty - Blog - Opisy na GG - Tapety - Hosting zdjęć - Gotowe SMS'y - Sennik - Forum

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> suche usta
rozmarzona1
post 16.04.2008, 17:39
Post #1

Newbie
Ikona grupy

Grupa: Members
Użytkownik nr: 9803

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Stosowałam różne pomadki, kremy i nic. Działają krótkotrwale, a moje usta dalej są suche. Mój M oczywiście stosuje własne sposoby nawilżania, ale niestety...też są krótkotrwałe.
Jestem w czwartym miesiącu ciąży, ale myślę, że nie jest to powodem jakiegoś niedowitaminizowania czy złego sposobu odzywiania. Czy któraś z was miała podobny problem i ma na niego jakąś radę?
poza tym czytałam dzisiaj artykuł na stronie blendamedu na temat zębów i okazało się, że suchość ust może stać się równiez powodem próchnicy. A próchnicę mam i to nawracającą. Podaję linka, może ktoś mi coś powie na ten temat:
http://instytutblendamed.pl/Biblioteka-Zdr...,1,article_id,7
Czekam na darmowe próbki pasty i szczoteczek, które zamówiłam na tej stronie...Ale czy któras z Was ma może pomysł jak rozwiązać problem suchych ust? Sama nie wiem za co się wziąć... bo zwłaszcza teraz powinnam szczególnie zadbać o swoje zdrowie.
Go to the top of the page

+ Quote Post
Google Bot
post 16.04.2008, 17:39
Post #

Google Ads

Quote Post
magia
post 16.04.2008, 18:37
Post #2

GODLIKE
Ikona grupy

Grupa: VIP
Użytkownik nr: 6573

Ostrzeżenia:
(0%) -----

CYTAT(rozmarzona1 @ 47 minut temu)
Stosowałam różne pomadki, kremy i nic. Działają krótkotrwale, a moje usta dalej są suche.

Bardzo dobry jest balsam miodowy do ust Tisane ...

Ten post został edytowany przez magia: 16.04.2008, 18:38

+ Quote Post
Katarina
post 16.04.2008, 19:20
Post #3

GODLIKE
Ikona grupy

Użytkownik nr: 6592

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Moja bratowa ma suche usta i obojętnie co, kiedy i w jakich ilościach by stosowała i tak jej usta wyglądają wciąż tak samo. Taka natura.
Osobiście mogę jedynie polecić Ci, żebyś przed każdym pójściem spać porządnie nakremowała wargi tłustym kremem, może być nawet zwykła nivea, lub wazelina kosmetyczna.

--------------------
Obserwujemy ciekawe zjawisko: bełkot jako środek porozumiewawczy między ludźmi.

+ Quote Post
rozmarzona1
post 16.04.2008, 19:47
Post #4

Newbie
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

No ale problem właśnie polega na tym, że to nie załatwia problemu. Usta są ciągle suche. A ja nie chcę być niewolnikiem kremu, zresztą to i tak nie zdaje rezultatu.

A ten Tisane, to gdzie można dostać? I ile kosztuje? Znaczy w aptece czy w zwykłym sklepie?
Zawsze byłam fanem neutrogeny, zwłaszcza do rąk. Krem na ręce działa cudownie, balsam do ciała również, ale pomadka- nie daje rezultatu.

+ Quote Post
Leoncja
post 17.04.2008, 17:08
Post #5

Medium Rank
Ikona grupy

Użytkownik nr: 9700

Ostrzeżenia:
(0%) -----

a spróbowałaś zastosowanie peelingu wygładzającego i na to grube nasmarowanie miodem na noc? czasem naturalne metody są najlepsze

+ Quote Post
magia
post 17.04.2008, 17:31
Post #6

GODLIKE
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

CYTAT(rozmarzona1 @ Wczoraj, 20:47)
A ten Tisane, to gdzie można dostać? I ile kosztuje? Znaczy w aptece czy w zwykłym sklepie?

Balsam Tisane dostaniesz w aptece...malutki pojemniczek kosztuje okolo 6 zl ...W jego skladzie jest miód, witamina E,oleje roslinne i wyciąg z ziól...
Balsam wygladza usta i goi ...ale muisz pamietać,ze nie mozesz oblizywac warg , bo wtedy nawet balsam nie pomoze....
Przyczyną problemów z ustami ,oprócz oblizywania.... moze tez byc brak witaminy A, albo uczulenie na pomadki ktore uzywasz ....
Mozna tez stosowac pomadki ochronne lub leczniczą pomadkę Oeparol z wyciągiem z wiesiołka....

+ Quote Post
Maag
post 17.04.2008, 22:40
Post #7

Expert Rank
Ikona grupy

Użytkownik nr: 10692

Ostrzeżenia:
(0%) -----

suche też są słodkie

+ Quote Post
netha
post 17.04.2008, 22:51
Post #8

GODLIKE
Ikona grupy

Użytkownik nr: 6783

Ostrzeżenia:
(0%) -----

A próbowałaś zwykłej maści witaminowej? Można ją nabyć w aptece.

+ Quote Post
Margola
post 20.04.2008, 18:58
Post #9

Expert Rank
Ikona grupy

Użytkownik nr: 8623

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Apteczka prababci zaleca smarować usta miodem. Ja problemu suchych warg nie mam. Zwykle bardzo dużo piję. Może należy nawilżyć organizm od środka, np. Capivit hydrocontrol?...
Za to, często powracam do nawyku przygryzania warg. Wyschnie fragmencik, to już mnie kusi żeby przygryźć, albo paznokciami pociągnąć. Trochę krwi poleci, a kiedy zrobi się strupek, zwykle obsychają mu brzegi, przy niewygojonym środku i znów mnie kusi żeby, to co wyschło, przygryźć. Oczywiście, przy okazji obdziera się rankę jeszcze nie zagojoną. Ranka się odnawia i trwa taka niekończąca się historia.

+ Quote Post
rozmarzona1
post 8.05.2008, 17:04
Post #10

Newbie
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Wypróbowałam pierwszą sugestię, kupiłam tisane...i, o dziwo, widzę efekty smile.gif Może nie jest rewelacyjnie, ale jest coraz lepiej. No i piję dużo wody. I na dodatek zawzięcie czyszczę zęby, skoro to wszystko jest jakoś połączone i ma na siebie wzajemny wpływ.

+ Quote Post
magia
post 8.05.2008, 19:08
Post #11

GODLIKE
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

CYTAT(rozmarzona1 @ Dzisiaj, 18:04)
Wypróbowałam pierwszą sugestię, kupiłam tisane...i, o dziwo, widzę efekty

Po dluzszym stosowaniu problemy powinny zniknąć. Cieszę się ,że pomaga smile.gif

+ Quote Post
rozmarzona1
post 13.05.2008, 18:54
Post #12

Newbie
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Szczerze mówiąc, to mam tylko mały problem z tym oblizywaniem wink.gif Mój M niestety nie zaśnie bez przytulania i całowania. No i zawsze walczę o resztki Tisane na ustach smile.gif Albo smaruję na nowo smile.gif
Widać- trzeba wytrwałości. Ale, na szczęście, jest dobrze. I lepiej.

+ Quote Post
fjona10
post 17.05.2008, 9:02
Post #13

Low Rank
Ikona grupy

Użytkownik nr: 10485

Ostrzeżenia:
(0%) -----

A propo róznych pomadek to teraz w superpharm mają takie wyprzedaże owocowych i smakowych (skittles, fanta ) i takich co z usa zawsze przywoza po 6-8 zł są jakby ktoś był zainteresowany. (dodam że na pewno w Warszawie- nie wiem jak w innych miastach)

+ Quote Post
rozmarzona1
post 21.05.2008, 16:43
Post #14

Newbie
Ikona grupy

Ostrzeżenia:
(0%) -----

Kupiłam też sobie kokosowo-waniliową w Yves Rocher. Daje efekt, za dnia, ale trzeba często smarować. No, i dość przyjemna w użytkowaniu. Może niektórym starcza, ale widać-moje usta są bardzo wymagające wink.gif

+ Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.03.2010 - 8:15

Automatyczne tłumaczenie  Polski Afrikaans Albanian Arabic Belarus Bulgarian Chinese Croatian Czech Cyprus Danish Dutch English Estonia Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Indonesian Irish Island Italian Japanese Korean Lithuanian Latvian Macedonia Malta Norwegian Persian Portuguese Russian Slovak Slovenian Serbian Spanish Swedish Turkish Ukrainian Romanian   wspiera Google

Gry Online