Forum Lagata.pl: lista dozwolonych materialow i przyborow na maturze - Forum Lagata.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

lista dozwolonych materialow i przyborow na maturze

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lagata 

• Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4958
  • Rejestracja Mon, 08 May 06

Napisano 11 March 2007 - 17:38

Na stronie CKE (Centralnej Komisji Egzaminacyjnej) zamieszczono liste materialow i przyborow z ktorych beda mogli korzystac zdajacy czesc pisemna egzaminu maturalnego.

CYTAT
Każdy zdający powinien posiadać długopis (lub pióro) z czarnym tuszem (atramentem) do rozwiązywania zadań egzaminu pisemnego, a ponadto może korzystać z materiałów pomocniczych, które będą przygotowane w każdej sali oraz z własnych przyborów i urządzeń, które są wymienione na liście poniżej.

Ten cytat pochodzi ze strony na ktorej znajdziecie cala tabele dopuszczalnych materialow przy zdawaniu poszczegolnego przedmiotu.
Ja zwrocilam uwage na historie muzyki - odtwarzacz CD z kompletem baterii i sluchawki - dla mnie to nowosc smile.gif

A oto i adres: http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...45&Itemid=2

//- Puchatku...?
- Tak, Prosiaczku?
- Nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę.
- Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...//

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   maneta 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 3275
  • Rejestracja Sun, 21 Mar 10

Napisano 15 April 2010 - 21:52

Za moich czasów można było mieć tylko kilka długopisów, linijkę, ołówek, gumkę no i małą maskotkę.
Żadnych tam kalkulatorów, sprzętów pomocniczych itpd...

blink.gif

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Franz 

• Zasłużony
  • Wyświetl galerię
  • Grupa VIP
  • Postów 4776
  • Rejestracja Sun, 26 Nov 06

Napisano 17 April 2010 - 12:59

CYTAT(maneta @ 15.04.2010, 22:52)
Za moich czasów można było mieć tylko kilka długopisów, linijkę, ołówek, gumkę no i małą maskotkę.
Żadnych tam kalkulatorów, sprzętów pomocniczych itpd...

Maskotka to po co ?

Ołówek i gumka, chyba żeby gamoniom naciągać pracę żeby zdali.. szkoła musiała dbać i reputację.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399
  • Rejestracja Sat, 25 Jul 09

Napisano 30 October 2010 - 13:26

Aby pomóc zdać to Giertych wprowadzić amnezję cholera wie po co i na co.. A tak po za tym czemu akurat czarny!? Co te skanery nie potrafią niebieskiego odczytać ?!

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Andres 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Miejscowi
  • Postów 353
  • Rejestracja Mon, 09 Aug 10

Napisano 02 November 2010 - 15:12

Wyświetl postUżytkownik Franz dnia 17 April 2010 - 12:59 napisał

Maskotka to po co ?

A tak na szczęście - to nieznany Panu przesąd? :ph34r:

Wyświetl postUżytkownik Franz dnia 17 April 2010 - 12:59 napisał

Ołówek i gumka, chyba żeby gamoniom naciągać pracę żeby zdali.. szkoła musiała dbać i reputację.

Pierdzielenie o Szopenie... - tzn. innymi słowy pozwolę sobie nie zgodzić się z tą opinią. Dawniej poziom nauczania był wyższy, nawet żeby ściągę zrobić to trzeba było ją napisać ręcznie - dzięki czemu siłą rzeczy powtarzało się materiał. A teraz? Teraz to dopiero nasz system edukacyjny produkuje gamoni, którzy nie umieją logicznie myśleć bo przecież teraz wujek Google pomoże w każdej chwili, obojętnie jaki to przedmiot. A i zrobienie ściągi to dziś kwestia 2 minut roboty (zależy od szybkości drukarki/ ew. skanera :D )

Efekt tego taki, że przybywa nam z roku na rok magistrów, a ubywa specjalistów - bo teoretyczne kwalifikacje (dyplom) z faktycznym stanem wiedzy/przygotowania do zawodu nie mają ze sobą za wiele wspólnego...

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Deletor 

• Przetrwały
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa VIP
  • Postów 399
  • Rejestracja Sat, 25 Jul 09

Napisano 02 November 2010 - 23:45

Ja jestem zdania że po studiach wychodzą ludzie chorzy umysłowo. Jeszcze nie widziałem magistra który by coś umiał. Pomijając może tych który pracowali ileś tam lat w zawodzie i musieli iść na studia aby nie stracić pracy. Albo ludzi którzy poszli na studia z nadzieją poszerzenia wiedzy którzy siedzieli w temacie już dość głęboko przed szkołą.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1