Forum Lagata.pl: suche usta - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Facebook
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

suche usta

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rozmarzona1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja śro, 21 lis 07

Napisano 16 kwiecień 2008 - 17:39

Stosowałam różne pomadki, kremy i nic. Działają krótkotrwale, a moje usta dalej są suche. Mój M oczywiście stosuje własne sposoby nawilżania, ale niestety...też są krótkotrwałe.
Jestem w czwartym miesiącu ciąży, ale myślę, że nie jest to powodem jakiegoś niedowitaminizowania czy złego sposobu odzywiania. Czy któraś z was miała podobny problem i ma na niego jakąś radę?
poza tym czytałam dzisiaj artykuł na stronie blendamedu na temat zębów i okazało się, że suchość ust może stać się równiez powodem próchnicy. A próchnicę mam i to nawracającą. Podaję linka, może ktoś mi coś powie na ten temat:
http://instytutblend...blioteka-Zdr...,1,article_id,7
Czekam na darmowe próbki pasty i szczoteczek, które zamówiłam na tej stronie...Ale czy któras z Was ma może pomysł jak rozwiązać problem suchych ust? Sama nie wiem za co się wziąć... bo zwłaszcza teraz powinnam szczególnie zadbać o swoje zdrowie.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410
  • Rejestracja nie, 24 wrz 06

Napisano 16 kwiecień 2008 - 18:37

CYTAT(rozmarzona1 @ 47 minut temu)
Stosowałam różne pomadki, kremy i nic. Działają krótkotrwale, a moje usta dalej są suche.

Bardzo dobry jest balsam miodowy do ust Tisane ...

Użytkownik magia edytował ten post 16 kwiecień 2008 - 18:38

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Katarina 

• Ikona Forum
  • Grupa VIP
  • Postów 5540
  • Rejestracja sob, 30 wrz 06

Napisano 16 kwiecień 2008 - 19:20

Moja bratowa ma suche usta i obojętnie co, kiedy i w jakich ilościach by stosowała i tak jej usta wyglądają wciąż tak samo. Taka natura.
Osobiście mogę jedynie polecić Ci, żebyś przed każdym pójściem spać porządnie nakremowała wargi tłustym kremem, może być nawet zwykła nivea, lub wazelina kosmetyczna.
Obserwujemy ciekawe zjawisko: bełkot jako środek porozumiewawczy między ludźmi.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   rozmarzona1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32

Napisano 16 kwiecień 2008 - 19:47

No ale problem właśnie polega na tym, że to nie załatwia problemu. Usta są ciągle suche. A ja nie chcę być niewolnikiem kremu, zresztą to i tak nie zdaje rezultatu.

A ten Tisane, to gdzie można dostać? I ile kosztuje? Znaczy w aptece czy w zwykłym sklepie?
Zawsze byłam fanem neutrogeny, zwłaszcza do rąk. Krem na ręce działa cudownie, balsam do ciała również, ale pomadka- nie daje rezultatu.

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Leoncja 

• Wtajemniczony
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 151
  • Rejestracja śro, 14 lis 07

Napisano 17 kwiecień 2008 - 17:08

a spróbowałaś zastosowanie peelingu wygładzającego i na to grube nasmarowanie miodem na noc? czasem naturalne metody są najlepsze

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 17 kwiecień 2008 - 17:31

CYTAT(rozmarzona1 @ Wczoraj, 20:47)
A ten Tisane, to gdzie można dostać? I ile kosztuje? Znaczy w aptece czy w zwykłym sklepie?

Balsam Tisane dostaniesz w aptece...malutki pojemniczek kosztuje okolo 6 zl ...W jego skladzie jest miód, witamina E,oleje roslinne i wyciąg z ziól...
Balsam wygladza usta i goi ...ale muisz pamietać,ze nie mozesz oblizywac warg , bo wtedy nawet balsam nie pomoze....
Przyczyną problemów z ustami ,oprócz oblizywania.... moze tez byc brak witaminy A, albo uczulenie na pomadki ktore uzywasz ....
Mozna tez stosowac pomadki ochronne lub leczniczą pomadkę Oeparol z wyciągiem z wiesiołka....

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Maag 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 1042
  • Rejestracja wto, 01 kwi 08

Napisano 17 kwiecień 2008 - 22:40

suche też są słodkie

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   netha 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 4351
  • Rejestracja śro, 11 paź 06
  • Hobby:fotografia :)

Napisano 17 kwiecień 2008 - 22:51

A próbowałaś zwykłej maści witaminowej? Można ją nabyć w aptece.

#9 Użytkownik jest zalogowany   Margola 

• Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 1390
  • Rejestracja sob, 28 lip 07

Napisano 20 kwiecień 2008 - 18:58

Apteczka prababci zaleca smarować usta miodem. Ja problemu suchych warg nie mam. Zwykle bardzo dużo piję. Może należy nawilżyć organizm od środka, np. Capivit hydrocontrol?...
Za to, często powracam do nawyku przygryzania warg. Wyschnie fragmencik, to już mnie kusi żeby przygryźć, albo paznokciami pociągnąć. Trochę krwi poleci, a kiedy zrobi się strupek, zwykle obsychają mu brzegi, przy niewygojonym środku i znów mnie kusi żeby, to co wyschło, przygryźć. Oczywiście, przy okazji obdziera się rankę jeszcze nie zagojoną. Ranka się odnawia i trwa taka niekończąca się historia.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   rozmarzona1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32

Napisano 08 maj 2008 - 17:04

Wypróbowałam pierwszą sugestię, kupiłam tisane...i, o dziwo, widzę efekty smile.gif Może nie jest rewelacyjnie, ale jest coraz lepiej. No i piję dużo wody. I na dodatek zawzięcie czyszczę zęby, skoro to wszystko jest jakoś połączone i ma na siebie wzajemny wpływ.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   magia 

• Ikona Forum
  • Grupa GlobalMod
  • Postów 9410

Napisano 08 maj 2008 - 19:08

CYTAT(rozmarzona1 @ Dzisiaj, 18:04)
Wypróbowałam pierwszą sugestię, kupiłam tisane...i, o dziwo, widzę efekty

Po dluzszym stosowaniu problemy powinny zniknąć. Cieszę się ,że pomaga smile.gif

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   rozmarzona1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32

Napisano 13 maj 2008 - 18:54

Szczerze mówiąc, to mam tylko mały problem z tym oblizywaniem wink.gif Mój M niestety nie zaśnie bez przytulania i całowania. No i zawsze walczę o resztki Tisane na ustach smile.gif Albo smaruję na nowo smile.gif
Widać- trzeba wytrwałości. Ale, na szczęście, jest dobrze. I lepiej.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   fjona10 

• Zostaję
  • PipPip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 67
  • Rejestracja pią, 22 lut 08

Napisano 17 maj 2008 - 09:02

A propo róznych pomadek to teraz w superpharm mają takie wyprzedaże owocowych i smakowych (skittles, fanta ) i takich co z usa zawsze przywoza po 6-8 zł są jakby ktoś był zainteresowany. (dodam że na pewno w Warszawie- nie wiem jak w innych miastach)

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   rozmarzona1 

• Adept
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy
  • Postów 32

Napisano 21 maj 2008 - 16:43

Kupiłam też sobie kokosowo-waniliową w Yves Rocher. Daje efekt, za dnia, ale trzeba często smarować. No, i dość przyjemna w użytkowaniu. Może niektórym starcza, ale widać-moje usta są bardzo wymagające wink.gif

Strona 1 z 1