deska serów
Napisano 09 czerwiec 2007 - 22:08
a deski serow, pychota, czasem same z moja wspollokatorka jedziemy do tesco, kupujemy po kawalku z kazdego sera i same robuimy w domu taka deske, mniam
Napisano 30 grudzień 2007 - 20:36
Napisano 30 grudzień 2007 - 20:59
Mistrz Polski 2009/2010 !!!Zobacz co aktualnie słucham :)
Napisano 30 grudzień 2007 - 21:08
Napisano 30 grudzień 2007 - 22:35
Twoja babcia tylko smaży kupiony biały ser (oczywiście odpowiednio dojrzały- "uleżały") z dodatkami, czy również robi ten biały? Jeśli kupuje biały ser to proszę zdradź jaki, bo te które ja kupuję czasami nie są już tak smaczne jak kiedyś robiła moja babcia.
Napisano 30 grudzień 2007 - 22:48
wiem ze jest teraz problem z bialym serem do smazenia poniewaz te co sa teraz maja duzo konserwantow a zeby taki serek sie udal to bialy ser musi byc lekko zjelczaly a jaki uzywa nie wiem penie ma jakis babciny sekret albo poprostu sama robi ten bialy ser
Napisano 30 grudzień 2007 - 23:02
Napisano 30 grudzień 2007 - 23:40
Mniam
Oscypki bez grila i żurawinki też są OK. A na próbę ostatnio przywiozłem oscypki marynowane w zalewie (coś a'la grzybki) - nawet się dało zjeść.
Poza tym lubię twarożek ziarnisty.
Pleśniowe lubię, chociaż nie próbowałem jeszcze tych z niebieską pleśnią (jakoś nie mam przekonania na razie hue hue hue), więc tylko te popularne jak camambert czy brie.
Parmezan starty do spaghetti (znajoma z Włoch raz przywiozła taki twardy, że po 2 obiadach musiałem nową tarkę kupić a spaghetti było niebieskie od plastiku z niej).
Wszelkie serki na słodko, czyli homo, danio, jak również w postaci naleśników z serem.
Żółty czasem zjem - najczęściej "luzem" albo w toście, bardzo rzadko na kanapce. No i musi być twardy.
Jajecznicę z żółtym serem lubię - fajnie się ciągnie przy jedzeniu
Topione najmniej lubię, bo za młodu się często jadło, bo nic innego w sklepach nie było
I nie lubię tych Hochcośtam zawijanych w osobne folie co to te dzieci tam z tymi wilkami się częstują kanapkami. Fuj.
Napisano 01 styczeń 2008 - 18:01

Logowanie